Pollen i luften...



Nu är det mycke pollen i luften, det reagerar min näsa på. Jag har nog redan hunnit nysa 30 gånger och har bara varit uppe 1 timme. Men jag har tagit medicin så det ska väl snart avta.

Datorn har vi fått tillbaka men dom ska kolla om det går att få ut bilderna ur den andra, hoppas !! Alla våra bilder från semestrar, examen, agilitytävlingar, kalas mm finns på den datorn.

Igår började jag med vårstädningen, har dammtorkat allt i kök, hall och v-rum. Idag blir det att putsa fönster och sätta upp gardiner. Jag hinner inte allt som jag hade tänkt, men jag får ta det någon annan ledig dag.

Jag ska oxå hinna till stan och handla idag och sen till
Ingela och Martin och äta middag klockan 18, så det är bara att sätta igång om jag nu ska hinna allt.

Nä, nu måste jag börja...

Dator krasch...



Datorn våran är på lagning, hård disken har pajat och nu håller jag tummarna på att dom kan fixa så att jag trotts allt får behålla alla mina bilder. Hemska tanke om jag förlorar allt :(

Nu har jag jobbat färdigt för ikväll så nu blir det järnet hem och slita ner alla gardiner och bort med alla dukar, för imorgon jobbar jag 7-16.30 och när jag kommer hem startar jag med vårstädningen.
Sen blir det att städa tills ögonen blöder. Jag hade tänkt att vara färdig till Lördagkväll så att jag kan fara till Luleå på Söndag och kolla på examenskläder åt Sanna och ev hinna en sväng på klubben och hjälpa till med städning + lite träning som avslutning på dagen.

Nä, inte kan jag sitta här och hänga, tiden går.
Nu bär det av hem.
Ha de !!

Helgen som varit...


Helgen som varit har gått mycket bra, nu syftar jag mest på Smulan. Visst har det gått bra med Nelly men Smulan har jag verkligen velat ha fart och glädje med och det fick vi i helgen.
Farten kan bli bättre men vi har haft roligt på plan och det var det jag ville.

Smulans helg blev så här:
Lördagen kom hon 1:a i Hopp och 2:a i Agility och på Söndag kom hon 1:a i Agility och fick CACIAG men diskade sig i Hopp. Men jag ville att det skulle bli ett bra slut på helgen för henne, så när hon kom ur tunneln som hon absolut inte skulle ha farit in i så ville jag låta henne avsluta det på ett roligt sätt som ett roligt minne.
Jag skickade henne över två hopp och när hon sen sprang i säcken så tog jag fram bollen och när hon kom ur säcken och skulle hoppa över sista hoppet skrek jag fram och kastade bollen.
Då blev det fart på gullungen min :)

För Nelly har det oxå gått bra, Lördan kom hon 1:a i Hopp och fick Pinne och 3:a i Agility. På Söndag blev hon 2:a i Agility och 4:a Hopp.

Nu ska jag försöka fixa sista pinnen i Hopp med Nelly och när det gäller Smulan ska vi bara gå ut på plan för att ha så roligt vi bara kan ha.

Idag har det varit sämre med Smulan, hon har kräkts flera gånger. Första gången hon kräktes var 20 över 4 i morse. Men nu  på em efter 2 så har hon inte kräkts mer enligt Sanna. Så förhoppningsvis kan hon äta mat ikväll.

Nu ska jag fara hem, har slutat jobba 21 men ville blogga lite innan jag far. Men jag kanske bloggar mer imorgon, Pier kommer nog hem imorgon eller på Torsdag så då får han lämna in datorn så att den blir lagad. Jag blir snart galen utan dator.

Nu far jag hem, ha de !!

Snabbis....



Det blir en snabbis ikväll, min dator har nämnligen pajat så därför sitter jag nu på jobbet och har precis anmält oss till Gällivaretävlingarna. Håller på med räkningarna hemma och kom på att jag måste ju skynda mig att anmäla mig och betala in.

Jag ska försöka blogga imorgon när jag har slutat jobba, jobbar 13-21 så att ni får veta hur helgen gick, ni som nu inte redan vet.
Men jag kan garantera er att jag är mycket nöjd över helgen :D

Nu ska jag hem och göra färdigt räkningarna och sen blir det sängen.
Bye bye !!

Igår...


Nu ska jag berätta om gårdagen.
Jobbade 7-17 och sen blev det bara att fara hem och hämta hundarna och sen till Boden.
Vi hade Agilitymöte klockan 18 och sen tränade vi lite grann och med facit så blir detta att träna på i sommar:
*Handling och kontaktfält med Nelly
*Fart med Smulan.

Nelly var taggade och sprang som besatt, min handling fungerar inte på Nelly eftersom att jag är van Smulan så Nelly gjorde stora lovningar och jag fick göra bakombyten istället för dom framanförbyten som jag hade tänkt. Det  var inte snyggt alls, men sommaren är lång med mycke träning och många tävlingar, så jag hoppas att vi ska få till åtminstone 1 snyggt lopp innan vintern kommer.

Smulan var oxå ivrig, men det går ju inte att jämföra med Nelly. Smulan for åt ett håll och jag åt ett annat, men jag bara berömde henne och fortsatte. För just nu är jag bara inställd på få fart på henne och att få henne att tycke det här är ju SKITKUL!!! Och då får jag absolut inte ta om och börja göra nå stort av detta för då blir hon bara låg och allting blir förstört. Med Nelly kan jag ta om flera gånger och hon är likadan för det.

Sen när vi kom hem så släppte jag ut hundarna ur bilen och började packa ut allt jag hade. Då hör jag hur Nelly skäller bakom huset, det är inget konstig med det. Hon brukar göra så när Smulan springer på ängen, men denna gång stod Smulan brevid mig. Så jag gick och kollade vad hon skällde åt.

Där ute på ängen stod en älg och Nelly sprang i cirklar runt älgen och skällde och Max kröp i gräset som en tiger mot älgen !!!
Älgen hade lagt öronen bakåt och min tanke var:
Nu går den till attack och sparkar ihjäl dom !!

Så jag skrek allt jag orkade på Max och Nelly och tro det eller ej men dom kom direkt !!!
Älgen stod kvar som om ingenting hade hänt.
När jag kom in sved det i halsen av det jag skrek så jag var tvungen att dricka vatten, jag har lite ont i halsen i dag oxå.
Så idag när jag har varit ut med hundarna har jag alltid gått ut själv och kollat först så att det inte är någon älg här ute.

För en stund sen så prövade jag och Sanna att sätta upp det nya tältet, det gick faktiskt ganska bra. Så nu blir det invigning i det nya tältet och Nelly får inviga sin nya egna bur. Det blir nog skönt för Smulan att slippa ha Nelly i sin bur.


Nä, nu blir det tvn och ha telefon i handen och vänta på att Åke ringer.

Åke..



Nu har jag pratat med Åke N, han skulle prata med sin fru och sen skulle han höra av sig. Men eventuellt i slutet av nästa vecka får jag komma så att han får titta på Max, hur han beter sig mot andra hanar.

Hoppas att detta blir bra, även om nu Max inte slutar ha agg mot andra hanar men åtminstone så att jag har kontakt med han och vi kan vara och tävla utan att han lämnar plan för att döda någon.

Ny tid ...



Nu har jag beställt en ny tid åt Smulan för nya levervärden:
Onsdag den 4 Juni klockan 9:00 ska jag vara i Gammelstan.
Hoppas nu bara att proverna är bra, förra gången hade dom blivit lite bättre men hon låg ändå under gränsen för vad värdena ska vara.

Nu ska jag försöka få tag på Åke Nalisvara.

Bloggar så fort jag har fått tag på han....

Agilityträning.



Idag har jag varit ner på klubben och tränat med Smulan och Nelly, vi var där i nästan 2 timmar.
Med Nelly körde jag bara kontaktfält i början men eftersom att hon var så het och bara skällde ut mig så körde jag hopp och slalom så att hon fick springa av sig den värsta energin. Sen gick det bättre när hon var trött. När hon blir för het då fattar hon inte nå och bara dumskäller åt mig, så jag är glad att det är Hoppklassen först på Lördag för henne så kanske hon är mer fokuserad i Agilityklassen.

Smulan körde jag först bara hopp och tunnlar, sen körde jag kontaktfält. Men eftersom att jag har bara varit fokuserad på farten den sista tiden så hade hon en tendens att vilja hoppa över kontaktfältet på balansens nerfart.
På gungan och a:et hinner jag fram och lugna henne men inte på balansen.

Det ska verkligen bli roligt att se hur det går i helgen, med Nelly skulle jag gärna vilja ta minst 1 pinne i Hopp eftersom att hon redan är i klass 2 i Agility och behöver 2 pinnar innan hon är i klass 2 i Hopp.
Med Smulan önskar jag bara fart, skiter om vi diskar ur oss bara hon har farten.

Imorgon ska jag på möte och sen blir det lite träning med dom igen men sen får dom vila till tävlingarna.
Jo, idag har jag varit och hämtat mitt nya tält, så imorgon ska jag pröva sätta upp det. Om jag inte börjar med det redan ikväll. Jag vill pröva sätta upp det en gång innan jag kommer på tävlingen.

Nu ska jag slappa på soffan och njuta av kvällen.
Ha en trevlig kväll !!

Förkylning???


Vaknade nu på morgonen med en rejäl hosta, hoppas bara att det inte blir värre med detta. Sanna är förkyld nu, men jag hoppas att det blir en mildare variant för mig om jag nu ska bli förkyld.

Ute regnar det, men det tycker jag att det har gjort var och varannan dag nu. Det har ju inte bara regnat, vissa gånger när man tittar ut så snöar det.

Nu ska jag dammsuga av här en sväng, sen ska jag bara njuta på soffan.

Jag lever !!!



Ja, jag lever men har nu haft bloggtorka. Har tänkt att blogga flera gånger med det har inte blivit.

Mycke har hänt under denna period, jag ska bara ta upp några saker:

* Jag har fått fast tjänst 100 % och det var verkligen på tiden, tidigare har jag haft fast 77 % och vikarierat extra 23%. Jag har jobbat nu i 14 år och väntat på detta, så jag är SUPER NÖJD !!! :D

* Jag har beställt nytt agilitytält, nu är det färdigt med partytältet ;)

Nya tältet

Nå, vad tycker ni :)

Sen har jag cyklat var och varannan dag med hundarna för att dom nu ska ha ett bra flås till tävlingen i helgen, men själv har jag inget flås alls. Så vi får se hur detta slutar.
Däremot har jag slarvat med agilityträningen, men ska träna på Onsdag med dom. Kontaktfält med Nelly och en Hoppbanan med Smulan och försöka leka fram lite fart i hon.

Max har jag problem med och har nu mailat Maria J om hjälp. Han har idag träffat en hanne på snart 1 år som inte var ett dugg intresserad av Max, men Max högg han snabbt över ryggen. Jag har ingen som hellst kontakt med han när han blir sådär. 
Jag vet dom som har hundar som inte gillar andra hundar men det går ändå bra på agilityplanen, men eftersom att jag inte har någon kontakt med Max så skulle jag aldrig tordas ställa upp med honom på en tävling eftersom att oddsen att han sticker av planen och attackerar någon är hög. Och den chansen tar jag inte.
Så nu måste jag få hjälp med detta problem....

Så där, det var lite nyheter från mig. Nu ska jag se på tv innan det blir sängen.
Sov gott !!!

Fika.



Nu ska jag snart göra premiär med Max och cyklen. Solen skiner men det är inte lika varmt ute så detta kommer att bli helt underbart, om nu inte Max ändå lyckas dra omkull mig.

Ingela och Martin har varit här och hälsat på, jag hade som tur var gjort ananaspaj och kladdkaka som dom fick till fika.
Hon tog massor av kort på hundarna och hon skulle skicka lite bilder åt mig :D
Tänk om jag visste hur man ändrade på framsidan av min blogg, då skulle jag sätta in bilder på hundarna.

När vi var ute med hundarna lyckades jag slå ihjäl årets första mygga, dom är ju stora som flygplan. Nu ska man fäktas mot dom i några månader...
Jaja, mygg är bättre än knott, svidon, bremsar och getingar.

Nä, nu är det bäst att jag monterar bike-setet och skyndar mig iväg, jag bloggar sen så ni fick veta hur det gick.

Tält.



Är det någon som vet vars man kan köpa tält billigt, inte sov tält utan tält till tävlingar.
Någon har sagt till mig vid ett tillfälle att man kan köpa Plaque offs tält billigt men jag kommer inte ihåg vem som sa det eller vars man kunde köpa det.
Någon som känner igen sig??

Nu är jag nänmligen less mitt partytält, det är så bökigt att sätta upp.

Så vet ni något så skriv gärna en kommentar eller i min Gästbok.
Nu ska jag ut i solen igen.

Mer prover....


Nu ska jag berätta om gårdagen...
Dom kollade urinen och allt var nu OK, sen fick jag komma in i ett rum och prata med veterinären.
Han sa att alla levervärden UTOM proteinet är bra samt alla urinprover är bra. 

Men eftersom att hon fortfarande ligger lågt med proteiner vill han att jag ska komma igen om en månad och ta nya levervärden men denna gång kommer det att bli mer avancerat, då ska dom även kolla nå med gallan, 

Smulan ska vara fastande och jag måste ha med mig ett mål mat åt henne, för först tar dom proverna  och sen ska hon få mat och efter 2 timmar tar dom nya prover för att se hur levern jobbar mm.

Jag frågade han om det var OK att tävla med henne i Jokkmokk eftersom att jag redan har anmält oss och han tyckte att det var helt OK så länge som hon är pigg och eftersom att alla andra prover visar bra.

Så nu är det bara att vänta en månad och hoppas att proverna nu visar bra.

Igår var jag på Djurmagasinet och köpte Nelly en bur, Large för 298kr men dom skulle kostat 635kr.
Den var enkel att sätta upp och ta ner och har ett handtag som man bär den i. Nelly har redan provlegat :D

Köpte även Max ett Biker-set, eftersom att han har gjort utfall mot bilar men har slutat när jag går med han, så törs jag inte cykla med han i koppel OM han skulle göra utfall när det kommer en bil.
Sen köpte jag två rakor, en med 18 blad för Smulan och Nelly och en med 10 blad till Max. Dom sa att dom fungerade jättebra till att ta bort underullen och dom fungerar, jag har redan provat på Max. Jag betalade 488kr för dom men dom skulle ha kostat 808 kr.
Så skynda er och göra kap medans erbjudandet finns, det gäller bara tills imorgon.

Sen när jag kom hem så städade jag + att vi satte upp persiennerna jag köpte, klockan var nästan halv 11 igår när jag var färdig.
Så nu ska jag försöka mig på att sätta fast Biker-setet och sen ut med Max så att han får springa av sig lite energi. Sen blir det Smulan och Nellys tur, men dom springer löst vid cyklen.

Och TUSEN TACK för att ni höll tummar och tassar hårt för Smulan igår, det hjälpte tydligen :D Så nu är det bara vila tummarna så att det går lika bra om en månad ;)

Ha nu en underbar dag i solen, jag kanske bloggar mer sen...

Smulan......


Vill bara skriva att Smulan finns fortfarande kvar i livet, men än kan jag inte andas ut.
Jag håller på att städa och ska blogga så fort jag är klar så att ni får veta hur det gick idag.
Strax tillbaka...

Massa mys...



Ja, nu har jag och Smulan myst nästan hela tiden. Jag har ju jobbat oxå, men nästan all ledig tid har det varit massa mys.
Att mäta pinket och vattnet hon dricker har gått bättre än jag trodde, jag tyckte först att det lät väldigt jobbigt men det har gått bättre än väntat. Det som har varit jobbigast är ju vattenskålarna, att inte kunna ha dom nere.

Så nu ska jag bara duscha och sen vid 10 tänkte jag fara till Luleå, ska passa på att handla i väntan på provsvaren.
Det känns tungt just nu, jag vet ju inte om hon följer med hem igen.......
Men jag hoppas ....

Håll tummarna nu för oss att det här går bra !!!