Hemma igen.....



Nu har vi kommit hem från agilityträningen :D

Va kul det var att få träna igen, Nelly skällde som vanligt och Smulan var fokuserad. Men vi har fortfarande problemen kvar när det blir kombinationer, jag måste ta ut svängarna lite mer så att hon behåller farten.

Max då ?! Ja från början skakade han som ett asplöv och efter en stund började han pipa som sen övergick till skall.

Jag och Sanna introducerade han i agility, vi hade han att hoppa, krypa genom tunneln och sen gå sakta på balansbommen. Han var väldigt ofokuserad, det var så mycket annat runt omkring som var mer intressant.

Innan vi for hem fick han springa med Tiia och det var populärt.

I vanliga fall när vi åker bil så sitter Max uppe hela tiden och tittar, men jag kan lova er att det var en trött herre idag. Han sov hela vägen hem :D

Nu har dom ätit och han ligger och sover i soffan, Smulan och Nelly tuggar på ben. Det blev en tuff start för lille Max :D

Nu ska jag gå och duscha och sen ska jag  se på tv innan det blir sängen. Jag jobbar 7-16.30 imorgon så jag stiger upp kvart i 6. Men jag vill passa på att önska er alla
 

ETT GOTT NYTT ÅR !!!!

Jag hoppas att år 2008 blir bättre än detta år, det har varit mycke motgångar men jag ser ljuset i tunneln ;)

Ha de bra !!!

Nu är jag på väg....



Japp ni läste rätt....

Fläskfilen ligger i marinaden nu och jag har precis dammsugat färdigt.

Nu är jag på väg till AGILITYTRÄNINGEN !!!

Om ni bara visste hur mycke jag har längtat att få fara dit.

Jag bloggar mer ikväll så ni får veta hur det har gått.

BYE BYE !!!!

Bildbevis...



Jag måste ju sätta in ett kort på Sanna & Marie...

Sanna&Marie

Jag sa åt Sanna:
-Varför kramade du hon inte så kunde pappa ta kort på er, det fanns ju andra som gjorde det ?!
-Nä, jag tordes inte svarade hon :)

Om ni kollar på bilden ordentligt så ser man att Sanna har framme sin mobil, hon hade satt igång kameran på den och när Marie tittade upp på Sanna så tog hon ett kort. Det blev ett jättebra kort, närbild:)

Jag skulle ha bloggat mer tidigare men vi har haft film maraton här hemma. Först såg vi en film som hette BECK-Enslingen sen blev det en Wallander på Tv 1000 och nu ser vi Järngänget.

Min svärfar har haft en tam ren som hette Bertil, den renen är med i en sekvens i filmen Järngänget. Det är en som kommer och kör bil och nästan krockar med renen.

Måste bara få berätta om min svärfar hur han lurade Stockholmarna :D Det var under inspelningen av filmen.
Han såg alltid när Bertil skulle lägga sig ner, renen la bakbenen i kors och sen la ha sig ner. Min svärfar lurade stockholmarna och sa att han hade dresserat renen, så när han såg att Bertil korsade bakbenen sa min svärfar:
-Bertil ligg, och renen la sig ner :D
Stockholmarna tyckte det var helt ofattbart att man kunde dressera en ren på det viset :)

Och om man kollar texten som är i slutet av filmen på vilka som har medverkat så står det faktiskt Renen Bertil :) Min svärfar och hans sambo fick biljetter till premiären på filmen, ni kan ju gissa hur stolt han var. Men tyvär finns inte renen längre.

Nu ska jag fortsätta å se filmen, men vi höres i morgon.

SOV GOTT !!!

Nu blev hon lurad....



Jag har lurat Sanna idag :D

Vi klev upp på morgonen och fikade, sen duschade jag och när klockan var kvart över 12 sa jag:
- Nu far vi på Ica Maxi i Luleå och handlar mat till Nyår och sen ska vi fara på ett annat ställe så Sanna får titta på en sak....

Vi stannade på Kvantum i Boden och handlade raketer, sen for vi till Maxi. När vi kom fram hade det redan börjat komma mycke folk, men Sanna fattade ingenting ;)

Då gick vi fram till scenen och ställde oss, då först berättade jag vad det var vi skulle göra:
- Marie Picasso ska sjunga här klockan 2..

Ni skulle ha sett Sannas min :)
Jag har ju redan köpt en cd åt henne med Marie, men idag sa dom att bara dom som köpte skivan idag skulle garanterat få autograf. Dom hade lite med tid eftersom att dom sen skulle fara till Maxi i Haparanda.
 Vad tror ni jag gjorde då??
 Jo, jag köpte en skiva till åt henne bara för att hon skulle få autografen ;)

Gissa om man blev populär :) Och både Pier och Sanna har tagit kort på Marie med mobiltelefonerna. Pier har bättre mobil så bilderna blir mycket klarare.

Nu ska jag gå och se på tv en stund, när jag har varit i stan eller Luleå så får jag oftas huvudvärk. Jag är inte van när man bor på landet att det är mycke folk och surr ;)

Jag bloggar mer ikväll när huvudvärken har släppt.

BYE BYE !!


Halti.....



Japp, idag har jag varit till Boden och handlat.
Handlade ben, Plaque Off, foder och halti. Så imorgon ska jag gå en långprommis bara med Max och vi ska gå efter den stora vägen bara för att se hur han reagerar när det kommer bilar + halti.

Jag har redan prövat den på han och han började direkt att kraffsa på nosen för att få bort den. Men jag hoppas att detta verkligen hjälper.

Ikväll blir det bara att slappa på soffan och bläddra på tv`n och se om det är något man kan titta på.

Nu ska jag gå, men jag kanske bloggar mer sen.

Valpen Max...



Måste bara få berätta om Max, han är som en valp än fast han är 4 år ?! Detta kanske är vanligt med hanar men eftersom att Max är den första hanen jag har så har jag ju ingen erfarenhet sedan tidigare.

När jag går ut med dom så att dom ska få göra sina behov och springa av sig, vet ni vad han gör då?! Jo, han springer in i Nelly och Smulan så att dom slår kullerbytter i snön och sedan jagar dom han för att kunna bita han, men han studsar runt som en kängru. Som en liten valp beter han sig.

Så jag kan då lova er att han är INTE populär bland flickorna ;)

Igår skippade jag puben som var i Gunnarsbyn, det är alltid på Juldagen och i vanliga fall brukar jag och Pier vara där och hjälpa till. Han är med i Vedatjärns skoterförening och det är dom som håller i puben. Men detta år skippade jag puben och njöt av en lugn hemmakväll.

Sanna for till Piteå igår till Nina och kommer hem på Fredagkväll, så det var bara jag och hundarna hemma igårkväll.

Sen idag jobbade jag 8-17 men kom inte hem från jobbet förrän 20 i 6. Jag satt och pratade med Monika från jobbet. När jag kom hem ringde jag Sanna och hörde hur det var i Piteå, sen startade jag en tvättmaskin och dammsugade. Just när jag skulle lägga mig i soffan och slappa framför tv`n så ringer min mobil, då är det Monika. En på jobbet hade fått magsjuka och var tvungen att fara hem, hon undrade om jag kunde komma och hjälpa henne mellan 19-21, klockan var kvart i 7 när hon ringde. Så jag hann bara vara hemma 1 timme innan det blev jobbet igen.

Men imorgon jobbar jag 7-16.30 sen är jag ledig FREDAG, LÖRDAG och SÖNDAG !!!
DÅ SKA JAG SLAPPA !!!!

NU ska jag gå och slappa en stund framför tv`n innan det blir sängen.
Ha de bra !!

Ja, då var det över ....



Då var det över för detta år, tänk vad fort det går. Pappa och hans sambo kom hit, vi dona och fixade med maten. Vi åt och sen öppnade  vi julklapparna och det var meningen att vi skulle äta efterätt men ingen av oss orkade för att vi var så mätta.
Varje år gör jag mat för att det ska finnas och varje år tänker jag:
-Vad lite mat det blev !!
Och varje år har jag kylen full i mat fast vi har ätit, varför överdriver jag med maten varje år?! Varför lär jag mig aldrig ???

Pappa har en lapphundshane som är jättesnäll, han har aldrg bråkat med andra hundar och om jag ska vara ärlig så är han inte speciellt intresserad av hanar, bara tikar.
Men Max morrade och gjorde utfall mot honom och fast jag hade strypkoppel på honom och ryckte till ordentligt och bannade honom så gav han sig inte !!! Nä, på Fredag är jag ledig och då blir det Boden och köpa Halti. Nu får det banne mig vara nog.

Jag ska fara på Söndag på träningen och då ska jag se hur han reagerar när det är andra hundar, jag ska göra som med Nelly, bara stå och låta honom titta på.
 Jag ska ge honom en chans att försöka bättra sig, men blir det inte bättre då måste jag kontakta någon som kan hjälpa mig med detta problem. Jag har hört att det finns någon som heter Åke Nalisvara (tror jag att det var), det är då ett namn som har passerat genom mina öron.

Jag känner som så att kan jag inte reda ut detta problem själv då måste jag be om hjälp för jag hade ju faktiskt tänkt att han oxå skulle börja med Agility. Han kan ju oxå bli lite bättre när jag har kastrerat honom.

Nu ska jag slappa på soffan och sen blir det sängen, jag jobbar 13-21 imorgon.

Hoppas att ni har fått fina och många julklappar, det har jag  :D
Ha en fortsatt trevlig kväll !!

Nu är det jul igen !!



Nu är det jul igen å nu är det jul igen, Jag säg mamma kyssa tomten, Bjällerklang bjällerklang, Rudolf med röda mulen....

Ja här hos oss dånar julmusiken för fullt, men inte har jag den rätta julstämmningen. Nä idag när det är jul ska det snöa stora flinger och vara mycke snö ute men istället så har snön tinat bort från husgrunden. Varje vinter skottar vi snö mot grunden så att det isolerar lite men snart är allt borta.
Pappa och hans sambo Anne-Marie kommer vid 12-tiden så nu ska jag gå och skala ägg, skiva leverpastejen och kalvsyltan och göra lite annat smått & gott innan dom kommer.

Jag kanske bloggar sen ikväll när dom har farit.
Ha en bra dag !!

Typiskt...



Typiskt för att vara jag, jag skulle ju gå och städa golven men istället började jag ändra i min blogg. Jag tänker många gånger:
-Nu ska jag gå och göra det där, men istället fastnar jag framför datorn och kollar era sidor t.e.x.

Jag har ändrat rubriken på bloggen och det tog ett tag innan jag fattade vars man ändrade storleken på texten. Jag är ju inte duktig på datorer, men jag lär mig :)

Nä, nu SKA jag gå :D

Snart klart...



Nu är skinkan griljerad, så nu blir det att dammsuga och vaska golven. Sen ska jag stryka en duk och lägga den på köksbordet och kvällen avslutar jag med en dusch.

Kvällen har gått bra att jobba, alla vårdtagarna vill bjuda på choklad, men jag har bara tagit av varannan. Så choklad är jag inte sugen på just nu, men skinkan :P

Nu ska jag fortsätta, men jag kanske bloggar mer innan det blir sängen....

Snart Jul !!!



Ja, imorgon har vi julafton. Känns lite konstigt när nästan snön är borta.

Igår när jag kom hem från jobbet kokade jag massor av potatis till sillsalladen och kokade knäck.
Sen fixade vi till parabolen, den har varit knepig några dagar så att vi har inte kunnat se på tv. Och jag kan inte tänka mig en Jul utan Kalle Anka. Jag vet att jag är fånig, Kalle när man är 33 år. Men det är ett måste annars blir det ingen Jul ;)
Idag ska jag göra sillsalladen eller sillsallat heter det. Jag gör inte sillsallade med äpplen och rödbetor. Nä, endast lök, potatis, sill och kryddpeppar.
Sen ska jag griljera skinkan och koka ägg.

I Torsdags när jag och Sanna var och handlade julmaten så säger jag till henne:
-Tror du det är något vi har glömt nu ?!
Sen rabblade jag upp allt som jag kunde komma på som man har på ett julbord. Då säger Sanna:
-Mamma, vet du vad jag höll på att fråga dig?
-Nä, svarade jag.
-Jo, jag höll på att fråga om du har ägg hemma :D
-Ja, sa jag, det skulle vara konstig om vi inte hade ägg när vi har 6 hönor hemma ;)

Nu ska jag göra lite nytta här hemma före jag far och jobbar. Jag skulle ju egentligen ha jobbat 7-17, men en kvinna på jobbet ville byta tur. Hon ska ha främmande ikväll och då undrade hon om jag ville jobba kväll istället. Inte gjorde det mig nå, jag fick ju en sovmorgon, jag har sovit till halv 11 idag :D

Nu ska jag sluta så att jag får någonting gjort. Men jag vill passa på att önska er alla en :

RIKTIGT GOD JUL !!!!

Jag kanske bloggar mer ikväll.


Veterinären....



Igår skulle jag ha bloggat mer men jag ska säga som det var, jag ides inte. Vi kom hem halv 8 från Luleå och jag var helt slut. Packade upp alla varor, slog in julklappar, städade skafferiet och sen blev det sängen halv 12.

Vi var med Max till veterinären, han skulle vaccineras.

Vilken odåga han är, jag måste socialträna han. När vi kom in i väntrummet så sa jag åt Sanna:
-Håll han.

Han skakade i hela kroppen och pep. Sen när det kom en hanhund började han morra och göra utfalla så att Sanna höll på att tappa han. Jag spände kopplet, bröt ner han på golvet. Gissa om dom tittade på oss, jag och Max på golvet.

Sen när vi skulle gå in till ett rum då började han att dra i kopplet men jag höll emot så att han gick på bakbenen ?!

Fatta vad paff jag var, när jag i normala fall är van Smulan och Nelly som lugnt och stilla lägger sig ner och kan slappna av och är lugna i kopplet :D

Den förra ägaren berättade för mig att han gör utfall mot bilar när man går med han efter vägen, därför har jag tänkt göra som
Evelina skaffa en halti. Det kommer säkert se roligt ut när jag ligger i snödrivan med han och brottas.

Åter till veterinären...

Jag berättade att hans ena kula vandrar och att han är kryptochid och att jag vill kastrera han. Då tar veterinären han mellan benen och säger:
-Jag anser inte att han är kryptochid för nu är båda kulorna nere :)
Jag kände, javisst var dom på plats ;)

Hon sa att jag kommer att få ett intyg på att han INTE är kryptochid när jag kastrerar honom så att han kan bli champion. Men så långt har inte jag tänkt än, men visst är det ju roligt att veta att möjligheten finns.

Hon trodde att han bara har en för stor kanal som gör att ibland åker kulan upp.

Nu är klockan 12.39 och jag börjar jobba 13, så nu ska jag rasta hundarna en sista gång innan jag far.
Men jag bloggar mer ikväll...


Snart .....



Nu har jag precis kommit hem från jobbet, så nu ska jag bara vänta tills klockan blir kvart i 1. Sen far jag ner till Boden och hämtar Sanna, dom har varit och bada med skolan idag. Sen fortsätter vi vidare till Luleå. Där ska jag in i julruschen. Jag har hört att man ska ha vassa armbågar så att man tar sig fram bättre ;)

Jag vill egentligen inte fara idag, men jag har inget val när jag jobbar resten av veckan och denna dag är den som passar mig bäst.

Jaja, nu ska jag dricka en kopp kaffe och sen blir det stan.

Jag bloggar mer ikväll....

Räkan Max :D



Nu har jag kommit på vad det var jag skulle skriva om. Max är en bänktjuv, i obevakade ögonblick stjäl han från bänkar eller är upp för att nosa om det finns något att stjäla.

I Söndags när Nina var här hade vi ätit middag som jag sen satte i en form för att äta till lunch på Måndag. Jag hade satt formen längst in på bänken eftersom att jag vet att han gärna vill upp och stjäla.

Vi låg  i soffan mätta och belåtna när det plötsligt låter i köket. Sanna går dit och kommer sedan tillbaka och säger:
-Mamma, du kommer inte att bli glad. Max har varit upp på bänken och dragit ner maten på golvet :(

Förra veckan, jag vet inte om det var Måndag eller Tisdag var jag och Sanna och handlade på hemköp. Där hade dom ost ciabatta. Jag köpte en eftersom att jag aldrig har prövat dom förr men jag tycker ju om vanliga ostfransker.

När vi hade packat upp varorna så gick vi och såg på tv. Efter en stund kommer Sanna in med en tom trasig plastpåse och frågar:
- Vad har varit i den här ?!
- Inte vet jag , svarar jag och går ut i köket.
Då ser jag att min ost ciabatta är borta :(

Så nu måste vi alltid hålla koll så inte någonting ligger framme på bänkarna.

Är det någon som har tips om hur man botar detta ?! 


Max

Erkänn, visst ser han ganska oskyldig ut ;) Ungerfär som att han säger:
- Jag skulle ALDRIG göra nå dumt !!

Nu är det färdig bloggat för denna dag, men jag återkommer imorgon.

SOV GOTT !!



SKRYT !!!


Ja nu ska jag skryta :D Jag vet att det alltid finns någon som inte gillar när man skryter, men idag ska jag skryta.

Jag fick en SUPERBRA LÖN !!!
 
Men å andra sidan så har jag oxå fått jobba extra för att kunna få denna lön.  Så det har nästan varit blod, defenitivt svett och nära till  tårar för att få denna lön. Tårarna har varit nära när man känner stressen av att man inte hinner med hemmet utan nästan spenderar all sin vakna tid på jobbet. Och värst har det varit på morgonen när jag skulle stiga upp, jag är en människa som vill sova lääännnggeee på morgonen.

Men å andra sidan, jag fick en lön som i vanliga fall är 1½ månadslön för mig.

Sådär, nu har jag fått skryta  :)

I min tidigare blogg (Ledig i dag) har jag ju skrivit att jag ska berätta nå om räkan Max, just nu kan jag inte komma på vad det var jag skulle skriva. Det är så typiskt när det gäller mig, jag måste skriva upp allt annars glömmer jag :) Men det kommer nog snart ska ni se.

Jag bloggar så fort jag kommer på det...

Bollen....



Jag har introducerat Max på bollen, en boll som man sätter godis i. Han fattade direkt vad han skulle göra men tyvär är han inte lika varsam som flickorna :D Han höll på att riva ner mina julgardiner i vardagsrummet, bollen for bakom soffan och han efter men sen när han skulle vända då fastande han i gardinerna och gardinstången började att gunga ;)

Har varit ute med dom och låtit dom springa av sig, sammanlagt har det blivit 3 timmar idag. Men när dom har sprungit en stund så kommer Max och lägger sig i snön brevid mig och bara flåsar medans flickorna fortsätter sitt race, han måste träna upp sig så att han kan hålla samma tempo som dom ;)

Nu ska jag gå och äta middag men jag bloggar mer sen ikväll....

Ledig i dag.



Idag har jag ledigt från jobbet, skönt ... Men min sovmorgon som jag hade längtat efter försvann halv 9 imorse när Sanna kommer in i sovrummet och säger:
- Mamma, jag har missat bussen !!

Jaha, det var bara att klä på sig och köra henne till skolan. Och när jag hade kommit hem så var jag pigg, inte ville jag gå och fortsätta sova då.

Så inte förrän nästa helg får jag sovmorgon igen.

Nog om detta...
Imorgon jobbar jag 7-12 sen tänkte jag fara till Luleå och storhandla, för resten av veckan då jobbar jag så det finns inte någon tid för det då.

Jag har redan öppnat en julklapp :D Jag fick 50 euro av mamma i julklapp, det blir bra när vi sticker till utlandet. Jag har oxå sagt till pappa att han ska ge mig euro i julklapp. Jag kanske hittar nå som jag vill köpa.

Nu ska jag gå och göra nå nytta här, annars blir det aldrig gjort.

Ha en bra dag och sen bloggar jag mer ikväll. Jag har tänkt knäppa lite mer kort på Max.

Joo, det ska jag ju berätta om , Max den lilla räkan. Men jag bloggar mer ikväll så berättar jag vad han håller på med :(
BYE BYE !!

Frisk...




Japp, idag har jag varit och jobba men jag måste erkänna att inte känns det bra. Jag är för frisk för att var hemma men när jag kom på jobbet så blev jag matt av att bara duscha en vårdtagare.

Jaja, det får gå...

Jag har suttit och kollat kalendern, nu börjar Mars att närma sig med stora steg :D
 Då sticker vi till Kanarieöarna:)
Jag hoppas att jag kommer att trivas, jag har ju aldrig varit förr och vissa säger:
-Antingen hatar du det eller så älskar du det.

Vi får väl se vad jag tycker. Jag kanske blir som mamma och börjar fara varje år, man vet aldrig ;)

Har suttit och fyllt i Agilitytävlingar i den nya miljöalmanackan, Februari då smäller det i Happis :) Jag längtar verkligen men bara för att jag är taggad så kommer säkert Smulan att börja gå på plan, som hon har gjort någongång ;) Det är som att hon tänker:
- Ju mer stressad du blir detsto lugnare blir jag :D

Max har blivit lugnare och lugnare, Smulan får då vila mellan varven. Nelly har slutat morra åt han, hon inser nu att det är Smulan han är ute efter :)

Nä, nu ska jag se på tv en stund innan det blir sängen, ska upp kvart i 6. Jag jobbar 7-17 imorgon, det har jag gjort idag oxå.

Sen i veckan är jag ledig Onsdag, men jobbar:
Torsdag 7-12
Fredag 13-21
Lördag 8-17
Söndag 7-17

Så när jag är ledig på Onsdag blir det till Boden och handla Julmat.

Nu drar jag .....

Sov gott !!!!

Förkylningen...



Nu börjar jag bli grymt less på den här förkylningen, febern vill inte fara bort. Jag hade 38.2 nu på morgonen. Så som det ser ut idag så blir det inte någon träning på Söndag och nästa Söndag jobbar jag 7-17 och dagen efter är det julafton och vi får folk hos oss, så då blir det inte heller någon träning:(
Först var det tänkt att jag, Pier och Sanna skulle fira jul själv men igår ringde pappa och frågade vars vi skulle vara på jul:
- Hemma, svarade jag.
-Bra, svarade han. Då kommer jag och Ann-Marie till er.
Han bjöd in sig själv, hahaha :D Men sån är han;)

Jag vill ju börja träna NU !!! Jag är så nyfiken på att se hur Max beter sig när vi ska träna agility och jag är EXTRA nyfiken på hur Smulan beter sig, det är ju 2 månader sen vi tränade sist. Sist vi gjorde nå så var det i Sundsvall och det var ju i början av Oktober. Sen fick vi ju sy henne och efter det så har det ju inte passat för mig. Detta jobb....  Man skulle ha haft ett Måndag- Fredag jobb.

Nu ska jag duscha sen ska jag ner till Boden och hämta Nina, hon kommer med bussen och är framme 20 i 1.

Hoppas att jag piggnar till under helgen, det är ju inte så roligt att vara sjuk när hon är på besök och jag tänkte fakstiskt fara på jobbet på Måndag men förtsätter det så här då blir det inge jobb.

Nu måste jag gå, men jag bloggar mer ikväll....




Vallning....


Ja, nu har jag skrivit lite till
Monika om vallningen, Max och hans gamla ägare har ju vallat förrut. Så nu tänker jag fortsätta, jag längtar...

Men först ska han ha 100% uppmärksamhet på mig, vill inte alltid lyssna. Men samtidigt så luktar ju Smulan så gott och hon är ju såååå söööt, tycker han men hon tycker inte om han.

Han får sig något nyp då och då. När hon har gett han ett nyp då slickar han henne i ansiktet och en gång låg han och slickade hennes tassar fram samtidigt som hon låg och morrade och visade tänderna.
Men bara vi får kastrera honom så blir ju allt mycke bättre.

Hundarna

Försökte få flickorna närmare honom men Smulan ville inte, då började hon bara att morra åt han.

Nu ska jag gå och slappa en stund, jag har varit hemma från jobbet idag. Är sjuk, snuvig och har kvar den förbaskade hostan.
Imorse vaknade jag strax efter 4 av att jag höll på att frysa ihäl, kollade tempen och jag hade 39.2 i feber. Så idag har jag bara legat på soffan, ena stunden har jag sett på tv och sen har jag somnat en halvtimme och sen vaknat för attt forsätta se på tv . Så har min dag varit idag men jag har fått ner febern så nu för en timme sedan var den bara 38.4.

Nina kommer ju imorgon och då vill jag ju inte vara sjuk.

Nä, nu ska jag gå men jag kanske bloggar mer sen ikväll....

Typiskt !!



Sitter och kollar runt på era bloggar och när jag läser Nattis blogg så ser jag ju att det har varit medlemsmöte på bruks. Det är så typiskt att jag alltid glömmer saker !!!

Om jag ska komma ihåg nå nu förtiden då måste jag programera in det på mobilen så att den ringer, annars är allt puts väck.

Nå alla klubbkompisar, var det nå jag missade ?! Är det någon som kan ge lite kortfattad information ?!

Delar dom fortfarande ut dom där glaspriserna för att man har flyttat upp i klasserna ?! Det var det förra året när jag hade kommit upp i klass 2. Någon som vet ?! Kanske man får i år för att man har kommit upp till klass 3 ;) ?!

Nu ska jag gå och lägga mig på soffan och slappa.

Ha de !!!

Jag har glömt....



Jag har ju glömt att sätta ut bilden på anslagstavlan jag målade om, det var en röd ram som jag målade om till vit.

Så här blev den.............

Priser

Den sitter ovanför våran säng och det är bara Smulans priser. Men jag ska kolla efter en till Sanna så att hon får sätta Nellys priser på den. Sen ska väl Max oxå kanske få nå priser, men det är länge kvar tills dess. Om han nu ens tycker om Agility, vi får se.

Mina planer med Max är att jag nu ska börja träna agility med han och om det går bra så kanske vi gör våran första tävling i sommar någongång. Men då ska det ju oxå gå bra med träningen.

Nu ska jag röja lite här innan jag far och jobbar, jobbar 13-21.

Ha en bra dag !!!

Varför tog jag Max ?!



För att han är så otroligt söt:)  Ja visst är han söt men inte var det ju därför;)

En kvinna från samma by där jag bor ringde till mig Onsdagkväll den 29/11. Hon undrade om jag visste om någon var intresserad av att ta över hennes 4-åriga BC hanne.

Dom har 4 hundar totalt, men Max och deras stövare slogs hela tiden så nu ville hon omplacera honom. Skulle hon inte hitta någon som ville ta honom då skulle dom ta bort han eftersom att situationen var ohållbar.

Hon visste ju att jag hade egna hundar och att jag brukar vara på bruks, så om jag kunde höra mig för om det vara någon som var intresserade eller bara sprida informationen vidare.

Direkt svarade jag :

-Jag blev själv intresserad att ta han :D

Så vi bestämmde att på Fredag skulle vi hämta honom och på prov ta honom över helgen, jag ville inte ta längre eftersom att jag var orolig hur min allergi och astma skulle bli. Vet ni vad ?!

JAG HAR INTE KÄNNT NÅGONTING ÄN !!!!!

Min allergi är tydligen vänlig mot BC ;)

Redan på Fredagkväll när han låg med mig i soffan kände jag:

- DIG SKA JAG HA !!!!

Och han är ju kvar.....

Max kommer från Övertorneå och är född 27/8-03, Smulan och Nelly är födda 15/7-03 så flickorna är en månad äldre.

EVELINA !!!
Han har reggnummer : REGV1667/2003 På stamtavlan heter han Olligårdens Risp.

Vad ska jag mer skriva..........

Jag ska beställa tid så fort jag får försäkringsbrevet från Folksam, då blir det kastrering.

Jaha, nu kan jag inte komma på nå mer, kanske man skulle gå och göra någon nytta då ?!

Ja, det får bli så.  Det känns som att det är nå mer jag ska blogga om men jag kan inte komma på vad det är, men jag bloggar så fort jag kommer på det :)

Hahaha, när jag skulle publicera bloggen kom jag på vad det vad det var :D

Vad betyder PR i stamtavlan ?! Det står så på Max stamtavla.

Någon som vet?!


NU ska jag gå......


Hjälp mig !!!!!



Jag ska blogga om Max som ni har önskat, men det blir imorgon.

Men nu behöver jag hjälp av er:

Vad är det för adress till folksams djurförsäkringar?!

Jag har ju fått presentkort och i det följer det med ett brev och adress till en Monika Karlsson på Folksam i Sundsvall.

ÄR DET NÅGON SOM HAR HENNES ADRESS ?????

Jag min klant har kastat brevet men har ju givetvis kvar presentkorten.
Jag ska ju försäkra Max  :)

Hoppas att någon av er kan hjälpa mig !!!

Jag väntar ........

MAX !!!!


Här har min nya guldklimp !!!!


max

VISST ÄR HAN SÖÖÖÖTTTTT !!!!!!!

Nu har jag lärt mig en ny sak. Till höger om Max är det två fläckar på golvet, vet ni vad det är ?!  Jo, Sanna har ett Hallowenljus som hon hade ställt ner på golvet, och ljuset kombinerat med golv värme är inte någon bra kombination....

Mer bilder ska ni få på Max såklart !!!

MAX

Jag tycker att han och Smulan är lika varandra.


MAX

Anledningen varför han har tungan ute för det mesta är att han är ganska stressad pga av tikarna. Ja inte nu Nelly egentligen, det är bara Smulan som gäller nu....

Men det ska jag ju fixa genom en kastrering, då blir det mindre jobbigt. Han är kryptochid, så en kula mindre spelar väl ingen roll ;)

MAX

Men han har nu dom sista dagarna kunnat slappna av och släppa Smulan för några minuter, då ligger han så här eller.......



MAX

.....så här !!!

Jag gillar hans stil när han ligger som en groda.

Nu ska jag kolla runt bland alla era sidor, det är så mycket som jag har missat.

Imorgon jobbar jag 7-17, så när jag kommer hem blir det bara att ta det lugnt. Jag har en förkylning i kroppen, täpp i näsan och en fruktansvärd rethosta. Därför blir det inte någon agilityträning imorgon, men nästa helg.

Ha nu en fortsatt trevlig kväll !!!!!




IDAG !!!



Datorn kommer hem idag !!!

Pier ska fara och hämta den innan dom stänger, så ÄNTLIGEN !!!
Men jag och Sanna kommer att slåss om vem som ska ha den först ;)

Sitter på jobbet och väntar på en arbetskamrat, jag jobbar 8-17 idag.

Nä, nu ska jag gå ut och se om hon kommer.

MEN VI HÖRES SEN !!!!! 


JIIIPPPPIIIIII !!!!!!!

Snart ......



Datorn har inte kommit ÄN !!!!! Jag blir galen, jag har så många bilder på Max som jag vill att ni ska få se.
Men Pier skulle försöka hinna hämta ut den ikväll, annars blir det imorgon.

Jag har lunch nu mellan 15-16, sen jobbar jag till 21 så jag  kommer att missa Idolfinalen.

Nu sk jag gå och slappa på soffan här på gruppen innan jag börjar om igen.
 
Men ni får ha en trevlig kväll !!!

VIRUS !!!



Ja, det är därför jag aldrig bloggar nu förtiden. Vi har fått virus på datorn och den är på lagning. Så därför tjuvlånar jag jobbets dator nu bara för att ge er ett litet tecken på att jag lever och jag har inte glömt er, men jag har mycket att göra när datorn kommer tillbaka. Jag måste ju läsa allas sidor, för nu har jag nog missat mycke ;)

Vi har det bara bra och jag jobbar som ett psyk. I helgen skulle jag ha varit ledig Fre, Lö och Söndag, men åkte på att jobba Fredag 8-15 + Lördag 16-21. Så December lönen blir bra, lagomt till jul :)

Vi har skaffat ett till hund oxå, Max. Han är jättesöt men lite för jobbig för flickorna, så det blir en kastrering.

Han är en Border Collie och är 4 år, han ser ut som Smulan men långhårig. Tänk vilka söta valpar det hade blivit, men Smulan har ju EP så det blir ju inga valpar.
Men en Agilityhund ska han bli, så nu blir vi kanske konkurans med Sanna och Nelly :D

Jag ska lägga ut bilder på han så fort datorn kommer hem igen, Pier trodde Onsdag eller Torsdag. Så nu får ni hålla koll på min blogg så ni får se det lilla hjärtat :)

Nu ska jag fara hem, jag har slutat jobba klockan 21, ser att klockan är 21.15.

Men ni får ha det bra och så höres vi snart igen.

BYE BYE !!!!