Nytt blodprov :(


Det gick inte så bra igår....
När dom kollar levervärdet så kollar dom 3 olika saker, dom 2 första kommer jag inte ihåg vad det var, men dom var normala. Men det sista är nå med proteiner, där var det inte bra.
Ena värdet med proteiner har en minimigräns på 23 och Smulan låg på 20, det andra skulle vara minimi 55 och hon låg på 50.

Så i slutet av April ska vi göra ett nytt leverprov, Fenemalprovet får jag veta i slutet av nästa vecka. Hoppas att hon ligger högt i dosen så att dom kan sänka den, då kanske proteinvärdet blir bättre.

Min första tanke var att fara hem och börja blanda ägg gula i maten, men sen ändrade jag mig. För om jag gör så och värdet blir bättre så kanske jag döljer om det är nå annat fel. Jag kanske måste byta foder på henne eller så.
Så nu ska jag göra precis som vanligt och hon ska få samma mängd mat som vanligt.
En annan sak som gjorde mig orolig var att när  vi kom hem från utlandet tyckte jag att Smulan kändes så mager.  Hon brukar väga runt 19, men igår när dom vägde henne så vägde hon bara 16.2 ?!
Men veterinären trodde att det kunde vara att hon inte har trivts på hundpensionatet, så därför tyckte hon att vi skulle leva som vi alltid gör och se om hon fettar på sig och värdena kanske blir bättre.

Veterinären jag hade igår har jag aldrig sett tidigare, en kvinna i långt mörkt hår. Hon var jättetrevlig och förklarade bra, men hon ringde mig när jag var och handlade och när jag hörde henne börja rabbla en massa saker stod jag bara och tänkte:
-Det är nå fel med värdet !!
Och visst var det så, och i sånna situationer tar jag inte emot så mycke information. Och det är därför jag inte kommer ihåg vad dom 2 första sakerna var som var normala på Smulan.

Det var ungefär som när jag fick veta att Smulan hade juvertumör, eller när Pier hade kört i diket med timmerbilen och sköterskan på Akutmottagningen började rabbla alla undersökningar dom hade gjort och jag avbröt henne med att säga:
-Jag skiter i vilka undersökningar ni har gjort , LEVER HAN ??????!!!!

Nu ska jag gå och laga mat, har precis kommit hem från jobbet. Men jag kanske bloggar mer sen, mys med Smulan kommer det då att bli :)

Klona sig....


Jag önskar att man kunde klona sig, hur ska jag annars få detta att fungera???

Jag steg upp halv 8 och klockan är nu snart 11 och det enda jag har gjort är att sitta framför datorn. Visst har jag varit lite effektiv, jag har försökt få ihop en inbjudan till informationsmötet den 3/4. Men äran kan jag inte ta åt mig.
Måste få tacka
ERIKA som har gjort en superfin inbjudan !!!
Vad skulle jag göra utan dig ??!! TUSEN TACK !!!!
Det är så där när jag har feta fingrar och TOTALT okunnig på datorer :D

Meningen med att jag steg upp så tidigt idag var att jag skulle hinna:
Dammtorka, dammsuga, vaska golven, bära ner resväskorna till förrådet som bara står och samlar damm i köket, fara till Gunnarsbyn och be dom kopiera upp flera ex av Inbjudan INNAN jag skulle fara till Gammelstan halv 1.
Får ni detta att gå ihop??!! Inte jag heller.
Men om jag tar ut tummen där bak och slår av datorn så kanske jag hinner lite av det som jag hade tänkt att jag skulle hinna.

Nu slår jag av datorn.....

Jaha......



Då var det dax igen att gå omkring och vara nervös.
Idag ska ju jag med Smulan till Gammelstan 13.30 och kolla levervärdena och hur dosen på Fenemal ligger.
Hoppas att allt ser fint ut....

Sen ska jag fara på Storheden och storhandla, det är ganska tomt överallt. men förra månaden gjorde jag inte någon storhandling eftersom att vi skulle bort.

Nu ska jag gå och ta mig en kaffekopp, morgonens första. Fast jag är ledig var jag tvungen att ställa klockan på halv 8. När dom tar Fenemalprovet vill dom att det ska vara mitt mellan doserna. Så det var bara att kravla sig upp. Men hon måste vara fastande, så ingen mat nu på morgonen. Men hon ska få nå gott när vi far från Djursjukhuset.




Veckan rullar på...


Ja, veckan rullar på. Det känns inte som att jag har varit borta från jobbet i 3 veckor, allt är sig likt.
Idag jobbar jag kväll, fast jag låg och drog mig i sängen tills klockan var 9 så har jag ändå hunnit en hel del, därför unnar jag mig nu en stund på nätet.

Msn ska jag börja använda lite flitigare, nu förtiden startar jag bara upp Hotmail sidan och kollar mailen. Men nu ska jag börja  logga in på Msn och se vilka som är ute.

Ska skriva en inbjudan och skicka ut till dom som har anmält sig till Agilityn i Gunnarsbyn. Det ska vara ett informationsmöte den 3/4. Men hur jag ska kunna formulera mig är värre, har svårt att få ner det jag tänker på ett papper.

Bäst man sätter igång och skriver så att man får det klart och kan dela ut det så fort som möjligt.

Ggghhhhaaaa!!!!



Jag sliter mitt hår !!! Jag blir galen !!!

Jag sitter och försöker få ihop 2 hoppkombinationer tills ikväll. Jag har allt färdigt i huvudet, men att få ner det på pappret var en annan sak. När jag väl ha fått det så ser det för taskigt ut.

Jaja, bara fortsätta......

Shiiitttt !!!


Här hänger man inte med, vad det hinner hända saker medans man är borta !!!

Kollade Bruks sidan och då ser jag att det ska vara både DM och kurs med Timo. Det tråkiga är att båda helgerna jobbar jag, men jag ska anmäla mig till Timo och söka semester om jag kommer med.
Undra om jag kan få med mig Sanna, tror att det blir svårt att köra med 2 hundar.

Jaja, nu ska jag gå och starta sista tvättmaskinen. Sen är all tvätt från utlandet tvättat.


Före och efter...



Här är en bild före vi for till utlandet, det är taget samma dag vi for.

Före utlandet

I utlandet blev jag sjuk, kände på Tisdan att jag hade ont i halsen och det sved i näsan. På Onsdan när vi for och körde bil i bergen är jag säker på att jag hade feber. På Torsdan var vi och shoppade så inte förrän på Fredan solade vi igen. Men jag solade bara benen, låg med övre delen av kroppen i skugga. Men roligt var det inte, hade hellre varit hemma när man är sjuk.
Hosta har jag oxå gjort. Sen har jag smittat Nina, mamma och Sanna. Pier är den enda som verkar ha klarat sig.
Men trotts att jag inte solade på 3 dagar så tycker jag att jag ändå har fått färg.


Efter utlandet

Men brunast är jag om armarna..

När man jämför före och efter så tycker jag att jag ser ut som ett lik på före-bilden :D
Det jag gillar mest är att, när jag solar så försvinner alla mina finnar. På sommaren har jag aldrig finnar, men på hösten när det börjar bli mörkare ute och man solar mindre då blossar det upp. Och jag har varit till en hudläkare på Hermelinen i Luleå och fått en kräm, men den hjälper inte tycker jag.

Nu ska jag mysa med hundarna i soffan.
Sen ska jag göra flatpalt och stekt fläsk :D MUMS !!! :P

Im back :D



Japp, nu är jag hemma igen med lite blandade känslor måste jag med ge. Visst har vi haft det bra och ätit gott, men längtan efter hundarna har varit stor, speciellt på kvällen när man skulle gå och sova.

Men nu är vi hemma igen och igårkväll somnade hundarna så fort vi kom hem.
Idag har jag packat upp alla resväskor och tvättmaskinen går konstant, sen ska jag upp på affären en snabbis.

Men jag ska lägga ut lite bilder, b.l.a en FÖRE och EFTER bild på mig själv. Jag bad Pier ta ett kort på mig före vi for och nu ska jag ta ett efter att vi har kommit hem, roligt att se skillnaden.

Nu ska jag duscha och sen blir det Gunnarsbyn.

Strax tillbaka...

Sol & Bad.



I Lordags tog vi det mest bara lungt, var ute och at pa en kina restaurang och sen gick vi och la oss. For pa Sondan for vi till Aqualand, ett stort land med bara rutchkanor. Vi kom dit 10 och for 15.

Pa Mandag var vi ute och badade vid poolen, det blaste ganska mycke. Sen pa kvallen for vi pa La Fiesta i Arguinegin. Det samsta man kan tanka sig. Men det var roligt att se flamenco, speciellt for Sanna.

Igar var vi hela dagen vid havet och badade. Jag och Pier for till San Austin och gick, sa det blev en promenad pa ca 6 km.

Idag har vi hyrt bil och varit och kort i bergen, vilka hemska vagar dom har.

Vi har haft mellan 25-29 grader varmt och sol, men idag ar det 24 grader och moln. Det var darfor vi passade pa att fara med bilen. Men det var skont for kroppen att fa vila fran solen en dag.

Nu ska vi fara vidare, men ni far ha de sa bra !!!!

Hej igen !!


Nu sitter vi pa Playa del Sol, ett stenkast fran varat hotell. Har atit flaskfile for 69 kronor. Avnjuter just nu en San Fransico :D Jag kommer att bli alkolist har nere, jag som annars aldrig dricker ;)
Idag har vi varit pa playan och badat hela dagen, det har varit vindstilla och 29 grader vid hotellet, darfor valde vi playan.
Nar vi kom ner var det 21 grader vid halv 11, 29 vid hotellet. Men vid 13- tiden var det 25 grader pa palyan.
Har faktiskt fatt ganska bra med farg redan:D
Nu ikvall klockan 19 nar vi gick hit for att ata var det 21 grader varmt, harligt att kunna vara i kortbyxor och t-shirt utan att frysa.

Nu ska jag sluta har. Men vi hores snart igen :D
BYE BYE !!!

HOLA !!!



Nu sitter jag och bloggar pa ett internet i San Augustin.
Har varit och atit varldens godaste pepparstek :P
Har druckit lite grann ;)
Sa ar det lite fel pa stavningen sa ar det darfor :D
I dag har det varit gassande sol och mellan 25-30 grader varmt. Men ganska blasigt sa vi har bara legat vid poolen.

Hoppas att ni alla  har det bra dar hemma :)

Vi hores snart igen, jag ska blogga mer. Det lovar jag.

ADIOS !!!

ADIOS AMIGOS!!!



Nu blir det sista bloggningen för idag...
Nu är allt klart och vi sitter bara och väntar på att klockan ska bli 2, då kommer han som ska köra oss.

Men håll koll på min blogg, jag ska försöka att blogga så mycket jag kan från
Playa del Ingles, detta är vårat hotell.

ADIOS AMIGOS !!!!


Separations ångest.



Nu när jag vaknade på morgonen fick jag panik, hundarna. Jag har fått separations ångest tror jag. Tanken att lämna hundarna i 2 veckor känns outhärdligt, och speciellt att lämna Smulan.

Visst tycker jag om Nelly och Max, men igårkväll låg jag och mös med hundarna i sängen. Då tänkte jag :
-Tänk om Smulan får ett EP-anfall när vi är borta !!
Men jag hoppas att hon finner tryggheten i Nelly eftersom att dom har varit tillsammans längst. Det hade nog varit värre om hon hade varit helt ensammen i en bur och sen vaknat upp efter ett  Ep-anfall.

Jaja, jag måste intala mig själv att det här går sååå bra.

Nu ska jag sätta på kaffe och sen ska jag kolla nyheterna.

Allt är klart...



Nu är allting klart för att fara !!!
Så nu är det bara duschen som väntar och sen i säng.
Imorgon vid den här tidpunkten sitter jag på planet, helt otroligt.

Sov nu gott alla och sen bloggar jag en sista blogg imorgon innan jag far.

Sista rycket...



Nu har vi kommit hem från Boden, så nu är det sista rycket som gäller.
För imorgon när jag vaknar ska jag bara tömma kylen på varor som inte klarar sig tills vi kommer hem och jag ska torka ur den. Sen ska jag oxå tömma soporna, dammsuga av en sista sväng och vattna blommorna.

Nä, nu måste jag slå av datorn så att jag får nå gjort...


Ny hårfärg.



Nu har jag ny hårfärg, färgade håret igårkväll. Tog inte den vanliga som jag brukar eftersom att mamma har sagt att rött hår ser ganska illa ut när det bleks där nere, hon har själv gjort det misstaget.
Färgen jag har tagit nu heter Mandel och är en vanlig brun färg.
Men ska jag vara ärlig så var jag faktiskt sugen på att färga håret svart, jag tycker det är snyggt på andra OM dom är bruna. Annars ser dom bara ut som lik..
Men hur jag hade sett ut i det är ju en helt annan sak, det kanske inte hade varit så snyggt.

Idag ska jag och Sanna ner till Boden, vi har en hel del som ska göras:
* Ta andra sprutan, då har vi bara en kvar som ska tas i Augusti.
* Gå på banken och både sätta in och ta ut pengar. Jag ska sätta in 5000 kr på Piers konto eftersom att han har Visakort. Då kan han ta ut pengar åt mig när jag behöver mer, har bara växlat 7000 kr. Sen ska jag ta ut pengar till Hundpensionatet, dom tar inte kort.
* Dollar och handla, Sanna hade sett några snygga solglasögon där som hon ville ha b.l.a.
* Hund & Zoo, köpa foder + massa tuggben.
*Supermarket och handla det sista.

Tänk att vi far imorgon !!!
Jag skrev fel till
Erika, vi far inte 17. Kvart i 4 ska vi vara på Kallax, planet ska komma in 17. Men 18 ska vi fara med planet om det nu inte blir försenat förstås.

Men jag har inte fått det där pirret än som jag brukar få när vi ska till fjällen, men då vet man vad man förväntar sig. Nu vet jag ingenting.... Men morsan håller på att kruppa, men hon är ju på utlandet varje år.

Nä, nu ska jag väcka Sanna så att vi kommer oss ner till stan någongång.

Nöta nöta :)


Jag kommer att nöta sönder låten så till slut är jag så less den, det brukar bli så:

Charlotte Perrelli- Hero

Dom 2 sista delarna av melodifestivalen får jag se på Kanarieöarna, lite svårt att förstå. Jag tänkte på Lördan när vi såg Melodifestivalen:
-Nästa helg är vi på utlandet :)

Hahahaha :D


Han är helt otrolig, vars får han allt i från . Jo
GLÖGGEN  :D

Hahahaha, man har svårt för att hålla sig för skratt :) Det går inte ;)

Baka och städa.



Nu är nästan alla väskor packade, det är bara Pier som inte har packat sin.

Idag blir det att baka och städa, jag ska baka lite bullar, kokosrutor och raketkakor så att vi har när vi kommer hem. Då är det ju påsk och man vill ju gärna ha med sig en bullpåse eller så när man ska ut med skotern och pimpla.
Nykokat kaffe ute över öppen eld och en bulla, ahhhhh kan det bli bättre :D
Sen ville Sanna oxå göra chokladbollar.

Nu ska jag starta en tvättmaskin och sen blir det en kopp kaffe innan jag far upp till G-byn och handlar så att baket kan köra igång.

Flås......



Igår när jag slutade jobba for jag på gymet en sväng och körde ett pass, 45 minuter var jag där. Idag har jag varit där 1 timme :D Jag känner mig fan hurtig ;)

Nu ska jag duscha och sen ska jag börja stryka kläder och packa..

Har svårt att fatta att f.o.m nu har jag 3 VECKORS SEMESTER !!!!!!

Björn :D



Ja, han är väl en kille för sig :D Om du inte vet vem jag menar, kolla detta
klipp

Jaha, då var melodifestivalen slut. Nu är det bara andra chansen kvar, men där fanns det inte någon som jag tycker är bra. Carola och Andreas blev en stor besvikelse, trodde att deras låt skulle vara nå extra men inte.

Nä, min låt kom ikväll. Jag brukar få rysningar om en låt är bra och ikväll fick jag det.
Ja, vad ska man säga...
Charlotte Perrelli är ju i en helt egen klass för sig, en klar artist. Dom andra har svårt att mäta sig med henne. En kanonlåt som jag redan går och nynnar på. Och en låt som jag säkert kommer att sjunga när jag har fått i mig lite alkoholhaltiga drycker ;)

Nu ska jag gå och sova, ska upp kvart i 6 imorgon.
SISTA ARBETSDAGEN !!!!

Sov gott !!!