GOD MORGON !!


Jaha, då var man klar för arbetet. Hundarna har fått mat, Smulan medicin, jag har fått 2 stora muggar med kaffe och har nyss duschat.
Bara fara iväg och se lycklig ut :)
Jag har bestämt en sak, att kvällstid får jag inte prata med Nina och min mamma, för vi pratar hela natten lång. I natt pratade jag med Nina till 20 i 2, så man känner sig lite trött men ska jag vara ärlig så trodde jag att jag skulle vara mycke mer tröttare.

Nä, nu ska jag dra.

BYE BYE !!!

Nattuggla.


I natt satt jag uppe till klockan var halv 3. Nu undrar ni säkert vad jag gjorde uppe så länge ;) Jo, jag satt och googlade om Kanarieöarna. Alla saker som man kan göra tex dykning, havsfiske, utflykter mm.

Jag satt även och kollade på bilder från Playa del Ingles där vi ska bo, hotellet heter
Barbados 
Men jag har svårt att förstå att just där kommer jag att gå om 5 veckor. Ja, 5 VECKOR ÄR DET NU KVAR INNAN VI FAR !!
Va tiden har gått fort, jag tyckte det var nyss mamma berättade att hon skulle bjuda oss och det gjorde hon för 5 år sen. 

Imorgon jobbar jag 7-12 men sen på em ska jag göra ett nytt schema, eller inte ett helt nytt men det ska blir fler rader bla en 100%-ig rad till. Vi får bara fler och fler vårdtagare. Men det är bara kul, då vet man att man har jobbet kvar här uppe, annars måste man ner till Boden och jobba.

Nu ska jag gå och sova så att jag orkar upp imorgon.

SOV GOTT !!!

Inget fel.



Det var inget fel på telefonen. Felet var i jacket, jag blev nyfiken och kollade jacket, då såg jag att en kontakt hade släppt. Så då var problemet löst :)

Sitter och kollar på tv, ska snart blogga mer sen. Då ska jag berätta vad jag gjorde inatt, jag har ju glömt att blogga om det.


Ingen sol :(


Nä, solen hann gå ner innan jag kom ut på min sparktur. For på jobbet en sväng på p-möte fast jag var ledig. Sen klockan 3 var jag och hämtade Sanna på skolan.

När vi kom hem gav vi hönorna mat och hämtade ägg, sen runt halv 4 for vi och sparkade. Vi kom hem runt 20 i 5, så vi har varit ute över 1 timme. Hundarna älskar att springa med sparken och speciellt Max. Han drar så man är rädd att man ska köra omkull med sparken. Smulan drar oxå men inte lika mycke, Nelly trippar bara bakom en när man sparkar.

Jag är utan telefon, internet fungerar men inte vanliga telefon. Vi har haft detta problem förr och det är hackspettarna som hackar sönder telefontråden så nu måste jag ringa och göra en felanmälan. Sen ska jag softa på soffan en stund.

Bloggar mer sen..

Ut i solen.


Jag har sovit till 20 i 11, vilket min kropp verkligen behövde. Sen har jag gett hundarna mat, startat diskmaskinen, druckit kaffe, bäddat sängen och kolla runt på nätet.

Det har startat receptbrev eller vad man ska kalla det, jätte roligt. Då kanske man inte blir helt tom i skallen när man ska laga mat. Ibland tycker jag att man hamnar i samma bana hela tiden, men nu ska det bli ändring med det.

Nu ska jag bara kolla runt en sista gång på nätet för sen ska jag ta mina hundar och fara ut med dom och sparka. Men det svåra blir med Max, han är ju så knepig när det kommer bilar. Om dom kommer bakifrån drar han svansen mellan benen och lägger sig, men kommer dom framifrån då kryper han ihop och gör utfall.
Men han har då blivit bättre i alla fall.

Nä nu ska jag ut och njuta av solen.
Strax  tillbaka !!

Hur ska jag kunna.....



Ja, hur ska jag kunna gå och sova nu ?!

Kollade
Marias blogg, hon hade skrivit en kommentar till mig. Då såg jag att hon hade lagt ut om Marie Hanssons kurs i Luleå i slutet av Maj/ Juni, och kan ni fatta :
- JAG ÄR LEDIG DEN HELGEN !!!!!

Maria hade oxå lagt ut tävlingshelger, visst har jag kollat själv men Piteå, Åbyn/Byske och Skellefteå tävlingarna har jag inte sett i tävlingskalendern som jag hämtade från Bruks före jul. Och det är bara Jokkmokks och Umeå tävlingarna som jag måste söka semester för !!! Då kanske jag kan ta 2 veckors semester i sommar, jag har några sparade semesterdagar kvar från förra året.

Sen såg jag bilderna från Bowlingen  som Bodens brukshundklubb hade fixat i Fredags. Jag fick mig ett gott skratt när jag såg bilderna :D

Nu ska jag försöka att sova, men bara jag tänker på kursen och alla agilitytävlingar så börjar det att pirra i magen :S
Nu hoppas jag verkligen att jag och Smulan får ett jämnare tävlingsår än året som var, ena sekunden sprang hon och nästa tävling då nästa gick hon på plan ?!
Var det påverkan av den nya medicin, känning av EP eller i samband med löpet ?! Ja, frågorna har varit många och jag har än inte kunnat sätta fingret på vad det har varit.
Jaja, det året är förbi och nu kommer vi med nya friska tag !!! Och sen till hösten kanske jag gör debut med Max i KM:et, om nu hans träning går bra förstås.
Så jag hoppas att år 2008 blir bättre än 2007, inga sjukdomar,  inga operationer och jämnare tempo på tävlingarna.

Sov Gott !!!

Hallå igen !!!!



Nu är jag tillbaka igen..

Sista gången jag skrev var i Lördags, då höll jag på med julpyntet. Och vilken tid det tog, jag fortsatte på Söndan oxå, hela dagen.
På Lördan när jag höll på med julpyntet gick telefonen varm hela dag så det var mycke därför jag fick fortsätta på Söndag. Trevligt, när någon frågar:
- Vad har du gjort i helgen när du har varit ledig ?!
-STÄDAT !!
Jaja, nu är det gjort..

I Måndags jobbade jag 7-17, när jag kom hem blev det slappa framför tvn och sen gjorde jag en tidig kväll !!! Klockan 22 gick jag och la mig, men i morse när jag vaknade 20 i 6 var jag lika trött som vanligt. Varför kan man aldrig vakna tidigt och vara utvilad?!

Idag har jag jobbat 7-17, men imorgon är jag ledig så då kommer jag att blogga lite mer.

Sen jobbar jag resten av veckan..

Hörde att det är träningstävling i Jokkmokk på Söndag, men inte kan jag ju fara för jag jobbar ju ,som vanligt !!!

Nu ska jag se på tv en stund innan det blir sängen, men vi höres imorgon...

:(



Nu är sovrummet, v-rummet och Sannas rum klart. Så dom tyngsta rummen är kvar :(
Varför julpyntar jag så mycke?! Visst är det trevligt med mycke julpynt men det är inte lika roligt när allt ska bort.

Jaja, bara bita ihop och fortsätta så att man blir klar någongång :(
Jag kommer tillbaka.....

Julen.



Idag ska julen ut.

Imorse hade jag ställt klockan på 9 men slog av klockan och tänkte:
-5 minuter till.
Jag vaknade 11, men nu har jag druckit kaffe, varit ut med hundarna och gett dom mat. Så nu har jag tänkta att be Sanna hjälpa mig och hämta kartongerna från förrådet så att jag kan börja.

Jag har fått tillbaka förkylningen, jag nyser och är täpp i näsan ?! Jag fattar inte att jag får tillbaka det igen.

Nä, nu ska jag  börja ta bort julen så att jag blir färdig idag. Men jag bloggar mer sen.

Inte så konstigt.


Imorse när jag gick upp kollade jag på digital termometern visade den -14,8. Gick ut med hundarna men tyckte att det kändes kallt :(
När jag skulle ha lunch sa jag till en arbetskollega att jag tyckte det kändes kallt, jaa svarade hon det är ju -19, så inte är det så konstigt.
-19, svarade jag, vi hade bara -14,8 hemma ?!
Nu ikväll när jag kom hem från Boden kollade jag hur kallt det var ute:
-14,8 ?!
Då kom jag ju på, Pier har ju skottat upp snö mot husväggen i helgen och termometern har ju då hamnat under snön.
Inte så konstigt om det visar mindre då ;)
Nu ska jag se på tv en stund, om det nu är nå att se förstås. Sen blir det sängen, ska upp kvart i 6.
GO NATT !!

VARNING !!!!!!


Om det är någon som bor i GUNNARSBYN OMRÅDET och läser detta så vill jag VARNA att det står en älgko med kalv vid den röda affären i GUNNARSBYN  !!!

Jag tog ut 1 timme komp och har nyss kommit hem, när jag körde förbi den röda affären såg jag älgarna och vill därför varna alla.

Nu ska jag.......



Tror ni jag hamnade i soffan ?!
Nä, så klart fastnade jag framför datorn och har inte tagit mig i säng än.
Men nu har jag borstat tänderna och hundarna har varit ute sin sista runda, så nu blir det sängen.

SOV GOTT !!!

Inte trött ?!



Jag hade tänkt att göra en tidig kväll eftersom att det blev för lite sömn, men nu känner jag mig inte trött ?! 
Men jag tror i alla fall att jag ska gå och lägga mig på soffan en stund och titta på tv, det är rena sömnpillret ;)
Imorgon jobbar jag 8-17 och sen ska jag fara till Boden på Agilitymöte, det får jag INTE glömma.

Nä, nu blir det soffan men ni får ha en bra kväll och så höres vi imorgon :)

Gunnarsbyn.



Nu har jag hunnit vara en sväng till Gunnarsbyn och det kommer att bli en sväng till innan denna kväll är över. Sanna har farit till Martina och Matilda, dom skulle gå över till Anne-Marie och hälsa på. Så då passade jag på att lämna ägg åt henne och hämta mer äggkartonger.
Men sen måste jag fara och hämta Sanna, jag som trodde att jag skulle slippa köra mer bil ikvälll. Men det blir aldrig som man har planerat.
Jaja, inget att göra åt det.

Hmmm, undra om det finns nå på tv som man kan titta på. Men samtidigt vill jag inte sitta framför tvn för då somnar jag säkert.
Nä, dammsuga ska jag göra och starta torktummlaren.

Strax tillbaka...

Färdig för idag.



Då har man jobbat färdigt för idag, skönt med tanke på att det blev för lite sömn inatt. Men det är ju faktiskt bara mitt eget fel.
Är det någon som vet hur man avbryter medlemskapet på Agilitylistan ?! Jag vill inte ha 20 meddelande varje dag i inkorgen.

Nu ska jag invänta Sanna, hon kommer med bussen runt 20 i 4. Jag ska flörta med henne och höra om hon vill följa mig och hundarna på en lång prommis, det är roligare om man har någon att surra med när man går :)

Nu ska jag starta en tvättmaskin och sen ska jag vänta på henne, men jag bloggar mer sen.

Zzzzz....



Jag skulle göra en tidig kväll igår, men det blev det inte så klart. Så i dag när klockan ringde 20 i 6 var jag så trött att jag knappt orkade hålla upp ögonlocken. Snoozade till tio i 6 och sen gick jag upp och ut med hundarna.

Morgonen har varit seg och det enda jag just nu kan tänka på är att få sova. Jag är hemma på lunchen nu och skulle gärna vilja gå och sova innan jag ska iväg och jobba igen, men gör jag det då kommer jag bara att bli ännu tröttare än vad jag redan är.

Nu ska jag kolla vidare på nätet innan jag ska jobba igen, lunchen är slut halv 2.

Men jag bloggar mer sen ikväll.

Natti natti....



Nu blir det duschen för mig och sen sängen, tänkte göra en tidig kväll. Jag ska upp kvart i 6 så varför kan man aldrig komma i säng i tid?!

Idag har jag brännt kalorier, först skotta 1½ timme och sen tog jag Max och gick in till Sörbyn och mötte Sanna, hon hade varit hos en kompis inne i byn. Jag känner mig så hurtig :)

När det gäller bowlingen blir det nog inget för oss, Sanna vill inte fara och Pier kommer inte att vara hemma då. Så det är bara jag kvar, visst är jag sugen men jag tror inte jag kommer.

Nu ska jag skynda mig att stänga av datorn annars kommer jag att bli kvar här och då blir det ingen tidig kväll.

Sov gott !!

Inge mer, tack !!!



Inge mer snö, tack !!!

Nu är jag så less på att skotta snö :(
Nu blir det Mannen som talar med hundar:D
Bloggar mer sen....

Hemma igen.



Nu har vi kommit hem, det blev bara en snabbis till stan. Har hämtat ut passen, fy f-n hur man ser ut ;) Sanna blev då bra, men det tyckte hon ju inte själv givetvis.

Sen var jag och handlade ben åt hundarna så nu ligger dom och tuggar som besatt. Sen handlade jag mat och just när vi skulle lämna Boden kom jag på:
-Vi måste på apoteket.

Där handlade jag Earplanes, öronproppar. Jag får så himmla ont i öronen när jag flyger men dessa ska tydligen jämna ut trycket vid start och landning. Det står att jag ska sätta in dom före start och när planet har nått sin höjd, då kan jag ta ut dom.
1 timme före planet ska landa ska jag sätta in dom men får inte ta ut dom förrän planet har landat och kabindörren har öppnats.
Dom kostade 98 kronor för ett par så jag hoppas verkligen att dom fungerar.

Det billigaste hade nog blivit om jag hade gjort som min pappas sambo sa, men det hade blivit pinsamt. Hon sa:
- Ta med dig 2 snapsglas och vi start och landning sätter du glasen mot öronen, då blir det inte tryck mot öronen, glasen gör så att det blir vacum.
Men ärligt, vad tror ni dom andra på planet hade tänkt om dom ser mig göra så?!
Säkert skulle dom tänka:
-Hon kan då inte vara nykter, hon har nog druckigt för mycke eller så hade dom trott att det var nå fel på mig :D

Sen handlade jag solskydds stift för näsan, under ögon, kinder och läppar. Köpte även en lotion som man ska smörja in sig med efter man har solat, den ska svalka huden.

Nu ska jag dricka kaffe och sen ska jag ut och skotta gården innan klockan 20 för då börjar Mannen som talar med hundar.
Bloggar mer sen.....



Boden nästa .....


Jag har förstört hela dagen !!! Jag sov till 12 men hade ställ klockan på 9. Så allt som jag planerade att göra idag är förstört, men jag ska göra så mycket jag bara hinner.

Nu blir det att fara till Boden, jag ska hämta ut våra pass, handla mat och hundben. Sen blir det hem och skotta gården IGEN !!!
Jag hade tänkt att städa idag men jag tar bara golven, ska plocka bort julen till helgen som kommer då jag är ledig.
Nu ska jag fara, men jag bloggar mer sen.

Film.



Idag har jag jobbat 7-17 och när jag kom hem var det bara att byta om och börja skotta snö, klockan var halv 7 när vi var klara.
Pier hade tagit av Max tratten och alla 3 hundarna var och sprang medans vi skottade. HAN NJÖT av att slippa tratten och att få springa fritt, ibland dum sprang han för sig själv. Ett bus race kallar jag det :)
När vi kom in kollade jag  om det var nå man kunde se på tv, men bara skräp. Så i väntan på Singing Bee så la jag mig ner på soffan och somnade så klart.

Vaknade för en kvart sen !!!

Så nu ska jag bläddra mer på tv men finns det inte nå att se på då ser jag filmen som jag har fått i veckan. Den heter : Hemma bäst.

Ha nu en lugn och skön Söndag kväll, jag bloggar mer sen.

Ids inte bry mig.



Nu har jag försökt så j''la länge att försöka få till bloggen så nu ids jag inte nå mer.
Imorgon jobbar jag 7-17, om nu inte Sanna ska ha datorn hela kvällen så ska jag försöka ändra bloggen helt, ny layout. Annars gör jag det på Måndag då jag är ledig.

På Måndag måste jag oxå ner till Boden och hämta ut våra pass.
Sen ska även Max få bli fri tratten, han är olidlig just nu. Från början var han försiktig med tratten, nu smäller det när han kommer. Ibland får han dampanfall, Sanna säger det. Han rullar runt på soffan, i sängen och på mattorna så att dom är ihop knölade.
När jag går ut med han då trycker han ner tratten djupt i snön och sen när han kommer in skakar han av sig allt så det bara sprutar snö i huset, men det är ju bara vatten som tur var.

Men tratten har oxå räddat han några gånger, när Smulan ska säga till han. Då vrider han bort huvudet och Smulan försöker bita honom men tratten är i vägen.

Nu ska jag gå och sova, klockan är 22.56 och jag ska upp kvart i 6.

SOV GOTT !!!

Annat fel !!



Det är nå annat som är fel med min blogg men jag fattar inte vad ?!
Min, Ninas och Sannas blogg är stora men tex
Vickans är som vanlig + andra bloggar jag har varit in på. Nu när jag är på blogg.se och bloggar är texten som vanligt ?!
Aftonbladets sida är stor, även blockets sida men inte NSD tex ?!

Har prövat ändra upplösningen som någon hade skrivit, men då blir bara texten på skrivbordet litet men inte sidorna som jag tittar på?!

Är det någon som fattar nå av detta ???!!!!

Ser ni min sida med stor text?! Ser ni den vänstra spalten uppe eller måste ni skrolla längst ner på sidan ?!
Måste fortsätta att klura vidare....

Inte bara bloggen....



Märker att det inte är bara bloggen, andra sidor får oxå extremt stor text ?!
Någon som vet hur jag ska lösa mitt problem ?!

Vad är det för fel ?!



Jag har fel på min sida på bloggen ?!
Min och Ninas blogg är jättestor på min dator, så stor att jag inte kan se gästboken. Jag måste skrolla längst ner på sidan. Andras bloggar ser bra ut, jag har inte varit och ändra nå i inställningen på min blogg.

Någon som vet hur jag ska göra???
Är det likadant för er?! Ser ni min blogg med JÄTTE STOR text ?!

HJÄLP MIG SNÄLLA !!!

YES,YES,YES !!!!!!



JAG ÄR SÅ GLAD :D

Jag har fått löneförhöjning och det var MYCKE mer än vad jag trodde att jag skulle få :)
Jag tjuvbloggar nu på jobbet, slutar 21 men kunde inte låta bli att vänta tills jag kommer hem.

Men jag bloggar mer sen :)

Föll.



Hahaha :D
När jag tänker på det så har jag svårt för att sluta skratta :)
Igårkväll när jag hade kommit hem och packat upp varorna så satte jag mig framför datorn en stund och sen tvn.

Sen klädde jag på mig och gick ut, Pier hade börjat skotta men lämnat ner mot vägen. Så jag tänkte att det är lika bra att skotta bort det innan det fryser fast.

Jag började att skotta och först gick det bra, men när jag kom närmare vägen så blev det bara blötare snö. Under snön var det halkigt, så vad tror ni hände ?!
Jo, givetvis föll jag  :D 
Blev blöt på hela vänster sida, men jag fortsatte att skotta färdigt och sen när jag kom in blev det en varm dusch.

Och trotts att jag var helt ensamen ute här i skogen så funderar jag på en sak, varför tittar man om någon har sett att man föll och skyndar sig upp ???!!!!

Jag kollade runt omkring och skyndade mig upp, sen fortsatte jag att skotta som att ingenting hade hänt?! Nog är man ganska knäpp haha :)

Nu ska jag gå och fika, har precis stigit upp. Jobbar 13-21 idag, men jag bloggar mer sen.

Intresserade.



Vilken dag detta blev !!

Jag skrev ju i min tidigare blogg att jag skulle fara och handla, men då ides inte Pier, han ville vila och jag ville inte fara själv. Jaha tänkte jag, då far jag till Gunnarsbyn bara, men jag ville vänta på att Sanna skulle vakna för att höra om hon ville att jag skulle handla nå speciellt.
Halv 3 hade hon fortfarande inte vaknat så jag gick och la mig på soffan en stund och SOMNADE !!!

Vaknade halv 7  och affären stänger halv 6 !!!

Då vaknade Sanna och kom in i köket och fikade lite. Sen sa hon:
-Mamma jag vill ha Jucie och youghurt.
Mitt mamma hjärta pickade till lite extra och vad gör man inte för sina barn. Jo, jag satte mig i bilen och körde ner till Boden och handlade :D

Före jag for till Boden kom jag på att jag hade glömt att sätta i jacket till telefon, jag drog ut det så att Sanna skulle få sova ifred.

Och nu har det ringt några om intresseanmälan till Agility här i Gunnarsbyn !!!
Det är jätteroligt att det finns dom som är intresserade :)

Så nu finns det hopp om en uppstart av Agility i Gunnarsbyn till våren. Det kommer att bli nära för mig och Sanna när vi ska fara och träna, då kan man fara och träna 3-4 gånger i veckan :)

Nu är klockan snart halv 11 och jag ska avsluta här, jag ska se om det är nå bra på tvn.
Ha de bra !!

Sanna sjuk.



Sanna är hemma idag, hon blev sjuk. Men som tur var så var det inte magsjuka men en förkylning. Hon är hes i halsen och har ont.
Igår när jag bloggade somnade hon och då var klockan ungefär 20 över 9, nu är klockan 12 och hon sover än. Men det är ju bra att hon är sjuk nu så att hon inte blir det när man ska fara på resan i Mars.

Jag kan då informera om att i golvet finns inga hål, än så länge ;) Och det är ju tur att vi inte har källarvåning, man kommer inte så långt ner om golvet går sönder :)

Nu ska jag fara och handla, men jag bloggar mer sen.

Onsdag.



Ja, nu är snart dagen till ända. Jag skulle ha bloggat igår men det blev inte, låg och slappade på soffan hela kvällen när jag kom hem från jobbet.

Idag har jag jobbat 8-17, sen har jag och Sanna sett en film. Hon håller på att bli sjuk, mår inte bra. Bara det inte är magsjuka !!!
Vilket skitväder det har varit idag, först spöregn och nu snöar det stora lapphandskar?!

Imorgon är jag ledig, vi ska till Luleå och handla och sen på kvällen tänkte jag städa för sen jobbar jag hela helgen.

Jag har inte bestämmt mig än hur jag ska göra med bowlingen, men jag har ju betänketid till den 22/1.

Vill passa på att berätta att Maxs sår läker jättebra !!

Nä, nu ska jag gå och klä om. Jag ska göra ett aerobicspass framför tvn innan det blir en dusch och sen sängen. Men jag längtar inte precis, jag gruvar mig innan jag har börjat men efteråt känner man sig så pigg och hurtig :)
Det tar 30 minuter och i slutet av bandet börjar det sprätta och värka i musklerna,  men ska man vara fin får man lida pin ;) Det är ganska mycke hopp och sånt i videon så det låter som att jag ska stampa hål i golvet.

Nu får ni ha en bra kväll framför tvn, själv ska jag gå och stampa hål i golvet  :D

Sova på saken.



Jag får sova på saken när det gäller hur jag ska göra nästa Fredag, men jag måste erkänna:
-MARIA & ERIKA, VISST F-N LÄT DET LOCKANDE :D

Jag har varit på moonlightbowling 2 gånger tidigare, första gången blev jag bästa kvinnliga spelare och fick en pokal och andra gången blev jag 2:a, man kanske måste dit och försvara sin titel ;)

Jaja vi får se hur det blir med den saken.
Nu ska jag gå och sova, jobbar 8-17 imorgon.
SOV GOTT !!!!

Näääää.....



Har kommit hem, har lunch mellan 17-18.
Men nu har jag ett problem !!!
Hämtade in posten när jag kom hem och ser då ett brev från bruks. Det står att den 25/1 ska Bruks bjuda oss som bla har haft kurs, varit med som funktionärer vid tävlingar mm. Det ingår mat och bowling.

MEN DÅ BANTAR JAG JU !!!!!

Åååååå hur ska jag göra ?!

Det är så typiskt !! Jag vet hur det blir om jag far, då tänker jag dagen efter att det är bara skita i kuren för jag har ändå inte följt den. Men samtidigt vill jag ju fara och bowla, kanske jag ska fara men inte äta?!
Men erkänn att visst låter det gott med fläskfile och potatisgratäng.

Jag måste fundera hur jag ska göra med detta.
Nu ska jag gå och slappa på soffan innan jag måste iväg.


Jobbet.



Japp, nu ska jag göra mig iordning för jobbet. Men visst hade det varit skönt om man slapp. Just nu känns allting tungt, men som tur var så ska jag snart få 3 veckors semester. Så det gör det hela lite enklare.

Nä, dax att göra sig iordning och fara.
Jag bloggar mer sen ikväll.

Världens sämsta.



Jag kan nog ta titeln: VÄRLDENS SÄMSTA BANTARE !!!

Jag har vetat i 5 år att vi ska fara till utlandet men jag börjar inte göra nå åt det förrän 8 veckor före resan ?! Jag skrev ju förra veckan i bloggen att jag hade börjat på ett 4-veckors schema, det klarade jag inte länge. Så i helgen har det varit syndernas helg.

Men idag har jag börjat om och jag har gett mig F-N på att klara det !!!
Allt som är gott har jag och Sanna kastat bort, så nu kan jag gå 100 gånger i kylen och skafferitet utan att bli sugen på nå.

I hela mitt liv har jag kämpat mot övervikt, jag har aldrig kunnat göra som andra och unnat mig nå, då har jag gått upp i vikt direkt. Orättvist är ordet jag söker, för'''at orättvist. Och så fort jag har gått upp i vikt har jag tänkt:
-Jag ska ta itu med det sen. Men det har aldrig blivit av och kilona har blivit fler och fler.

En annan sak som har bidragit till detta, speciellt denna höst/vinter är att jag har jobbat otroligt mycke + övertid, så jag har slarvat mycke med maten. Inte ätit frukost och sen en microtallrik till lunch om jag har hunnit ha lunch förstås, snabba middagar och sen givetvis har det blivit att äta på kvällen vilket man absolut INTE ska göra.

Men nu är det ändring på det !!!

NINA !!! Nu måste du stötta mig, du och jag ska f-n fixa detta !!!!




Boden.



Det blev en snabbvisit till Boden ikväll...

När jag hade duschat skulle jag ta mig en cigg och märker till min förvåning att jag har inga ?! Jag var säker på att jag hade men efter en stund kom jag på att i Fredags när vi for hem från Luleå så tänkte jag stanna och köpa men ides inte. Jag tänkte fara på Lördag till G-byn istället och köpa.

Jag är lite orolig för Max... Såret är inte rött men han har blivit röd framanför såret mot snoppen ?! Såret ser fint ut, ingen vätska eller rodnad. Jag ska vänta tills imorgon och se om det har blivit bättre annars måste jag ringa Gammelstan och höra vad dom tycker att jag ska göra.

Värken i ryggen har blivit bättre, jag tog en varm dusch och sen tog jag 2 panodil. Jag har även stretchat ryggen. Det värker till ibland om jag glömmer av mig och gör snabba rörelser.

Nu ska jag gå och kolla på tv, imorgon har jag min sista sovmorgon, jobbar 13-21.

Bye bye !!!

Fy f-n !!!



Jag hatar denna j''la snö !!!!

Vaknade imorse och kolla det ut, snön vräkte ner. F-n tänkte jag, nu blir det att skotta igen.

Gick ut med hundarna och sen fick dom mat och medicin, Max är sitt gamla jag igen. Det var nog bara för att han var nyopererad som han gjorde så där.
Fikade och såg på tv, sen slog jag på Sex and the city. Lika bra att se på tv, det är ingen ide att skotta när det bara vräker ner, tänkte jag.

Ca3 kom Sanna hem och då hade det slutat snöa, så jag tog på mig täckbyxorna och började skotta. Jag har precis kommit in och nu ångrade jag att jag skottade. Jag skulle ha vänta med det tills senare ikväll.

Det är ju träningstävling i Boden i Agility i kväll och jag tänkte ta Sanna och fara ner. Men nu har jag så förb''''de ont i ryggen efter skottningen, jag måste ha sträckt mig i någon muskel. Det känns som att jag har en kniv i ryggen på höger sida, så nu går jag lite snett med kroppen.

Hur ska detta sluta, skit i att jag inte kan fara på Agility det kommer ju att komma fler gånger. Men kommer jag att orka gå på jobbet imorgon ?!

Det här är så typiskt, sen i slutet av November har jag haft en förkylning som har kommit och gått. Dom sista dagarna har det kännts bättre så förhoppningarna om att det har gått över har varit stora. Ska jag nu dras med ryggen?! Jag som aldrig brukar ha ont i ryggen.
Och jag vill inte vara borta från jobbet, dom drar så j''la mycke i karens för mig när jag jobbar 100%.

Nä, nu ska jag duscha och sen ska jag be Sanna hjälpa mig med Piers TNS, sen ska jag höra om hon kan massera lite med Tigerbalsam. Undra om Pier har någon bra värktablett?!

Jag kanske bloggar mer ikväll....


Kastrerad.


Nu är Max kastrerad, mår relativt bra men gillade inte flickorna igår. När dom skulle lukta på han då morrade han och Smulan försökte han bita men tratten  var ivägen. Han låg på sidan på v-rumsgolvet då kom Smulan fram och skulle lukta på han, då small det.
 Idag bry han sig inte om dom, han är som vanligt. Det måste ju ha varit att han var nyopererad. Han var pigg när jag kom, mycke piggare än vad Smulan och Nelly var när dom hade blivit opererade, dom ville bara sova hela tiden. Max satt uppe hela vägen från Luleå.
Jag skulle ha bloggat igår men jag hade helt enkelt inte tid.
När vi kom hem från Luleå lagade jag mat, sen körde jag min svärfar och hans sambo till en middag. När jag kom hem skottade jag gården, jag började 19.45 och var färdig 21.15 så 1½ timme tog det.
När jag var färdig tänkte jag:
- Nu ska jag duscha och sen slappa i soffan i vänta på att dom ringer och ska bli hämtade.
Jag hann bara komma innnanför dörren och ta av mig jackan då ringde dom och ville ha hämtning.

När jag hade kört hem dom skyndade jag mig hem och duschade, sen blev det soffan och titta på tv. Men det bara skitprogramm så då slog jag på vänner.

Idag har jag sovit till kvart i 11, skööönnnt !!!  Sen har jag och Sanna varit till Piers mormor med ägg, har även sett en film som heter When a stranger calls. Den gick faktiskt att se, det handlar om en barnvakt som får telefonsamtal av en psykopat.

Nu har jag ska jag bara njuta på soffan och se på tv, om det nu finns nå att se på. Annars funderar jag på att slå på någon gammal film tex Pretty Woman. Jag brukar se gammla klassiker när det inte finns annat att se på. Min stående lista på filmer som jag nöter är:
' Pretty Woman
'Coctail
'Dirty Dancing
'Whats love gott do with it
'Purpurfärgen
'Alla avsnitt av Vänner
'Alla avsnitt av Sex and the city
'Save the last dance

Det här är filmer som jag aldrig blir less, jag kommer att nöta sönder dom.

Nä nu får det vara bra för ikväll, men jag återkommer imorgon.
BYE BYE !!




Väntar på Max...


Har precis kommit hem från Boden så nu sitter jag här och väntar på att få hämta Max, klockan 15 ska jag få hämta han.

Ska hämta Sanna på skolan klockan 12 och sen far vi till Boden. Vi ska fara på polisstation och göra pass. Sen blir det att handla innan vi hämtar Max.

Nu ska jag gå ut och ge hönorna mat och ta in ägg innan jag måste fara igen.
Bloggar mer ikväll....

För lite timmar....



Ja det är på tok för lite timmar på dygnet, i alla fall för mig. Det känns som att jag bara jobbar,äter,skiter och sover. Trött är jag, nå så kosmiskt...

Men det ska nog bli bättre nu när jag har ändrat min kost och ska försöka komma mig i säng på kvällarna, Men jag har svårt för att komma mig i säng i tid, ta till exempel som igår kväll. Jag ringde till min mamma för hon har ringt flera gånger under vecka men jag har inte hunnit ringa upp eftersom att jag jobbar och sen när jag har kommit hem har jag somnat på soffan för att jag har varit trött.

I alla fall så ringde jag mamma igår kväll runt kvart i 10 efter att jag hade slutat jobba, det skulle bli ett snabbt samtal.
JO TJENA !!!!
 Vi började prata om utlandet, att det tex bara är 8 veckor kvar och vad man ska ha för packning mm. Ni som inte vet kan jag tala om att det är min första utlands semester.
Sen började jag att känna mig trött, gäspade flera gånger under samtalet och jag hörde att mamma oxå gäspade någongång. Sen säger mamma plötsligt:
-Vad jag börja bli trött, när ska du upp i morgon ??
-Halv 7, svarar jag.
-Nämen Annelie, säger mamma. Gå och lägg dig klockan är ju för f-n halv 2 !!!
Jag kastar snabbt blicken på klockan, japp 1.27 !!
Alltså, vi hade pratat i nästan 4 timmar !!!!

Gissa om jag var trött nu på morgonen.
Imorgon ska jag upp kvart över 6, ska vara med Max klockan 8 på Djursjukhuset. Han ska ju kastreras imorgon, så då blir det ingen sovmorgon fast jag är ledig. Men Lördag och Söndag då ska jag njuta länge i sängen för jag är långledig den här helgen.

Nu ska jag starta torktummlaren och sen blir det tv en stund innan läggdax, jag vet att jag borde gå och lägga mig men jag har redan hunnit sova 2 timmar på soffan sen jag kom hem från jobbet klockan 5.

Jag bloggar mer imorgon så att ni får veta hur det gick med Max, jag kommer att blogga mycke under helgen eftersom att jag är ledig. När jag kommer hem från jobbet så sitter Sanna framför datorn till ca halv 10 så efter det brukar jag använda datorn om nu inte Pier har hunnit ta den förstås. Kanske dax att köpa en till dator.....

Jo en sak till, det är storbantning i släkten :D Jag och Nina bantar och Sanna har slutat fika och äta godis. Nina hade skrivit i sin blogg att hon fick kväljningar av Nutrilette, den lilla j***el som jag är så var jag bara tvungen att skriva i hennes gästbok och retas. Jag skrev:
-BIT IHOP !! Tänk på att vi snart är på utlandet, då kan du svälla igen om du vill ;)

Jag själv kör ett 4 veckors schema och lägger in mycke workout och långpromenader. Jag har även funderat om jag ska köpa ett gymkort på Råek och börja träna där.

Nä, nu måste jag gå annars fastnar jag framför datorn igen...

SOV GOTT !!!!

Lunchrast...


Jag är bara en snabbis hem och har lunch, tänkte passa på att blogga lite snabbt.

På Söndan skulle jag jobba7-16.30 men blev inte klar förrän 17. Kommer hem och ska bara äta någonting snabbt för att sedan fara på agilityträningen, då ringer telefon. Det var Jan från GSK som sa att dom skulle ha möte klockan 18 och ville att jag skulle vara med.

Var på mötet och pratade om agility med dom, ringde sen Erika och sa att dom kunde komma på ett senare möte i Februari, GSK vill  prata mer om agility och har frågor om tex uppstart av agility i Gunnarsbyn.

Sen for vi till Piers mormor, hans mamma och hennes sambo har kommit upp. Sol-Britt (Piers mamma) fyllde 60år i Fredags så det blev tårta :P

Igår var jag ledig, jag och Sanna gick en långprommis med hundarna. Vi var ute och gick i 2 timmar, Sanna var helt slut när vi kom hem ;)
Sen donade jag på lite här hemma tex tvätta, städa, renbäddade sängarna mm. Klockan 20 var det dax för Mannen som talar med hundar.

Tänkte göra en tidig kväll men 20 i 12 stod jag  i duschen och sen blev det sängen. Så någon tidig kväll blev det ju inte, som vanligt.

Idag jobbar jag 7-17 och när jag kommer hem så hade jag tänkt att flörat med Sanna och höra om hon inte vill följa ikväll oxå, annars får jag gå själv.

Nu ska jag gå och lägga mig på soffan en stund innan jag ska tillbaka till jobbet, men jag bloggar mer ikväll. Jag har nämnligen mer att berätta för er ;)

Trött....



Idag är jag trött..
Jag har jobbat 7-17 och dagen har gått segt, kändes som om jag aldrig skulle komma hem idag. När jag kom hem åt jag och sen gick jag och la mig i Sannas säng och såg på tv.
Där somnade jag, tror att det var runt 19, jag såg klart Glamour på Tv 4 Plus.

Jag har precis vaknat och klockan är strax efter 22.

Ihelgen jobbar jag Lö och Söndag 7-16.30, längtar till Måndag när jag är ledig och får sovmorgon.

Jag har ju ett nyårslöfte: Jobba mindre.

Jag jobbar ju 100%, men förra året hade jag övertid varje månad. I November jobbade jag 28 timmar kval som innebar att jag jobbade på 3 lediga dagar. Det kanske inte låter så mycket men om jag säger som så, jag har 13 lediga dagar på 6 veckor. Så nu hade jag bara 10 lediga dagar på 6 veckor och det kändes.

Vi som jobbar 100%  har långa pass, mina turer består av:
7-17, 7-16.30, 8-17 eller kväll 13-21. Jag har ju oxå en delad tur, då jobbar jag 8-12+16-21. Jag har en 7-12 tur på 6 veckor.

Nä , nu ska jag inte gnälla. Jag vill jobba 100% men mer övertid kommer det inte att bli, jag måste tänka på mig själv i första hand.
Det blir roligt att se om jag kan hålla mitt nyårslöfte, jag har aldrig klarat av att hålla någonting hitills. För visst är det bra med övertiden, den ger ju extra klirr i kassan. Speciellt när det är kval.

Nu ska jag se på tv en stund, sen ska jag försöka sova. Skulle inte förvåna mig om jag nu får ligga vaken till 3-tiden och ska sen stiga upp kvart i 6.

Ha nu en trevlig kväll !!

Msn ....


När jag bloggade förra gången så skrev jag att jag skulle lägga mig på soffan, men jag fastnade framför datorn istället. Som vanligt  :)

Jag gick in på min Msn, jag är aldrig där nu förtiden. Jag loggar bara in på hotmailen för att se mina meddelanden i inkorgen.

Men nu har jag bytt layout och bloggat på Msn och det var längesen jag bloggade där.

Sista gången jag bloggade var direkt efter KM:et 2006 !!! Då förstår ni att det var längesen :D

Jag har ju 3 bloggar att hålla reda på, den här, på vovve och den på Msn. Men oftast blir det att jag bloggar här.

Nä, nu blir det soffan. Jag ska snart gå och sova, ska upp kvart i 6 för jag jobbar 7-17 imorgon.

Sov nu gott !!!

Hej igen !!!



Nu var det några dagar sedan sist.

På nyårsafton var vi bara hemma och åt gott, sen for vi upp till Röråmasten och sköt raketer.
Joo, Max är rädd för raketer och smällare, han sätter svansen mellan benen och springer till ytterdörren.
Vi var ute och plötsligt smällde en raket av i grannbyn, vilken fart det blev på han. Nelly och Smulan forstatte att busa på ängen. Dom bryr sig inte om skott eller raketer.

Idag har jag varit ledig, ställde klockan på 9 för att vi skulle fara till Luleå och handla. Men jag slog av klockan och somnade om.... Vaknade halv 12 :(
Men jag och Sanna for till Luleå och handlade, sen stannade vi på Djursjukhuset.
Så inte imorgon men nästa Fredag ska Max kastreras, jag ska vara där klockan 8 på morgonen. 

Nu ska jag kolla om ananaspajen är färdig och sen ska jag dammsuga. Sen blir det ryggläge i soffan. Man måste passa på att njuta av ledigheten, jag jobbar Fre, Lö och Söndag.

Nu ska jag gå, men jag kanske bloggar mer sen..