Semestern är slut....


Japp, då har man börjat jobba igen.
Igår jobbade  jag 7-17 och när jag kom hem tog jag det bara lugnt. Idag jobbar jag 13-21 så jag tänkte skynda mig att blogga innan jag måste fara.

Annars händer det inte så mycket här annat än att solen måste ju givetvis gassa bara för att man jobbar, typiskt :(

Jag har inte så mycket mer att skriva, ville bara lämna ett tecken på att jag lever.

Nu ska jag snart fara, men ni andra som har semester eller är ledig:

NJUT AV SOLEN !!!

Ha de bra !!

Nämen ?!?!?!



Kan det vara möjligt !!!
Inte ett moln på hela himlen, ofattbart.
Jag är så less på allt regn så nu får det faktiskt hålla i sig ett tag, men givetvis ska jag börja jobba på Måndag :(

Nä, nu vill hundarna ha mat och sen ska jag röja av här snabbt innan det blir lite solning. Man måste ju få lite färg så att det syns att man har haft semester.

NJUT AV SOLEN !!!

Skellefteå+ korsord....



Nu är det väll ändå dax för en uppdatering, jag har bara kollat mailen dom senaste dagarna och jag ska förklara varför.

Kom hem från Skellefteå på Söndag kväll vid halv 9, packade ur bilen och sen blev det korsord med svärmor på hennes bro.
På Måndag tog jag mig en låååånggg sovmorgon, vaknade strax efter 12 !!!
Städade av lite här + startade en tvättmaskin och sen gick jag över till svärmor. Vid 4 tiden ringde Monika och frågade om jag ville följa på bilbingo i Niemisel, klart jag ville.
Så klockan 20 över 6 hämtade hon upp mig, vi kom hem strax efter 22.
Då var min svärmor fortfarande vaken, så jag gick över dit eftersom att Pier redan hade gått och lagt sig.
Kom hem vid kvart över 12, så det blev sängen direkt.

Igår vaknde jag halv 11, vek tvätt och donade här ett tag. Sedan var jag över till svärmor och frågade henne om hon ville följa på bingo i Skogså, vi var där vid halv 7 och kom hem ca 22.
När vi kom hem blev det korsord på hennes bro och i slutet hade vi svårt att se vad det stod :) Då kollade jag på klockan och hon var kvart i 1, så det blev hem och skynda sig i säng.

Idag har jag varit till Boden på instruktörsmöte, försov mig på morgonen. Hade ställt klockan på 8.15 men vaknade 9.21 !!
Så jag blev lite sen på mötet, men det gick bra ändå.

Nu till helgens tävlingar som varit !!
Ja, va ska man säga, träning, träning och åter träning är väl bra ord...
Nelly började att diska sig i första loppet, andra blev det 5 fel och en 3:e placering men jag kommer inte ihåg vad som blev fel.
På Söndan blev det vägran (hon passerade tunnel ingången) och en 2:a placering och sista loppet en enkel slalomingång som hon gick ur?! 5 fel och en 5:e placering.
Men jag är ändå nöjd men lite förvånad på slalomet. Det kan ju faktiskt inte gå bra jämt, då har man ju inget att träna på om allt går bra och hon skulle ha varit champion för länge sen ;)

Nu har vi 1 månad på oss att träna hennes kontaktfält och min handling, Smulan är det ju det vanliga med (Fart + hörsel )
Guud vad det var tungt att lämna Smulan hemma i Fredags när jag for till Skellefteå, hon pep när jag packade träningsväskan och såg så sorgsen ut när vi körde nerför infarten :(

Men till Gagsmark ska hon få följa :D

Oj, det blev långt idag....

Imorgon har jag inget planerat men på Fredag ska vi på PDOL, men Pier vill hem på kvällen och jag hade planerat att vi skulle bo på hotell :(
Jag tänkte att vi skulle lyxa till det lite, han fyller år på Fredag och vi har varit förlovade i 14 år.

Nä, nu ska jag dammsuga av här och sen tänkte jag fara en sväng med hundarna så att dom får bada.

Ha en bra dag !!!

Snart far jag ...


Nu är bilen packad, sen ska jag bara duscha och packa det sista.
Sen börjar resan ner mot Skellefteå....

Blir lite tomt att inte ta med Smulan, men det blir ju 4 lopp mindre för mig..
Men det kommer ju fler tävlingar :)

Nä, nu blir det duschen och sen en kaffe kopp innan jag startar min resa.

Jag bloggar så fort jag komer hem från Skellefteå.
Ha en trevlig helg !!!

Allt lugnt.


Här är allt som vanligt, Smulan håller Nelly och Max i form genom att hålla täten när dom kör race runt huset :D
Inte kan man tro att hon har legat på sjukhus, hade hon inte ätit antibiotika så hade hon nog kunnat ställa upp i helgen på tävlingarna i Skellefteå.

För mig blir det att tvätta, städa och packa. Imorgon sticker jag till Byske havsbad där jag och Nelly ska bo med mamma och hennes gubbe i husvagn.
Jag har redan startat en tvättmaskin och hängt ut sängkläderna så att dom får luftas innan jag drar på nya sängkläder.

Strålande sol har vi oxå, hundarna njuter av att få ligga ute hela dagen, men jag får med jämna mellanrum hålla koll på Smulan. Vi har inte hittat rester av något djur, men hon vet nog vars det är om det finns något kvar.

Nu ska jag fortsätta med mitt.
Ha en bra dag i solen !!

:D


SMULAN HAR FÅTT KOMMA HEM !!!!!!!

Jag var och hämtade henne vid 13-tiden och bloggade så fort jag kom hem, men det var nå fel med bloggen så det gick inte att publicera.

Hon är sig lik, hon skrek när dom kom in i rummet då hon fick syn på mig :D

Hon har varit personalens favorit och veterinärens bästa patient, allt som dom har velat att hon ska göra har hon gjort och hon har inte varit jobbig med droppet som andra hundar kan vara, hon har legat lugnt och stilla i sin bur.
Nu har hon fått antibiotika och ett specialfoder som hon ska äta.

Veterinären tror att hon har ätit ett dött djur med tanke på den stank som blev när hon bajsade. Dom tyckte att det var bra att jag kom in på kvällen eftersom att dom kan bli förgiftade av det döda djuret. Han menade att man vet inte hur Smulan hade varit på Måndag morgon om jag inte hade kommit in Söndag kväll eftersom att hon var så pass dålig redan då.

Men nu är hon hemma och det har blivit massor med mys och mer ska det bli. Nelly var överlycklig att hon hade kommit hem och började springa runt runt för att få igång henne och skällde åt henne som hon brukar göra, det fungerade för det blev race runt huset flera varv.

Nu ska jag ge dom mat och Smulan ska få medicin, den nya maten hon har fått ska hon ha 3 gånger/dag till Lördan. Sen kan vi ge 2 gånger /dag igen.

Jooo, jag ska fara till Skellefteå och tävla med Nelly. Men Smulan får vara hemma med Max och vila.

Nu ska jag gå...

BYE BYE !!!!

Max...


Nu har jag varit till Luleå och besikta bilen, måste tillbaka när bromsarna är justerade som Pier har lovat att fixa ikväll.
Jag tänkte passa på att göra en ombesiktning om jag ändå ska fara och hämta Smulan. Snacka om att det vred till i hjärtat när jag passerade djursjukhuset, hade sån lust att svänga in bara för att få pussa på henne en liten stund.

Nu kastar jag in en bild på Max som Ingela oxå har tagit, jag tyckte att det var lite taskigt att inte han fick vara med på bloggen.




Min nästa agility stjärna :)

Nu ska jag laga mat och sen kanske det blir bingo i Skogså, om det nu inte börjar regna och gå åska förstås.

Ha de bra !!

Ytterligare en dag...


Vill börja med att tacka alla för era sms, mail och kommentarer på bloggen, det värmer i hjärtat :)


Smulan får stanna ytterligare en dag, jag ska ringa igen imorgon samma tid som idag.
Diarren har lugnat ner sig och nu på morgonen har dom gett henne vatten, hon har än inte kräkts upp det. Sen på eftermiddan om allt har varit lugnt ska dom ge henne lite foder, reagerar hon inte på det så får hon komma hem imorgon.

Veterinären tyckte att eftersom det har varit så kraftig diarre och kräkningar vill dom behålla henne för att se så att fodret inte bara går rakt genom kroppen och blir diarre igen, hon har fortfarande dropp för att inte bli uttorkad.

Huvva lilla gumman !! 

IDAG FYLLER SMULAN & NELLY 5 ÅR !!!






(Dom här bilderna är sen i våras,
Ingela har tagit dom.)



Jag hade köpt hem makrill i tomatsås som dom älskar, men nu blir det bara Nelly som får njuta av det. Veterinären sa att Smulan kommer att få magvänligt foder till att börja med innan hon kan gå över till sitt vanliga.

Idag ska jag fara och besikta golfen, 14.40 ska jag vara i Luleå . Sen vet jag faktiskt inte vad jag ska hitta på, kanske det blir en cykeltur med Nelly & Max.

Nä, nu ska jag fortsätta dricka mitt kaffe och njuta framför tvn.


Ha de bra !!!


Ett dygn till :(


Smulan kommer att få ligga kvar ett dygn till, hon får inte behålla vattnet hon dricker. Hon har kräkts inatt men sedan har det övergått till rinnande diarre så därför har hon fortfarande dropp.

Tur att hon är där hon är, där ger dom henne EP-medicin via droppet. Det var den orsaken jag var så orolig för i Söndags när hon började kräkas:
-Hur ska hon få behålla medicinen?!

Jag ska ringa imorgon igen för att höra hur hon mår, om hon kan börja dricka vatten och hon varken kräks eller har diarre då får hon komma hem igen.

Vet inte hur jag nu gör med Skellefteå tävlingarna till helgen. Eftersom att Smulan inte ska starta, funderar jag om jag ska fara med Nelly eller om jag ska vara hemma och bara ta det lugnt.
Jag ska fundera mer på saken.....

Jaha, vad ska man nu hitta på idag. Första dagen på semestern !!
Eftersom att jag inte fick hämta Smulan och mysa med henne tror jag att jag städar här och sen tar jag Max och Nelly på en långpromenad på 5km-spåret.

Nelly har sökt Smulan inatt/ imorse., hon var så söt. Hon sprang omkring och sökte Smulan i alla rum och ute i höggräset. Igår kväll när vi var ute sista pinkrundan ville hon inte komma in först, stod och tittade mot ängen som hon brukar göra när vi väntar på att Smulan ska komma in...

Nu ska jag sluta här, men jag önskar ni får en trevlig dag !!


Lilla Smulan :(



Vill bara berätta att idag när jag kom hem från Bodentävlingarna mötte jag en sjuk Smulan :(
Jag pratade med Sanna vid 12-tiden och då hade hon inte kräkts på 2 timmar, men efter 1-tiden hade hon forsatt att kräkas och efter en närmare undersökning där jag konstaterade att nosen var varm och tandköttet vitt så ringde jag Gammelstans djursjukhus, dom ville att jag skulle komma in direkt.

Så jag bara kastade mig i bilen och körde järnet dit.
Där togs det röntgenbilder, blodprov och dom satte dropp på henne, dom kunde konstatera att hon har ätit nå. Men med tanke på hur dålig hon var så ville dom behålla henne.
Jag har aldrig sett Smulan så dålig, hon visste inte om hon skulle stå,sitta eller ligga. Huvudet hängde på henne och hon hade segt slem som hängde från munnen.

Så imorgon ska jag ringa mellan 10-11 för att få reda på hur det har gått under natten och om hon mår bättre.

Krama era djur en extra gång !!!
Jag saknar Smulan så oerhört mycke just nu, jag är ju van att vi alltid myser en stund under täcket när jag går och sover, och ibland sover hon med mig ett bra tag in på natten.

Hoppas att du sover gott Smulan och att du blir bättre så att jag får hämta dig imorgon :)

HIT, HÄR, SMUULLLANNNN !!!!



Ja, det var vad jag sysslade med igårkväll på träningen. Försökte hitta nytt ord som hon reagerade på, men efter mycket om och men så såg jag att det bästa är om jag gör framanförbyten och ropar:
- HIT SMULAN !!!!

Jag for och tränade strax vid 8 igårkväll, det började kännas lite svalar ute så hundarna var inte trötta. Först körde jag 3 gånger med Smulan, sen 3 med Nelly. Vi vilade 5 minuter och sen körde vi samma sak igen. Men sen fick flickorna vila medans jag tog ut Max och körde lite slalom, hopp och tunnel med honom. Jäklar vad tunneln rör på sig när han springer i den :)

Sen tog jag ut flickorna en omgång till på 3x3 /hund, sen packade jag in alla grejer och när jag satte mig i bilen var klockan kvart i 11 !!!

Så när jag kom hem gav jag hundarna mat och det blev en dusch för mig.

Idag har jag jobbat 7-16.30, tänkte baka lite till tävlingarna i helgen men blev alldeles för lat. Så jag tänker fara och köpa fika istället som jag kan sponsra med till klubben. Men jag vet fortfarande inte vad jag ska köpa för gott ?!

Imorgon jobbar jag 7-16.30 men har jag tur så slutar jag redan 12 och då tänkte jag skynda mig ner till klubben och hjälpa till, annars blir det inte förrän vid 5 jag kommer att vara på klubben. Hoppas att någon är kvar då.

Jag kan inte fatta de än, imorgon är sista dagen och sen har jag SEMESTER !!!!!!
Jag har ingen semesterkänsla men det är väl för att det är så dåligt väder. Jag har bara 2 veckor så Måndag den 28/7 börjar jag om och jobba, jaja bättre än ingen semester alls.

Nä, nu får det nog räcka med bloggandet för idag. Det blev ganska långt såg jag, men jag hoppas ni orkar läsa.

Ha en trevlig kväll !!

Nöta....


Nu har jag kommit hem från jobbet, jobbat 8-17 idag. Men nu blir det att bara äta nå lättare och sen blir det iväg och träna.
Ska nöta kontakfält med Nelly och med Smulan blir det fart men även hörsel ;)
Har sett startlistorna för helgen och det blir tufft, men vi ska göra vårat bästa. Hoppas bara att Smulan har fått en hörapparat tills dess, undra om det finns till hundar  :)

Nä, nu måste jag skynda mig. Men jag bloggar mer när jag kommer hem.

Svetten rinner....


Idag har verkligen svetten runnit...


Vaknade på morgonen runt 9, körde ut hundarna medans jag själv njöt av en kopp kaffe. Sen satte jag mig framför datorn och började kolla efter banor att träna på.
Skyndade mig sen till jobbet för att skriva ut dom, våran skrivare har slut färg igen....

Halv 1 kom jag och Sanna på bruks, där började jag köra en bana som redan var uppställd. Efter 3-4 gånger / hund så byggde vi en ny bana.
Den körde jag oxå 3-4 gånger och sen kom
Nattis och körde med Sita och Grynet, ja lilla Tiia fick oxå springa lite.. Nattis körde Nelly en sväng på banan, ganska roligt att se någon annan köra med henne.
Sen for dom och jag körde 3 gånger till och just när jag var klar kom Pier och då var klockan strax efter 4.

Vi for en sväng på Dollarstore och handlade, sen blev det middag och resan avslutades på Supermarket innan vi for hem.

När jag kom hem och hade packat upp varorna startade jag gräsklipparen, gräset växer ju så mycke..
Sen har jag sett Mannen som talar med hundar och jag har pratat med Marika en sväng om linförighet, haha :D Jag kan inte mycke om lydnad, men hade någon sagt fot direkt hade jag ju fattat vad dom pratade om :)

Nu ska jag i alla fall duscha och sen blir det sängen.

Ha de bra !!!

 

Trötta hundar....



Nu ligger 3 trötta hundar och sover i soffan.
Dagen började med att dom var ute tills klockan var kvart i 6. Då satte jag dom i bilen och for till Gunnarsbyn, där blev det agilityträning.
Även Max fick vara med och jag körde slalom, däck, A-hindret, hopp och tunnel. Men han var ganska okoncentrerad eftersom att det var så många nya lukter där.
Det var bara jag och Marika som tränade, så när jag körde med Max fick Nanok sitta i bilen.

Vi kom hem runt halv 9 från träningen och då passade jag på att fika medans hundarna fick mat.
När klockan närmade sig 10 fick jag för mig att dom skulle få bada lite eftersom att dom låg och flämtade så mycke.

Sagt och gjort, det bar av till Vitträsket och där fick dom bada ett bra tag. Jag kastade pinnar åt dom, Smulan var ju givetvis snabbast i medans Nelly som vanligt bara gick ner så att det tog under magen.
Max stod ett tag på land och tittade på Smulan och sen tog han ett skutt rakt ut i vattnet :)

Men Smulan tyckte inte om att han var och simmade med henne för han försökte hela tiden ta hennes pinnar :D

Jag har precis duschat och tänker nu titta på tv en stund innan jag går och sover. Jag jobbar 13-21 imorgon, så lite sovmorgon blir det ju i alla fall.

Vi höres imorgon !!


Åska.



Vilket åskoväder det var igår !!
Först när jag kom hem från jobbet runt 17-tiden dånade åskan och det spöregnade. Efter ca ½ halvtimme slutade allt och solen kom fram och fåglarna kvittrade. Jag åt lite och la mig på soffan för att bara känna lugnet.

Somnade på soffan och drömde en konstig dröm om att det var massor med folk som spelade trummor?! Vaknar till av att en hund hoppar upp på mig i soffan, då hör jag åskan.
Skyndade mig att slita ur alla jack och sen la jag mig på soffan igen. Hunden som hoppade upp på mig var Nelly och nu när åskan ökade hoppade hon upp på mig igen och stoppade huvudet mellan mig och soffan. Hon gör så när det är något hon är rädd för eller inte tycker om.
Första tiden vi hade Max och han kom mot henne när hon låg i soffan och mös med mig gjorde hon samma sak.

Åskan var riktigt otäck, 2 gånger blixtrade och small samtidigt. Det lät som att någon sköt med pistol här ute och min tanke var:
-Nu slår den snart ner i huset.

Men efter en stund slutade allt och solen kom fram igen, men strömmen var borta. Strömmen for vid 8-tiden och kom inte tillbaka förrän vid 11.

Idag är jag ledig och ska städa och feja här hemma. Hade tänkt att åka till Boden och träna men jag tycker det är för varmt ute för hundarna. Dom blir så loj av värmen, så det får bli någon annan dag.

Nu är det bäst att jag börjar dona här hemma så att jag får någonting gjort.
Jag kanske bloggar mer sen...

Gällivare...


Nu tar jag mig tid och bloggar om helgen som har varit. Jobbade igår 13-21 och sen på kvällen var jag ganska trött så det blev ryggläge i soffan.
Idag skulle jag jobba 8-17, men for från jobbet 20 över 5. Som vanligt blev det att jobba över...

Jaha, då var det ju helgen jag skulle skriva om. Men nu vet väll alla om hur det gick, men jag skriver det ändå.

För Nelly har det gått lysande :D
På Lördan kom vi 2:a i Hopp klass 1 och fick 1 pinne  och klassade upp oss till Hopp klass2. I Agility kom vi 1:a och tog första pinnen i Agility klass 2.
På Söndan kom vi 1:a igen i Agility och fick 1 pinne till. I Hopp kom vi oxå 1:a och tog våran första pinne i klass 2.

Smulan var lite knepig i helgen, men fart hade hon så jag kan bara vara glad men förvånad ;)
På Lördan i Hoppklassen diskade hon ur sig, tog fel hinder och jag fick en känsla av att hon inte lyssnade på mig vilket aldrig annars händer. I agilityklassen gjorde vi ett felfritt lopp och kom på en 2:a plats, 3 sekunder från ett Cert !!

Då släppte som min förvåning över diskningen i Hopp och jag tänkte mer att det kanske bara var för den gången. Men nähä, det var de inte :D

På Söndan i Agilityklassen blev det likadant, hon diskade ur sig ?! Jaja, tänkte jag, det blir bättre till nästa lopp. Men inte det, för i Hoppklassen diskade hon ur sig igen.

Men nu var det med lite mer fart än förra året i Boden när hon bara gick på plan, så jag är absolut inte besviken. Jag har ju önskat fart och nu har jag fått lite av den. Så det som gäller för mig nu är att träna, träna och åter träna handling med henne och önska att hon behåller farten :D

Jag tyckte att hon sprang på ett speciellt sätt, ungefär som att hon tyckte detta var skitkul och hon liksom småskuttade på plan när jag inte hann med henne.
Catti trodde att hon retades med mig, hon tyckte att Smulan tittade bak på mig med glimten i ögat :D

Jaja, det bjuder jag på. Om hon så fortsätter att retas och skutta på planen så är det då bättre än som hon har gjort ibland, blivit låg och mest hängt med huvuvdet. Då får hon hellre skutta och retas :D

Nä, nu ska jag ge hundarna maten och Smulan ska få sin medicin. Sen ska jag bara slappa framför tvn innan det blir sängen. Jag jobbar 7-17 imorgon.
Ha en bra kväll  !!