Städar....


Idag är det städdag, Sanna har redan städat sitt rum och jag har gjort sovrummet färdig, diskmaskinen är klar och snart ska jag sätta på en ny tvättmaskin.

Med musik så går städningen mycket fortare och det är mycket roligare oxå. Här är lite låtar som jag lyssnar under min städdag:
1)
Paxi-fixi
2) Now your gone
3) The way i are
4) Cuz i can
5) Dont stop the music
6) Rollin
7) No one

Det här är bara några av låtarna som jag just nu städar till, men allt går så mycket lättare då.
Så nu ska jag avrunda här, höja järnet på ljudet och fortsätta städa vidare..

NINA !!! Låt 1, vänta tills låten har gått 2.29 då kommer det bästa, enligt mig. Man blir ju sugen på en riktig fest, sist jag drack var i Juli på Lassbypuben.


Levervärden.



Den 27/3 klockan 13.30 ska Smulan vara i Gammelstan och ta levervärden + prov på Fenemalen för att se hur det ligger.

Men det tråkiga är att detta kan sluta riktigt illa....
En manlig veterinär tog emot oss i dag när vi var och vaccinerade Smulan och Nelly. Då passade jag på att beställa tid för levervärdet på Smulan.

Då frågar han mig hur hon har legat i värdet tidigare och jag svarade att detta blir ju första gången sen hon började medicineras med Fenemal.
Då berättar han att hundarna kan få försämrade levervärden som gör att man måste sänka dosen på Fenemal, därför tar dom Fenemalprov för att se hur hon ligger. Men vissa hundar kan det ta flera år innan det blir dåliga levervärden medans vissa går det ganska fort för, likväl är det hundar som aldrig får dåliga levervärden.
 
Men när jag lämnade Gammelstan så slog det ju mig:
- om hon ligger på gränsen på att kanske ha för låg dos så är min lycka med Smulan ute om hon har dåliga levervärden......
Eftersom att hon behöver sin medicin så kan dom ju inte sänka dosen på henne, om nu levervärdet skulle vara dåligt. Då har jag ingen annat att göra än att ta bort henne.....

Fy fan vad jag är less på att vara orolig, undra, spekulera och  fundera på allt jävla skit, när fan ska man få någon ro och kunna slappna av ?!?!?!!!

Nu känns det precis som när hon blev opererad för juvertumören, jag sitter och myser med henne i famnen och tänker:
-Är det dax nu, fick vi inte längre tid tillsammans ?!
För att sitta och vänta på besked om det är bra eller dåligt är det värsta jag vet. Jag visste ju då inte heller om det vara godartade eller elakartad tumör, lika lite som jag vet nu om det är bra eller dåliga levervärden.


Regler.



Är det någon utav er som läser min blogg som kan något om regler ?!
Nu menar jag regler för att ha ett hundpensionat.

Jag ska ringa på ett annat pensionat,
Binagården. Det pensionat som jag ska ha nu har nämnligen inget larm, varken inbrottslarm eller brandlarm och hundarna lämnas ensammen mellan 22-06.

Jag som ska vara borta i 2 veckor känner att mina "barn" vill jag ska vara under mer uppsikt än så, detta känns absolut inte tryggt.

Men om det nu inte finns plats på det andra stället har jag inget val, men min resa till utlandet kommer att bli en plåga. Jag kommer att fundera varje morgon om dom lever, om dom har brunnit upp eller blivit stulna. Gör någon inbrott så kommer alla mina hundar att gladeligen följa med i bilen utan problem.

Fy fan, jag vill inte till utlandet längre....

Om det är någon som vet vars man kan läsa om regler så får ni gärna tipsa mig om det.
Nu ska jag gå och mysa med dom, jag har nyss kommit hem från jobbet och dom hoppar som små kängrun omkring mig.

Sista arbetsveckan.



Nu börjar jag på den sista arbetsveckan innan det blir utlandet.
Det blir inte så fysiskt tungt, men tungt för hjärnan.

Idag har jag utbildning mellan 13-17, imorgon jobbar jag mellan 8-12 och sen 13-17 ska jag planera. På Onsdag blir det utbildning 8-12, P-träff 13-15 och sen planera 15-17. Torsdag utbildning 8-12, Fredag ledig sen jobba som vanligt Lördag och Söndag.

Det kanske inte låter så mycket men eftersom att jag inte är van att sitta still och lyssna på en lärare så blir jag helt slut i knoppen, jag vill röra på mig och arbeta.

Jag har ju alltid velat bli ambulansförare, men tanken att gå skola i 4år har gjort att jag nog inte kommer att utbilda mig mer. Men hade jag inte träffat Pier då hade jag varit ambulansförare.

Nu ska jag dammsuga av här en sväng och starta en tvättmaskin. Sen halv 1 ska jag hämta en arbetskompis och sen blir det till Boden på utbildningen.

Nelly...



Ja, nu har helgens tävlingar i Happis varit. Bra har det gått trotts allt och jag är mycket nöjd med vårat debut i helgen.

På Lördan kom vi 2:a i Hoppklass 1 och fick en pinne, i Agility klass2 kom vi 1:a men fick 5 fel på kontaktfältet.
Idag var Nelly på ett annat humör, igår var hon tyst men idag skällde hon jättemycke.
 
Idag gjorde jag en diskning medvetet i Hoppklass 1, hon gick ur slalomet och sen när vi kom i en kombination felade jag och backade för fort så att hon kom mellan hinderna. Då tog jag om allt från början, jag tyckte det var lika bra att diska och köra ordentligt när det ändå hade gått fel i slalomet.
I Agility klass 2 började hon med att hoppa över kontaktfältet på balansen, sen när vi kom i slalomet så gjorde hon samma sak som i Hoppklassen, hon gick ur slalomet. Jag tog tillbaka henne och hon skällde mycket, så jag bad henne vara tyst och sen körde vi. Vi fick 10 fel + tidsfel, men det var eftersom att jag bad henne ligga och vara tyst som sekunderna tickade raskt iväg, vi kom 5:a.

Så nu till nästa tävling ska jag träna kontaktfält och slalom, jag ska göra som
Nattis gav mig tips om när det gäller kontaktfälten.
Farten på henne är det absolut inget fel på, jag älskar att tävla med henne för jag känner att jag verkligen får jobba på plan + att det är fart i den lilla råttan :D

Jag vill passa på att gratta alla duktiga ekpiage som plockade pinnar, cert + nollade lopp, härligt att se så duktiga ekpiage !!

Nu ska jag slappa framför tvn innan det blir sängen.
Ha de bra !!

Jag kastar in en bild på den lilla råttan :)

Nelly

Erkänn, visst är hon ganska söt ;)

Husbil...


Nu har vi tänkt att köpa oss en husbil, Pier har börjat kolla runt lite på blocket.
Jag tycker att det kommer att bli mycket mer bekvämare om man ska fara långt och tävla.
 I sommar ska jag ju tävla i Jokkmokk, Gällivare, Boden, Skellefteå, Gagsmark, Piteå och eventuellt Umeå i början av Juni.
Och visst skulle det ju underlätta om man hade en husbil.

När jag tävlar i Piteå, Skellefteå och Gagsmark då bor jag ju bara hos mamma.

Nä, det är bara hålla utkik. Och vet ni någon som ska sälja sin husbil då kanske jag klipper till och köper den :)


Det går dåligt....



Det går dåligt för mig, jag får aldrig ut tummen där bak ;)
Jag skulle nog ha städat färdig vid den här tidpunkten om det inte hade varit för att jag har suttit och drönat framför tvn.

Nu har jag hamnat framför datorn och då har jag svårt för att slita mig härifrån.

Nä, nu måste jag skärpa mig !!!
Jag måste göra allt färdigt idag för imorgon lär jag inte idas göra nå när jag kommer hem från Happis.
Imorgon ska jag stiga upp klockan 5, tänker fara klockan 6 så att jag har 1½ timme på mig till Happis. Enligt mina planer ska jag vara framme vid halv 8 och klockan 8 börjar banvandringen.

Nu går jag och städar....

Njuta....



Idag ska jag njuta, är ledig :D

Men det ska ändå göras en massa saker, jag ska b.l.a städa här och sen ska jag på gymmet ett pass.

Jaha, imorgon är det Happis. Det ska bli roligt att se hur Nelly är på plan, det jag är mest orolig över är att få henne att INTE lukta på backen och äta bajs ;)
För det här med fart har hon redan, det är bara jag som måste springa fort nog.

Nu kom jag på en sak, om jag springer som en idiot på plan då kanske hon inte bryr sig om att lukta då kanske hon bara har fullt upp att hålla koll på vars jag far :)
Om jag låter roliga ljud då reagerar hon ju oxå.

Haha, ja det här blir roligt att se hur detta ska sluta :)

Nä, nu ska jag börja städa och sen skynda mig på gymmet. Sen ska jag bara njuta av en lugn kväll framför tvn.

För mycke prat..



Jag skulle ju slå av datorn och röja idag, men vad gör jag istället ?! Jo, jag ringer mamma och surrar med henne i 2 timmar. Så när klockan är halv 1 var jag tvungen avsluta samtalet för att hinna dammsuga innan jag for på jobbet.

Sen efter jobbet körde jag raka vägen till Råek och där var jag och tränade, gick på rullbandet först 15 minuter, sen styrketränade jag och sen avslutade jag med 15 minuter till på rullbandet. Det var vad jag hann på 1 timme, dom stänger ju 22 och jag slutade 21.

I vanliga fall när jag har tid och går på rullbandet går jag först 5 minuters uppvärmning och sen ökar jag takten i 5 minuter. Sen efter dom 5 minuterna har gått då kör jag upp bandet så att det lutar så att det känns som att jag går i uppförsbacke. Så går jag i 5 minuter och sen sänker jag ner den till vanliga nivån för att få tillbaka rätt flås ;) Brukar gå i 1 timme, men när jag kliver av känns benen som spagetti ;)

Nu ska jag sova, jobbar 8-17 imorgon och sen är det möte "bakiplan". Då kommer Erika och Maria J och ska hjälpa mig med frågor om uppstarten av Agility här i Gunnarsbyn.

Sov nu riktigt gott !!

Det blir Happis !!!


Nu har jag fått mejl av Marjaana och det är OK att jag är förare :D
Nattis, Maria och Erika: Ni hade rätt ;)

Idag jobbar jag 13-21 och har precis vaknat, så nu ska jag bara dricka mitt morgonkaffe och sen ska det röjas här innan jag börjar jobba.

Så därför blir det en kort blogg + att jag måste stänga av datorn, annars blir jag fast här hela dagen ;)
Men jag bloggar sen när allt är röjt undan.

Då var det klart.



Nu har jag frågat Sanna en sista gång och hon vill inte tävla med Nelly i Happis. Så då var det klart:
Jag tävlar med Nelly !!!

Ska jag vara ärlig är jag faktiskt lite nerövs, det är ju första gången jag tävlar med Nelly på en Officiell tävling. Jag har förhört Sanna om det är nå speciellt hon brukar göra vid slalom och om det är speciella ord hon använder vid tex A-et mm. Men hon säger som tur var samma ord som mig, men jag är ju ändå en ny förare för Nelly. Så vi får se hur detta slutar.
Jag har mejlat Marjaana och frågat om det är OK för dom att det blir förarbyte på Nelly, är det inte OK då blir det inge Happis alls för oss.

Nu ska jag slappa framför tvn, men jag bloggar så fort Marjaana har svarat på min mejl.

Växla pengar.


Igår var jag på utbildning hela dagen, en utbildning om det nya planeringssystemet vi ska få. Nu idagens läge planerar jag förhand, men i i Maj ska vi börja med datorn. Den ska planera åt oss, det ska bli spännande och se hur det blir.

Medans vi var på utbildningen var hundarna på prov på hundpensionatet, det gick jätte bra. Känns bra att dom kan lägga sig ner och slappna av. Hade dom bara suttit och gnällt då hade det varit svårt för mig att lämna dom i 2 veckor.

Idag är jag ledig, mamma ringde mig igårkväll och sa att jag måste skynda mig ner till Boden och växla pengar. Kronan kommer att stärkas och då ökar även värdet på euron.

Så nu ska jag sluta här och skynda mig ner till Boden och växla pengar innan banken stänger.



Veckan som gått.



Ja, vi börjar väl med Måndag. På kvällen började Smulan att löpa, så nu blir det inte någon tävling i Happis. Men Nelly ska ju naturligtvis tävla och som det ser ut så blir det med mig.

Sen under veckan har jag jobbat, men det hade jag ju inte behövt skriva. Det är väl det enda snart jag skriver om. Jobba, sova och äta, så ser mitt liv ut. Känns det som.
Så att fara till utlandet kommer att bli helt underbart för mig, jag ska ladda alla krafter så att man är på topp när man komer hem igen.

Jo, jag har ju börjat springa på gymmet oxå. Började på Torsdag, körde först ett promenadpass på 30 minuter, sen körde jag styrketräning och avslutade sen passet med promenad i 30 minuter till ;) Men inte nog med det, på kvällen for jag tillbaka och gick i 45 minuter, de ni :D

På Fredagkväll gick jag 35 minuter. Jag somnade på soffan och vaknade 5 över 9 och dom stänger 22. Så därför blev det ett kort pass.

Igår var jag så trött när jag kom hem från jobbet halv 5. Så det blev melodifestivalen och sen sängen efter som att jag skulle upp kvart i 6.

Idag har jag varit ner till Boden på träningstävling, men det var bara med Nelly. Och jag är så nöjd :D
Första banan gick det bra men i slalomet missade hon 1 port så att det blev 5 fel. Sen på den andra banan gick det oxå bra men när vi kom till gungan hoppade hon av den och började äta hästbajs. Den där hunden borde nog bli en bra spårhund :)
Men vi fick 5 fel och eftersom att hon nosade så länge och hon blir blockerad när hon nosar, så tickade sekunderna raskt iväg. Men som sagt, jag är nöjd med henne eftersom att jag brukar ju aldrig träna henne så vi har ju inte samma kontakt som jag och Smulan har. Och man måste oxå tänka på att hon har ju faktiskt bara tävlat på 2 Officiella tävlingar :)

Nu ska jag duscha och sen sova, jag är egentligen ledig imorgon men ska på utbildning mellan 8.30-16.30. Så jag är inte ledig förrän på Tisdag.
Men imorgon när vi kommer från Boden ska jag skynda mig och träna innan klockan 8, då är det ju Mannen som talar med hundar.

Jag har gjort en plan:
Styrketräning 3 gånger per vecka+5 dagar i veckan minst 30 minuters promenad, helst 1 timme varje gång.

Nä, nu blir det sängen.
Sov gott !!!





Träning.



Strömmen kom och gick under hela dagen så jag hade inte en chans att duscha, men det gjorde inte så mycket. Jag hade ändå varit tvungen att duscha igen efter träningen.

Först var det möte på klubben, där fick jag och Smulan glaspokaler för våran uppflyttning till klass 3. 
Sen var det Agilityträning, roligt att det finns så många som vill träna.

Max fick lite miljöträning oxå, men det hade varit lättare om Sanna hade varit där. Då hade han kunnat vara med oss hela tiden, men nu var det nog med att hålla reda på Smulan och Nelly.
Jag kom fram till att Nelly är rädd för hästar, så fort dom lät så skulle hon gömma sig och började skaka.

Träningen gick bra och jag är nöjd, men några cert kommer inte jag och Smulan att ta i Happis. Jag hittar inte den rätta kicken hos henne som gör att hon blir mer speedad, eller så kanske hon inte blir mer speedad än vad hon är. Men Nelly är en raket, hon kommer att bli farlig. Jag får jobba betydligt mycke mer med henne på plan, känns det då som.

Tänk att dom är så olika, Smulan är tyst, lugn och koncentrerad medans Nelly skäller, är snabb men kan lätt tappa fokus och börja nosa på backen. Det blir roligt att se hur Max blir, förhoppningsvis en blandning av dom båda.

Nu ska jag snart hänga upp min jacka, den är i tvättmaskinen. Jag la den på backen när jag skulle köra men sen så började hundarna ligga på den, men snart är den ren.

Sen blir det duschen och sen sängen, jag ska upp kvart i 6.

Sen vill jag passa på att tacka alla som kommenterar min träning, jag tycker det är roligt när någon kommer med tips, goda råd tex:
- Det där gick ju bra men där borta kan du tänka på att göra sådär i stället.
Det underlättar så mycket i träningen om någon kommenterar, man ser ju inte alltid själv vad man för fel. Ibland kan man känna att tex:
- Där tog jag ut svängen för lite/mycke mm.

Nä, nu ska jag sluta här annars kommer jag mig aldrig i säng.
SOV GOTT !!!

Utan ström.


Igår kväll runt 18-tiden stack strömmen igen, när klockan började närma sig 20 ringde Pier till några kompisar i byn och frågade om vi kunde komma och se melodifestivalen.
For dit och såg den, men ärligt så tyckte jag inte att det fanns någon som var speciellt bra.
Vi kom hem runt halv 12 och då blev det sängen direkt.

Idag vaknade jag 9, steg upp och fikade. Sen tänkte jag blogga en sväng men just när jag slog på datorn då for strömmen IGEN !!!
Nu är klockan lite över 12 och strömmen har just kommit tillbaka, så nu måste jag blogga fort som bara den innan strömmen sticker igen.

Vad händer idag då?!
Ja, tanken är ju att jag ska ner till Boden på möte och sen Agilityträning, men jag har ganska oroligt i magen och mår lite illa. Magsjuka på gång ?!
Vi får se hur jag gör.

Nä, nu blir det duschen..

Morr....


Att man kan bli på dåligt humör...
Idag har jag och Sanna varit till Boden en sväng. Vi for på Dollar och handlade där jag bla köpte en resväska :)
Sen for vi på Ming och käkade, efter det for vi på Coop..
Jag skulle hämta ut ett paket med kläder som jag har beställt. På avin står det att det kan hämtas tidigast 7/2. Idag har vi 9/2 och det hade inte kommit?!
Nä, svarade tjejen i kassan, tidigast Måndag/Tisdag.

Åååå, vad jag blir less, jag hade tänkt få pröva kläderna och se hur man ser ut i dom och sen packa dom direkt i resväskan.

Jaja, det är bara att vänta....

Ikväll blir det melodifestivalen :)

Nyvaken.


Trodde det skulle bli en sovmorgon, men inte.
Pier startade skotern och Max fick fnatt, det är bara vissa skoterljud han skäller åt. När han får fnatt åt dom skotrarna och är ute, då biter han tag i skidan och börjar dra?!

Så då var min sovmorgon förstörd, då är det bara 2 stora muggar med kaffe som saknas innan man vaknar på riktigt.

Sista versen.


Nu blir det sista versen för ikväll, jag börjar känna mig lite sliten.
Ska gå och borsta tänderna och sen blir det sängen. Men jag bloggar imorgon och så fort Sanna nu kommer hem ska jag fråga vars kameran är, så då blir det en bild på min nya frisyr :)

Sov nu gott !!!

Spöke.....


Jag måste nog ha ett spöke i mitt hus just nu?!
Pier & Sanna är inte hemma, hon är på ungdomsgården i Överstbyn. Pier körde henne dit och sen skulle han till en kompis tills hon skulle hem.

Hundarna ligger och sover i soffan och som lite ljud har jag på tvn. Jag har tvn på 1:an där det är American Sweetharts, men efter en stund blir det tyst i v-rummet och när jag går dit så är parabolen på kanal 5 och det står att jag inte har något abonemang ?!
Jag har tagit fjärrkontrollen in till datorn, men ändå ändrar tvn kanal.
SPÖKE ??!!!

Jag tror på andar och sånt, jag vet att Nina och Ingela (hennes mamma) hade ett spöke i sitt hus i Hortlax. Eller hur Nina ;)


Kärleks test.

Ett kärleks test, ta det med en stor nypa salt och ett stort leende ;)

http://www.fortunecity.se/osbyn/fotbolls/122/test2b.htm

Mer tester.

Här kommer ett presonlighetstest:

http://www.zapera.com/survey/demo/personality/

Och detta blev mitt resultat:
http://www.zapera.com/survey/demo/personality/send.asp

Jag tycker att det stämde bra, på mig i alla fall :)

Vilken hund är du ?!



Testa och se vilken hund du är !!
http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=45926&a=509489&lid=puff_516337&lpos=extra_0

Jag gjorde testet och blev:



Bullmastiff
Bullmastiff
Bullmastiffen är en muskulös och kraftig hund, stark utan att verka klumpig. Den skäller sällan och har inte så starka jaktinstinkter. Bullmastiffen kanske ser lite ruff ut, men det är inte en hund som är trolig att bita människor. Tvärtom så är bullmastiffen en fantastisk sällskapshund. Bullmastiffen har aldrig blivit använd i flock utan har alltid arbetat ensam. Detta gör att den har utvecklat en hög grad av självständighet. Denna självständighet gör att bullmastiffen har en stark självtillit och är väldigt trygg i sig själv. Bullmastiffen har ett mycket kärleksfullt lynne samtidigt som den är psykisk stark. I en familjesituation anpassar den sig lätt till familjens rytm. Den är inte så beroende av fasta rutiner. Bullmastiffen är glad och utåtvänd mot vuxna och barn och är en lugn och behärskad familjemedlem.


Här kommer andra tester:

http://373676.hotellet.bahnhof.net/test


Om ni inte har märkt det redan nu så kan jag tala om att jag har ganska tråkigt. Därför sitter jag och kollar efter olika tester.



Test.



Kolla detta test !!
Jag hade jättesvårt för att få det att gå ihop ;)

Test

Fredag.


Skulle ha satt in den här bilden tidigare idag, men har helt glömt bort den till nu.
Men här kommer den:


176380-200

Ett gott skratt :)



Om du har en dålig dag och vill ha dig ett gott skratt, vad ska du då göra?!
Jo, se reklamen för räkost :D
Ungen är ju så härlig att se, man kan åtmistone inte låta bli att le :)

Sökning efter kameran fortsätter...

Kameran.


Nu har jag letat digital kameran snart i en timme men kan inte hitta den :(
Så här är det VARJE gång jag ska ha den.
Jag och Pier har sagt klart och tydligt till Sanna, att varje gång hon har använt den så ska hon lägga tillbaka den när hon är klar, så att vi hittar den när vi ska ha den.
VARJE gång är det samma sak, man får leta i timmar och ibland har hon tappat bort den. Och om man hittar den då är den givetvis utan ström.

GRRRRR säger jag bara  :(
Jag känner hur hornen växer ut i pannan.

Jag hade ju tänkt att lägga ut en bild på mig så att ni får se hur jag ser ut i rakt hår :)

Jag ska fortsätta att leta, det kanske blir en bild ikväll trotts allt.

Förlåt Maria !!!


Ser att du har kommentera 2 gånger om det jag skulle berätta igår, tack för att du påminner mig för det hade jag glömt.

Ni kanske inte tycker att det är nå speciellt att berätta om, men för mig är det ett stort steg i rätt riktning:

JAG HAR KÖPT ETT GYMKORT PÅ RÅEK !!!

Så nu JÄVLAR ska det gympas och köras styrketräning !!!
Nu vet du Maria men förlåt att du fick vänta så här länge på att få reda på vad det var :)

Nu ska jag se på tv, jag hann inte se nå förra gången. Jag har sovit på soffan sen halv 4 och vaknade kvart i 7, inte bra men skönt var det ;)
Kanske bloggar mer sen.

Sömntuta.



Ja, jag är en sömntuta. Somnade på soffan igår kväll och vaknade klockan 8 imorse.
PANIK !!
Jag hade ju tänkt att stiga upp klockan 7 och färga håret, ides inte igår.
Så det blev en rasande fart här hemma, skynda sig att färga håret innan jag skulle fara kvart över 9 till Boden. Jag hade klipptid klockan 10.
Men jag hann...
Så nu har jag klippt mig och det var på tiden, sist jag klippte mig var nog i Maj/Juni.
Men det blev bra, jag är mycket nöjd.

Sen har jag varit på apoteket och hämta ut lite medicin. Har även varit på hundpensionatet och kollat, mycket fint och trevlig personal. Så nu ska jag fara någon annan dag och lämna hundarna där någon timma så att dom får pröva vara där ett tag, då ska jag passa på att handla och göra ärenden.
Och det bästa av allt är att hundarna kommer att få vara tillsammans i samma bur :D , matte kan nog inte bli mer nöjd.

Nu ska jag läsa tidningen och gå igenom posten, det kanske blir att glo på tvn en sväng oxå om det är nå att se på.
Bloggar mer sen.

ÄNTLIGEN !!!!!


Igår skulle jag blogga men det bara laggade hela tiden, men nu funkar det äntligen.
Har jobbat 7-16.30 idag men har precis kommit hem, så nu ska jag röja lite här innan jag bloggar mer.
Här händer det grejer kan jag lova ;)
Men det får ni veta sen när jag bloggar nästa gång, måste gå nu.

BYE BYE !!

Hemma en snabbis.



Jag är bara hem en snabbis på lunch, har rastat hundarna och plockat ur diskmaskinen. Ska läsa tidning oxå innan jag far, brukar annars läsa den på morgonen men idag snoozade jag tills klockan var 20 över 7 och jag hade ställt den på kvart i 7 ;)
Men det var skönt att snooza :)


Har inte så mycket mer att skriva om, men jag kommer tillbaka sen på eftermiddan. Jag slutar 17.

Ha de !!

Smulan.


Nu kom jag ju på, jag glömde ju att skriva att har vi otur så kommer inte jag och Smulan att kunna tävla i Happis.
Hon ska nämnligen börja löpa snart men som sagt så är det för sent om hon börjar nu. Men visst önskade jag att hon började nu så att hon inte löper när hon ska vara på Hundpensionatet.
Jaja, vi får se om det blir Happis eller inte.

Inte än..



Nä, än har jag inte kommit mig i säng. Har kollat runt lite på olika bloggar. Har även kollat börsen, jag har blivit intresserad av hur det går på börsen.
Ja, men det är bara för att jag kollar hur Euron ligger i kurs, så att jag vet när det är dax att växla pengar. Men när jag har varit till utlandet kommer jag inte att vara så intresserad ;)

Jaha, då är klockan snart 12. Nu börjar det bli rätt tid för mig för att gå och sova.

Bye bye !!

Nina..


Vill bara börja med min blogg och skriva till Nina:
- Skit i dom, du vet vad du har sagt och inte sagt !!!

Jaha, då har man jobbat kväll. Kvällen gick snabbare än vad jag hade väntat och det är bara bra när timmarna susar förbi.
Sen har jag suttit och glott på tv men det är ju aldrig nå bra, ändå har man så många kanaler att välja på. Man är ganska bortskämd, förr hade man ju bara 1:an, 2:an och 4:an ;)

Vet inte riktig vad jag ska skriva, det har ju inte hänt något speciellt.
Imorgon jobbar jag 8-17 och sen när jag kommer hem ska jag bara ta det lugnt.

Nä, nu ska jag faktiskt gå och sova. Det finns ju ändå inget annat att göra.

SOV GOTT !!!


JA, JAG SKA !!!


Det är det värsta jag kan höra från Sanna:
-JA, JAG SKA !!!

I hennes rum ser det ut som att en bomb har slagit ner. Och ändå ska ni veta, att när vi gjorde om hennes rum så LOVADE hon att håll ordning. Visst till en början var hon nästan pedant, men nu är det som vanligt. Kläder över allt och nu när jag har vikit tvätten ska ni veta att 85% av tvätten är hennes.

Jag har börjat sätta den vikna tvätten i tvättkorgen och ställer in korgen i hennes rum, för tidigare har jag lagt tvätten på hennes säng men då har den bara hamnat på golvet och sen har kläderna kommit tillbaka rena men fulla i hundhår.

Så där, nu har jag vikit tvätten och dammsugat. Så nu ska jag bara njuta framför tvn med en kopp kaffe innan jag far.

PANIK !!!



Ja, det man lugnt säga att jag fick !!

När jag hade bloggat färdigt förra inlägget gick jag och hängde tvätten som jag startade när jag gick upp på morgonen. Sen har jag städat ur sopskåpen, burit ut soporna, hämtat posten och startat diskmaskinen.

När jag hade polerat spishällen så kollade jag snabbt på schemat hur jag jobbar på Torsdag.
A1 (8-17), står det ?! Men tänkte jag det jobbar jag ju imorgon ?!
Så då kollar jag Tisdag(idag) A3 (7-17) !!!
Va f-n, ska jag jobba 7-17 idag !!!
PANIK !!!!!
Springer till almanackan och kollar, där har jag skrivit upp schemaveckorna jag jobbar, eftersom att vi har ett 6-veckorsschema som rullar så är det svårt för Sanna och Pier att veta vilken vecka jag är på.

Då ser jag att det är vecka 6 på schemat och jag såg på vecka 2.
Då kunde jag andas ut för jag ska jobba K (13-21) idag :D
Igår när jag gick och la mig så drog jag ur telefonjacket och slog av mobilen, jag ville sova tills jag själv vaknade. Och jag sov till 5 i 10 idag. Men tänk om jag skulle ha börjat 7, vilken ångest jag hade haft nu. Flickorna på jobbet hade inte fått tag på mig.
Nu ska jag bara dammsuga och vika tvätten innan jag börjar jobba, man hinner mycke på så liten tid trotts allt ;)

Bergsgläntans Hunddagis.



Så heter pensionatet/dagiset som hundarna ska bo på när vi är borta. Det ligger i Boden vid Gruvberget någonstans.
Dom ska ha:
190 kr för första hunden
95kr (halva priset) för andra hunden
47,50kr (25%) för tredje hunden.
Detta är priser per dag och då ingår mat oxå, men jag ska höra om jag kan få lite rabatt för jag har ju eget foder. Dom kör bla Magnusson och mina får Eucanuba och jag vill inte byta foder på mina bara för 2 veckor.
Det kommer att kosta 4655 kronor för 14dagar. Men jag hade räknat med mellan 5-6 tusen för 14 dagar.

Jag ska fara dit och kolla på det på Fredag efter att jag har varit och klippt mig.

Nu till min otur som har vänt.
Det var fel av mig att skriva 17 000kr  när det ska vara 16195 kr.
Nu undrar ni säkert som Maria vad det är som har gått sönder.
Ingenting har gått sönder men någon av hundarna har pinkat i en av våra sängar, Piers säng rättare sagt. Och eftersom att dom aldrig annars pinkar i sängen så funderar jag om Smulan har haft ett EP-anfall ?!

Det började i Fredags, jag och Pier gick och la oss och på Lördagmorgon när jag steg upp och skulle på jobbet hade Pier gått och lagt sig i Sannas säng. Jag frågade senare på dagen och fick samma svar som tidigare när han "rymmer" från sovrummet:
-Du snarka så j''la mycke så jag kunde inte sova.
Han har turen att kunna rymma ibland om Sanna sover borta, vilket hon har gjort hela helgen. Men annars så får han pinas ;)

 I allafall så när jag vaknade på morgonen låg Smulan på Piers sida och nu efter detta har hänt så vet jag att hon var "knepig". Skulle upp i famnen på mig när jag satt på toa, hade svårt för att gå och pinka när vi gick ut. Hon skulle bara vara med mig hela tiden?!
Detta tänkte jag inte på mycket då annat än att jag tyckte hon var j''ligt jobbig !!

Sen på Lördagkväll gick jag och la mig, Pier satt vid datorn. Sen på natten vaknar jag vid halv 2 och gick upp på toan, då är Pier borta igen ?!
Så jag gick in och frågade Pier om jag snarkade igen?!
-Nä, men någon hund har pinkat i min säng?!

Jag orkade inte bry mig om detta just då eftersom att jag skulle upp kvart i 6.
Senare på dagen kollade jag sängen och mycket riktigt, det var pink i sängen.

Så igår beställde jag en ny madrass (90x200) + en bäddmadrass(180x200) på Bodens Möbelaffär. Och det skulle kosta 16195kr och då hade jag fått 20% rabatt för att det var sista dagen dom hade en kampanj på sängarna. Lite tur i oturen kan man säga.

Jag skrev ett sms till Pier att allt var beställt men då ringer han och säger att jag ska avbeställa allt, han ska ringa en kompis som har vattendammsugare och be honom först kolla om det går bort.
Så nu håller jag tummarna på att det går men samtidigt är jag säker på att det inte går, så då blir det närmare 20 000 vi får betala eftersom att deras kampanj har gått ut.

Sängarna vi har heter Svane Zefir och är världens skönaste, tycker jag :D

SVANE ZEFIR

Kontinentalsäng 180x200 cm

inkl bäddmadrass

Pris från 33.980:-



Det är en gelekärna i som gör att kroppen formar sig, men det är inte som att ligga i en Tempur.
Pier har ju dålig rygg så det var därför det blev en dyrare säng.

Oj, det blev riktigt lång blogg, undra om ni har orkat läsa allt.
Nu ska jag gå och fixa lite här innan jag börjar jobba klockan 13.

Men jag bloggar mer sen.


Men ni får hålla tummarna på att det löser sig med sängen :)







Oturen har vänt :D


Helt otroligt, oturen har vänt :D
Jag behöver inte lägga ut 17 000, jag fick ringa och avbeställa allt :)
Det ser lovande ut, kanske det blir Jokkmokksmarknaden trotts allt.

Jag och Sanna har varit och vaccinerat oss så nu har vi värk i armen, det känns som att man har träningsvärk ;)
Om någon undrar så är det mot Hepatit A och B.

På Fredag klockan 10 blir det klippning så idag var jag och köpte hårfärg, ska färga håret innan jag far och klipper mig. På Fredag ska jag oxå fara och kolla på hundpensionatet, måste ju se hur mina "barn" ska bo när jag är borta i 2 veckor.

Nu ska jag kolla lite på tvn innan det blir att sova..
Jobbar 13-21 imorgon, så det blir en till sovmorgon :)

Sov Gott !!

......



Jag kommer mig inte för nå idag, vill göra en massa saker men jag ids inte :(
Det enda jag har gjort är att startat en tvättmaskin.

Ni ska nog inte läsa min blogg idag, ni blir bara deppade. Det är bara dålig energi från mitt håll. Men som jag skrev tidigare så är det skönt att få skriva av sig.

Så där...


Så där, nu blev jag 17 000 kronor fattigare.
Fy f-n vad livet är trist ibland :(

Less..



Jag är så less på allting just nu, varför ska allting bara jävlas ?!

Oanade utgifter, mer pengar som ska ut. Och det är inte små summor, men vad ska man göra åt det ?!
Jag har fått lägga ut nog mycke pengar på utlandet tex fickpengar, vaccination, hundpensionat, inköp av nya sommarkläder mm.

Blääää säger jag bara..

Idag är jag ledig, jag och Sanna ska ner till Boden och vaccinera oss. Sen ska jag ringa om klipptid, nu är det på tiden att jag klipper mig. Min lugg brukar sluta ovanför ögonbrynen men är så lång nu så att den räcker ner till munnen.

Hade tänkt att hinna städa ur bilen idag, dammsuga golven och  ta en långprommis med hundarna men mitt dygn har för lite timmar.
På Lördag hade jag tänkt att fara på Jokkmokks marknaden, har bara varit där en gång tidigare. Det har alltid varit att jag har jobbat när det har varit marknad men nu är jag ledig. men nu ska jag inte fara för jag har inte råd och jag vill inte fara om man inte kan unna sig nå..

Nu ska jag gå och dammsuga så att jag får någonting gjort idag.
Trevlig blogg att läsa ?!  Nä, jag förstår men det var skönt att få skriva av sig.
Bloggar mer sen.

Hundarna..



Det blir att hundarna får bo på hundpensionat när vi är borta, dyrt men jag nöjd.

Igår hade vi strömavbrott hela dagen och när jag kom hem kvart i 10 på kvällen hade Pier just börjat skotta gården, så jag skyndade mig in och bytte om och sen blev det att skotta. Just när vi hade skottat färdigt så rasade det från taket :( Så det var bara att fortsätta att skotta, när vi kom in var klockan kvart i 12 :O Så vi skyndade oss till Gunnarsbyn och duschade, sen hem och gå och sova eftersom att jag skulle upp kvart i 7.

Idag har jag jobbat 8-17, har nästan nyss kommit hem. Har pratat med hundpensionatet och vi ska besöka dom på Måndag så att dom får träffa hundarna + att jag vill se hur det ser ut där.

Nu ska jag gå och äta middag och sen blir det en skön Lördagkväll på soffan.
Jag kanske bloggar mer sen.