Här igen ....



Nu är jag här igen  
Hello  Det var ett tag sedan.

Ja vad har då hänt.....

Förra veckan kom Nina hit och hon for hem igår. Nu på Söndag fyller hon år  !!! Och sen den 6/9 far hon 1 vecka till Grekland  Tanny 

Pier var i Lördags och köpte en tupp + att han fick 2 stycken års- tuppar på köpet. Vilket resulterade i att natten mot Söndag, ca kvart över 4 så hörde jag hur Nelly skrek rätt ut och sen började hon att morra. Pier skyndade sig upp och sen hörde jag hur han sa till Nelly:
-Kom nu, inte är det nå farligt.

Men hon gav sig inte i första tagen, men till slut så gav hon upp.
När Pier kom tillbaka och la sig i sängen frågade jag:
- Vad var det?
Pier svarade:

- TUPPEN GAL !!!  Laughing 1 

Men nu har hon börjat vänja sig. Hon vaktar mer  än Smulan, Nelly kan morra för ingenting. Hon måste ha hjärnspöken ibland. Men samtidigt är det bra att hon är uppmärksam för det har varit mycke lurviga saker i farten häromkring på sistone.

Idag har jag bokat hotell, jag och Maria ska ju till Sundsvall 5-7/10 och tävla.  Jag har inga förväntningar på att vinna men det ska bli roligt att fara ialla fall.

 Förväntningar har jag i helgen, då ska jag på Pepp-kurs i Boden för agilityinstruktörer. Hon heter Åsa Emanuelsson som ska vara instruktör. Frågar hon om mina mål ska jag svara:

- Mitt mål är att du ska försöka hjälpa mig att få Smulan lika snabb på tävlingarna som hon är på träningar.

Goda råd är dyra nu, visst är det så man säger.

Idag har jag inte gjort mycket, jag har ledig dag idag och det har jag verkligen nyttjat. Jag vaknade 20 i 11, slog på datorn och satte på perkulatorn. Sen dess har jag suttit framför datorn och druckit kaffe + att jag har ringt på flera olika ställen i Sundsvall.

Men nu måste jag göra någonting. Jag ska städa och laga lite mat, måste till G-byn och handla oxå. Sanna kommer ju snart hem från skolan.

Jag ska ta kort på tupparna, bara Sanna letar fram digitalkameran. Så ni får se hur dom ser ut. Vi köpte dom   för att hönorna har ju börjat hacka på en höna och då sa dom att om man har en tupp då blir det ordning i hönshuset, men inte vet jag om det är sant.
Nu spöar ju hönorna tupparnaBelly Laugh

Nä, nu ska jag gå. Men ni får ha de !!!!

BYE BYE !!!! Waving








Vad gör jag ???


Ja, det är den stora frågan.

  VAD GÖR JAG ?? 
Hmm 2 

Vad är skillnaden på träning och tävling? Någonting gör jag på träning som jag inte gör på tävling, det kan jag åtminstone komma fram till, men vad?

Imorgon ska jag ner på klubben och träna, då tänkte jag att jag ska starta med Smulan precis som på tävling, ta hon med koppel fram till första hindret och sen starta. Bara för att se om det är någon skillnad.

Första loppet på Lördan i Gagsmark så gjorde jag som jag har tränat sist, jag pratade inte så mycket utan lät henne koncentrera sig på sin uppgift. Inte fick hon någon bättre fart för det, fattar ingenting.
  
Nu undrar nog mång hur det har gått i helgen. Ja på Lördan kom vi 4:a i Agility och 6:a i Hopp. Vårat lag som vi tävlade i :
Jag, Sanna, Lina och Emma VANN LAGTÄVLINGEN  #1 Ribbon !!!!

Egenligen skulle Linnea ha varit med, men hon var bjuden på middag så då var Emma med istället.

 Sen på Söndan kom jag 4:a i Agility och 2:a i Hopp. Så jag är betydligt mer nöjd den här helgen än helgen i Boden. Men bättre ska det bli.
Jag och Maria har tänkt att fara och tävla i Sundsvall den 6-7/10. Nu var även Nattis  sugen på att följaBrows. Kanske hon tar sista certet i Hopp med Grynet så att Grynet blir Hoppchampinon !!! Och Maria vill ha en sista SM-pinne så att hon kan tävla i SM nästa år.

Jag däremot vill bara komma på hur man ökar takten på Smulan så att vi har en chans mot dom andra i Large.
Tyvärr kan inte Tessan följa som det var tänkt i början, inte heller Sanna No  Det är bara klass 3 tävlingar.

Nu till någonting helt annat. Mamma ringde igår och nu har hon beställt biljetterna, den 5 mars far vi utomlands i 2 veckor !!!!! Sandy Beach    Jag ska köpa högsta solfaktorn så att jag inte bränner migBurnt To A Crispjag brukar aldrig bränna mig, men bara därför kommer jag att göra det om jag inte smörjer mig.

Datumet var det bästa för då hinner jag och Sanna fara och tävla i Haparanda !! Och vi kommer ju hem en Onsdag och dagen efter är det skärtorsdag. Så då ska jag söka ledigt hela Påsken oxå. Jag har kollat i almanackan och jag blir ledig 3 veckor.

Nä, nu är klockan 5 över 12 och jag börjar jobba klockan 13, så nu ska jag avrunda här. Men ni får ha de så bra!!




Nya tag !

    
Hej på er !
Hello

Nu var det länge sen sist.  Sist jag skrev så höll jag på att bli sjuk, å visst blev jag det. Jag har inte haft feber, men trött, ont i huvudet och snorig.

Nu jag känner mig betydligt bättre, men helt frisk är jag inte. Snorar forfarande men inte lika mycke och när jag städar hemma eller hos vårdtagarna så blir jag matt och börjar svettas.
Men det går ju åt rätt håll Thumbs Up

Hörseln har jag oxå fått tillbaka, så fort jag blir förkyld så slår det lock för öronen. Och jag som hör nog dåligt, ni kan ju tänka er att jag har i princip varit döv Brows 

Så med andra ord har helgen varit mycket lugn, ryggläge i soffan.
  
Igår chokade jag kroppen, för nu är det nya tag som gäller !! Jag cyklade Bike Riding  till jobbet och hem, det blir 1.2 mil !!!

Sen på kvällen for jag och Sanna till Niemisel på bilbingo, det var finalen.
Och jag vann 500kr !!! Wakka Wakka 

  Idag har jag oxå cyklat  till och från  jobbet, sen när jag kom hem renbäddade jag våran säng och startade 2 maskiner.

När klockan var ungefär 20 cyklade jag och Sanna in till Sörbyn, det blir 2km fram och tillbaka. Sen gickWalking vi 5km-spåret med hundarna. Smulan har fått lite simträning, hon simmar ju ut och hämtar pinnarna. Nelly hon dricker bara vattenHappy    

Så idag har jag cyklat 1.4 mil och gått 5km. Jag är riktigt stolt över mig självYes!

Imorgon ska jag oxå cykla till jobbet och sen på kvällen är det möte på klubben och efter det ska vi träna  hundarna.
  
På Torsdag ska Sanna vara hos frissan 10.15, hon ska klippa sig och färga+ slinga håret. Sen klockan 13 far hon med bussen till Piteå.
Sen mellan 13.15-15 ska jag vara på Å-gården. Och sen blir det hem och jobba 16-21. Å när jag kommer hem från jobbet på kvällen ska jag packa alla saker som ska med till tävlingen i Gagsmark.

På Fredag jobbar jag 7-12, sen blir det bara hem och hämta hundarna och packningen. Sen gas i botten till Piteå  Road Trip

Så jag har ganskla fullt upp, men det blir ju roligt oxå.

Det bästa blir på Söndag efter tävlingarna, då ska jag och mamma äta:

SURSTRÖMMING !!!!   Goofy

Nu är det säkert många av er som rynkar på näsanBrows  Men jag älskar surströmming, Pier äter inte det så därför passar jag på att äta det med mamma.

Nu ska jag gå och duscha och sen ska jag mysa i soffan innan det blir sängen.

Sov gott !!!Good Night







Inte bra ...

  

Nä, jag har det inte bra 
Thumbs Down  Jag har gått omkring hela dagen och nyst Messy Sneeze  och trott att det har varit min allergi som har spökat. Så därför när jag slutade klockan 17 for jag ner till Boden och köpte Kestine tabletter Pill . Tog en direkt i bilen och sen en till efter ca 2 timmar när det inte började ge med sig.

Men jag slutar inte nysa och just nu känner jag mig tung i huvudet och seg i kroppen.
 Jag håller alltså på att bli sjuk Sick In Bed  
  
Det är ju typiskt, jag är ju ledig till helgen och tänkte att vi skulle ha kräftskiva Lobsteroch sånt roligt. Men nu kommer jag väl att ligga ner bäddad. Sanna kom hem ikväll, hon har sovit borta hos en kompis. Hon är oxå snorig.

Jaja, det är ju bättre att det bryter ut nu så att vi hinner bli friska till nästa helgen.

Hade tänkt att fara på klubben och träna när jag ändå var ner till Boden, men jag kände att jag hade inte någon ork till att springa idag. Så det får bli någon annan dag.

Har bara legat på soffan och slappat i kväll, har sett en film som hette: Heartbreak hotell. Den var faktiskt sevärd.

Nä, nu blir det sängen. Jobbar 7-16.30 imorgon, hur jag nu ska orka det.

Men ni får sova så gott !!

Good Night





Svetten rinner.

  
Ja, svetten rinner
Sweaty Jag har fullt upp idag. Först på morgonen steg jag upp och fikade, sen började jag att städa. Runt halv 1 for jag och duschade en vårdtagare och sen när jag kom hem så städade jag färdigt och är precis klar.

Sen klockan 16 ska jag ut igen och jobba kvällen 16-21.

  Solen skinner och det är jätte härligt, det är bara att njuta så länge det vararTanny   Men visst måste jag erkänna att jag mår bättre inne där det är svalt, fast jag städar och svettas.

Igår klippte jag gräsmattan och sen for jag och Sanna på bruks och tränade. Det gick inte lika bra denna gången. Det syntes på Smulan att hon tyckte det var för varmt, redan efter första rundan så hängde tungan och hon blev segare och segare i tempot. Så jag hoppas att solen håller sig borta när vi ska till Gagsmark.

Har fått PM:et igår, såg att det var många startande i klass 1 Large. Om jag kommer ihåg rätt så var vi 10 stycken i klass 3 Large. Såg oxå att vi var 10 stycken lag, det ska bli roligt att se hur det går för vårat lag.

Nä, nu blir det duschen och byta kläder, ska även äta något innan jag far och jobbar. Har funderat på att fara imorgon oxå på klubben och träna, men det beror på hur jag känner mig. Jag jobbar till 17 och när jag kommer hem brukar jag känna mig ganska mör, men vi får se.

Hoppas att ni får en härlig dag i solen !!Sunshine






Nä nu .......

  
Är det verkligen sant !!!  Jag ser solen
Sunshine !!! Som jag har väntat och längtat.

Jaha helgen har nu paserat och jag har ju jobbat hela helgen.

På Torsdan for jag och Sanna till Boden, tanken var att shoppa lite och sen trottsa regnet och fara på bruks och träna. Men så blev det inte. Vi for istället till Luelå och fortsatte shoppandet Brows 

Fredag jobbade jag kväll, gjorde inget speciellt på kvällen när jag kom hem. vi såg en Beck film som hette Gamen. Sen på Lördag jobbade jag till 17, när jag kom hem for vi raka vägen ner till bruks och tränade.
Nu har jag tränat efter råden jag fick, MEN nu hinner jag inte med  Smulan ibland och om jag då försöker stoppa henne då blir hon låg. Så jag lät henne springa före mig för att öka hennes självförtroende, det blir ju då en hel del att hon snurrar för att veta vars hon ska. Men så får det bli nu några gånger.

Efter vi hade varit på bruks och tränat for jag med pappret till Olle,  jag ska kanske gå Peppkursen som ska vara. Det beror ju på om jag kommer med förstås. Men jag har garderat mig, jag har redan sökt semester men har sagt till chefen att det oxå kan bli aktuellt att jag återkallar den om jag inte kommer med. Så nu är det bara att vänta. Det stod att senast den 20/8 ska man ha fått meddelande om man har kommit med.

Igår slutade jag oxå 17 men vi tog det bara lugnt, slappade.

Idag när jag vaknade kunde jag inte tro mina ögon, SOLEN SKINNER !!! Helt otroligt  !! Och dom har ju lovat bra nu några dagar.
Men inatt har jag haft mardrömmar, jag drömmde att Nelly hade sprungit bort. Vi sökte efter henne men vi kunde inte hitta henne. Så gissa att det var skönt att vakna inatt och viska:
-Nelly !!
Då hörde jag hur hon kom tassande Happy  Då fick hon sova med mig under täcket Brows 

Nu har jag funderat på att gå ut och klippa gräset eller kanske jag ska skriva:
 
VALLA SMULAN !!Brows

Sen har jag funderat om jag ska ta Sanna och fara ner på bruks och träna. Man får passa på när det inte regnar.

Jag ska då börja med att klippa gräset sen får vi se hur jag gör, men visst lät det lockande. Och det blir ju svalare mot kvällen.

Nä nu måste jag gå annars blir jag kvar här hela dagen.

Ha de bra !!!!






Regn, regn och åter regn !!!


Ska man kalla det här sommar???  
Duh 

Det är ju bara regn hela tiden, jag börjar bli grymt less nu. Jag har tänkt flera kvällar att gå med hundarna 5km-spåret, men inte tänker jag göra det i gummistövlar och regnrock.

Jaha, nu är jag ledig imorgon, men det ska väl regna som vanligt så att man inte kan klippa gräsmattan och vara ute och njuta. Om det är dåligt väder far jag till Luleå och shoppar. Sanna har ju fått pengar i födelsedagspresent så hon ska köpa nya skor och kläder.

Själv tänker jag oxå kolla på lite kläder och annat smått & gott.

Sanna tog en bild på jag och hundarna igår kväll. Jag gick och la mig i sängen och som vanligt kom hundarna upp för att mysa Blushy 2 

Jag sa till Sanna:

- Ta ett kort så att jag kan lägga ut på bloggen.

Det är ju faktist ett tag sedan jag la ut bilder.

   Myspys

Visst ser det mysigt ut Blushy 2 Pier ryms inte i sängen, han får sova på soffanBrows


Myspys




Hittade en annan bild som Sanna har tagit på Smulan.

Smulan

Ja annars har jag inte så mycket att skriva om, har sett en film idag som hette The break-up. Den gick att se men jag gillade inte slutet. Jag är ju med i en filmklubb, så nu har jag beställ en film som heter The holiday. Det var Maria som tipsade om den filmen.

Nä, nu ska jag gå och kolla om det är nå bra på tv´n.

Ha de bra !!!