Diarre & pruttanfall :D


Ja här hemma får man huka sig ;)

Började för någon dag sen att Speedie var lös i magen och bara någon dag efter blev Smulan oxå dålig.

Men värsta mardrömmen har uppstått nu, MAX har fått diarre. Man måste tvätta han i duschen varje gång han har varit ute och skitit annars är det fullt med diarre i han vackra yviga svans och hans byxor.
Pruttar gör dom oxå och det luktar så man vill spy och det börjar nästan svida i ögonen, det måste vara nån farlig gas det där :)

Ni nu som har läst hit måste ju förstå att jag har ganska så lite att göra eftersom att jag skriver ett inlägg om att mina hundar lider av diarre och pruttanfall :D

Nä, nu ger jag mig här..

Trevligt inlägg, hahaha :D

4 veckor.....


Nu är det bara 4 veckor kvar innan jag sticker till Gran Canaria :D

Jisses vad tiden har gått fort :O Man brukar säga att den går fort när man har roligt men jag har helt enkelt bara haft mycket att göra på jobbet,var och varannan dag blir det att man jobbar över.Vi har haft många sjuka och ganska många O-vik.

Här händer inte så mycket, hundarna mår bra. Speedie lever och frodas och tuktar Max, det tråkiga är att Smulan och Nelly har slagit ganska ordentligt 2 gånger pga av Speedie. Så blodvite och sår  har uppstått, Nelly fick ett ganska stort jack ovanför ögat första gången och Smulan ett mindre sår under ögat andra gången. Nelly gillar verkligen inte att Smulan leker med Speedie och flyger på Smulan. Men Smulan är inte sen på att svara emot och jag tycker att det sista bråket som var hade kunnat slutat illa om Pier inte hade hjälpt mig att avstyra det hela, dom slåss "hårdare".

Max lägger sig oxå i, första gången högg han mot deras ansikten men dom slutade inte så han sprang därifrån, sista gången bet han Nelly i rumpan så jag fick dra bort han medans Pier tog Smulan  och lyfte upp henne på raka armar rakt upp i luften och samtidigt knuffade han undan Nelly.
Max har blivit tuffare mot Nelly oxå, dom har slagits några gånger när Nelly har gett sig på Speedie, Max försvara henne. När Nelly skäller till mot Speedie och visar tänderna kan Max lägga sig i och då slåss dom.

Nelly har ändå blivit bättre på sista tiden men jag vill inte lämna dom ensammen eftersom att döden kan bli utgången för Nelly eftersom att Max och Smulan nästan gaddar ihop sig när Nelly flyger på Smulan och börjar slåss.
Men så här var ju Nelly när Max kom, han fick ju inte lukta på Smulan.
Jaja, bättre har det då blivit.

Nä, nu ska jag betala räkningar och sen se på tv .
Ha de gött !!

Skratta eller gråta ?!



Ja jag vet inte hur jag ska göra nu, ska jag skratta eller gråta av LYCKA !!!!!

Smulan var och gjorde det sista med rotfyllningen i Onsdags och när Pier kommer hem säger han att tjejen (Cissi) som håller på med tänder och sånt, tyckte att vi kunde kolla upp levervärdena redan nu eftersom att det ska ändå göras i Mars/April + att det blir ju lite billigare eftersom att vi har betalat självrisken nu.

Smulan har KANON värden på levern och idag ringde Cissi och sa att Fenemal provet också låg bra och vi behöver inte ändra dosen !!!

ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ va jag är lycklig !!! nu behöver jag inte oroas över det, visst kan det ju ändras men just NU är dom KANON !!!

Jag har faktiskt tänkt på dom där proverna, jag hade tänkt "göra bort" dom när jag kom hem från Gran Canaria. Men nu behövs inte det !!

Ja vad händer annars ?!
Ja, vi har det ganska körigt på jobbet, av 7 som går på scheman så är 3 sjuka + att 1 vikarie oxå har varit sjuk. Magsjuka och influensa härjar här uppe just nu...

Speedie växer och frodas men en rivigare valp har jag inte varit med om, Smulan var en dröm som valp. Jag tror att denna lilla tjej kommer att försöka ta över alla hundarna i huset och bestämma över dom. Hon morrar och skäller åt dom om dom säger ifrån, men dom säger inte ifrån ordentligt så då får jag gå och ta ihop henne.
Max är på tok för snäll med henne, hon biter tag i hans långa fina svans och det är inte många gånger han säger ifrån.

Mammig har hon oxå blivit:
*Om jag står i duschen så sitter hon bakom dörren till toan och PIPER.
*Om jag går ut och röker och dom inte får följa ut, då PIPER hon.
*Om Pier tar henne i sovrummet när han går och lägger sig och jag vill se tv en stund till, då PIPER hon.
Man får ha mycke tålamod med henne och det är ju tur att jag är envis :)
Här ska det inte daddas, PIP DU BARA !!! :D

Nä, nu ska jag se om det är nå på tvn.
Jag jobbar imorgon 13-21, så lite sovmorgon får jag  :)

Ha en trevlig helg !!!

Mitt hjärta gråter :(


Ikväll kör agilityträningen med Bodens brukshundklubb igång och jag kan inte fara, har precis dammsugat av golven här hemma och det känns som att jag har sprungit maraton :(

Sen i Februari är det årsmöte den 15 men jag kan inte komma eftersom att jag jobbar till halv 5 och mötet börjar 3 :(
Sen när Haparandatävlingen är helgen efter (22-23/2) kan jag inte heller fara eftersom att Nina smittade mig och jag har tappat alldeles för mycke pengar för att kunna fara, mina julpengar var mina Haparanda pengar men nu är dom bortblåst.....
Jag har redan betalat 1900 kr till Smulans första del i rotfyllningen, på Onsdag ska hon ju iväg igen. Sen ska jag själv till tandläkaren den 29/1 och sätta en ny fyllning, den gamla har gått sönder. Sen ska jag växla in 7000 kr i euro till utlandssemestern.
Fy fan vad jag ångrar att jag for til Piteå....

Lite av varje...


Är inte riktigt frisk än, det rosslar i lungorna och vid ansträngning så börjar jag kallsvettas. Jag inhalerar bricanyl 2 puffar 2gånger /dag och pulmicort 2 puffar 3 gånger /dag + att jag knaprar panodil, dricker hostmedicin och tar nässpray för att orka gå på jobbet :(
Jaja, bara jag är frisk den 25 februari när jag ska till Gran Canaria.

Annars händer inte så mycke här, har jobbat och så fort jag har kommit hem har det varit soffan som hägrat.
Har inte idas vara nå på internet, så idag när jag kollade mailen hade jag 112 mail och 42 skräppost.

Idag har jag varit ute och borstat av hundarna det värsta håret, värst lossar Smulan. På Onsdag ska Pier med henne till Gammelstan och göra det sista med rotfyllningen. Jag hade velat följa men jag jobbar och det var enda tiden dom hade den här månaden, tjejen som rotfyller å sånt ska sluta.

Nä, nu ska Speedie få mat och jag ska inhalera pulmicort...
Ha de bra, jag hoppas att ni har det  bättre än jag :(


Före och efter...



Så här såg Speedie ut före rakning :



Och så här ser hon ut nu :





Jobb igen...


Imorgon ska jag börja om att jobba, men som det känns nu kommer det inte att gå :(
Jag ska då försöka imorgon, går det inte så sjukskriver jag mig resten av veckan.

I Lördags var vi förbi Anna och klippte Speedie i ansiktet, snacka om lång nos hon fick :) Pier tycker inte hon blev fin men jag tröstar honom med att det växer ut.

Nä, ryggläge i soffan blir det nu.

Ha de !!

Hej igen....



Nu ska jag uppdatera lite om tiden som gått...

Det har varit mycke och tiden att blogga har varit få. Jag har jobbat ganska mycke och när man har kommit hem efter jobbet finns det ju alltid nå att göra.
Ser att sista gången jag bloggade var den 10/12, den 12/12 var jag med jobbet och bowlade på kvällen :) Sen dagen efter skulle jag på bruks på luciamöte, men det var snöstorm och jag valde att stanna hemma istället.

Veckan före jul kan jag inte rikitigt sätta på fingret på om jag gjorde nå speciellt annat än jobba?!
Jo, jag var ju med Smulan till tandläkaren och ska tillbaka i slutet av Januari...
Julveckan blev en underbar vecka i alla fall, ganska många vårdtagare som sa bort. Men det var bara tacksammt, det finns alltid nå att göra på lokalen och med dessa datorer...

På annandagjul stack jag till mamma och kom hem på Söndagkväll, skulle jobba på Måndagmorgon men Nina smittade mig, ja inte nu bara mig utan alla som var hos mamma på Lördan. Så jag har inte jobbat nå på hela denna vecka.
Det känns ju jävligt bra, kort och gott så har jag jobbat julhelgen i onödan, för all OB-tid som jag nu trodde att jag skulle kunna ta ut kommer att gå i sjuklön. Dom drar 985kr för 1 karensdag på mig :(
Så med andra ord så blir min lön +-O.....
FY FAN säger jag bara.....

Igår var jag till läkaren, det fanns inget bakteriellt men jag fick 14 kortisontabletter utspätt i vatten direkt jag kom in och fick sitta i inhalatorn 10 minuter eftersom att mina lungor var alldelles täta. Jag har inte kunna få ner mina astmasprayer utan har börjat hosta tills jag har kräkts.
Jag har inte rökt sedan Måndagmorgon, det har helt enkelt inte gått, jag har hostat nästan konstant. Nu kan jag säkert röka men jag tänkte vara snäll med mina lungor och låta dom få läka i lugn och ro. Jag hinner röka när jag kommer på Kanarieöarna :)
Jag känner ingen abstinens eller sånt som folk pratar om, allt handlar om att man ska vilja tillräckligt..

Idag är första feberfria dagen, jag har haft mellan 38.2-39.7 i feber. Men idag hade jag bara 37.7 !! Så förhoppningsvis får jag jobba på Tisdag, men läkaren ville att jag skulle komma in på Måndag om jag inte blir feberfri eller att det släpper i lungorna. Han menade att fast det inte är nå bakterier nu så kan det ju bli...

Jaja, vi får se...
Nu ska jag slänga mig på soffan och njuta av kvällen, det blev en lång blogg och jag hoppas ni orkar läsa allt. Som plåster på såret kastar jag in några bilder på Speedie :)












Pier vill inte att vi ska raka henne :) Hon ser ut som en terrier :D
Men visst har det blivit skillnad på henne ;)

Här var hon så liten och dom andra hundarna funderade vad det var för ett litet knyte vi hade kommit hem med, nu vet dom :)
En ulv i fårakläder :D

GOTT NYTT ÅR !!



Vill önska alla ett GOTT NYTT ÅR !!!

Ja, jag lever men jag ska blogga mer imorgon så får ni veta varför bloggen har varit död ett tag.
Ha de !!