Helgen som varit !!

  
Jaha då är tävlings helgen i Boden över. För oss gick det dåligt, Smulan var konstig på Lördan. Men på Söndag var hon som vanligt tyckte jag förutom att hon gick ur i slalom ??!! Brukar hon aldrig göra. Jaja spela roll.
Vi diskade oss  3 gånger och kom sen på en 8:e plats.
Men jag har fått tips hur jag ska göra, så nästa gång jag och Smulan far ner och träna då ska jag pröva med det. Vi provade redan i går och det blev verkligen en skillnad på henne. Så nu ska det tränas till Gagsmark.

Vill gratta alla duktiga ekipage som har tävlat i Boden i helgen !!
Bravo 

Ett ekipage som jag verkligen njuter av att titta på det är ju Evelina och Nova, vilka kanonlopp ni gjorde i helgen !!!

I Gagsmark ska vi ju tävla i lag oxå, jag, Sanna, Linnea och Lina. Jag skulle hitta på ett namn på oss, men det var inte det lättaste. Vet ni vad jag tog?! TJEJLIGAN !!!
Vi är ju ändå bara tjejer i vårat lag. Men har ni något annant namn så kan ni gärna skriva det i min GÄSTBOK !!

För Sanna  har det gått bra i helgen, hon har tagit 2 pinnar !!!!!  Woohoo 

På Lördan kom hon 2:a i Agility (1 pinne), 7:a i Hopp med 5 fel.
På Söndan kom  hon 2:a i Agility (1 pinne), 10:a i Hopp med 10 fel.

Jag frågade henne på Fredagkväll:
- Ska du följa till Gagsmark och tävla?
Nä, jag vet inte svarade hon.

På Lördan efter första loppet när hon hade fått 1 pinne, då frågade jag samma sak.
Då blev svaret:
-JAAAA !! Å så sken hon som en sol Sunshine 

Nä, nu ska jag gå och njuta av ledigheten innan jag ska fara och jobba.
Denna vecka jobbar jag:

  Måndag: 13-21
Tisdag: 8-12+16-21
Onsdag: 8-17 
Torsdag: LEDIG !!
Fredag: 13-21
Lördag: 8-17 
Söndag: 7-17

Jag har funderat om jag ska fara och träna på Onsdag eller Torsdag, det beror på vädret men även hur jag känner mig på Onsdag när man kommer hem från jobbet. Vi får se.

Men ni får ha de så bra och jag ska försöka blogga lite oftare.

BYE BYE !!  Waving





Torsdag

   
Ja, då hade vi Torsdag. Jag tycker att dagarna bara flyger iväg. Tänk att det här är andra veckan jag jobbar nu efter semestern.

På Måndan tog jag det bara lugnt på kvällen, Smulan är då som vanligt igen
Brows  På Tisdag jobbade jag 7-16,30, sen for jag och Sanna ner på bruks och tränade hundarna en snabbis. Sen for vi till Skogså på bilbingo, men ingen vinst.
  
Igår jobbade jag 13-21, innan jag for så städade jag. Det är skönt att få göra bort det. Idag jobbar jag egentligen 13-21, men jag måste ut tidigare nu mellan 11-13 och duscha en vårdtagare och ge han lunch. Sen blir jag ledig mellan 13-16 innan jag ska ut igen.

För cirka 15 minuter sedan ringde dom från Norrbacka, det är gruppen vi till hör nu. Dom undrade om jag kan jobba imorgon kväll 16-21 för dom har 0-vik. Dom skulle höra av sig sen när dom har pratat med chefen.

  Ja, vad finns det mer att skriva om... Jo, Pier fyllde 37 år igår, Sanna fyller 12 år nu på Lördag.  Chompy 
Det blir ju hennes debut på riktig tävling i helgen, dom visade regn till helgen på nyheterna Thumbs Down Det får gärna vara molnigt, men inte regn eller sol.

Nä, nu är klockan 10.22 så nu ska jag gå och fixa till mig innan jag ska fara. Men jag kanske bloggar mer ikväll när jag kommer hem.

Hej då !!Waving

Precis när jag skulle publicera bloggen så ringer dom från Norrbacka och säger att dom har pratat med chefen och att det är OK att jag jobbar imorgonkväll. Helst hade jag ju varit ledig. Jaja, det blir ju kval så Brows.





Inte nu igen !!


Jaha, då är min och Smulans agilitysäsong slut för detta år !! 
Pouty 

Det var i alla fall vad jag trodde idag när jag åkte in med henne till Gammelstans djursjukhus.

  Igår jobbade jag och jag smet från jobbet lite tidigare för att hinna se åtminstone ett lopp med Sanna och Nelly. Sanna var jättenöjd eftersom att dom hade lyckats med ett felfritt lopp. Men det lopp som jag såg med dom så var Nelly jätte seg ! Dismay Hon brukar ju annars skälla och hoppa som en gummiboll, men nu bara gick hon. Hon ville inte alls vara med, men det var ju varmt ute så det kan vara en sån orsak oxå.

  Sanna och Nelly kom 5:a i det individuella och deras lag kom 2:a  Bravo Jag tycker dom är jätte duktig !!

Sen for vi hem, och vi tog det bara lugnt på kvällen. Sen när jag skulle ge hundarna mat så ville inte Smulan ha, men så kan hon göra ibland så jag brydde mig inte om det.

Men på morgonen när jag skulle ge henne medicinen som jag alltid sätter i bredbar leverpastejBlushy 2, så luktade hon bara men då sa jag till henne:
-Ta den nu !!

Då tar hon den i munnen och sen spottar ut den på golvet Shocked, hon som ÄLSKAR leverpastej.
Då bröt jag upp munnen på henne och satte medicinen i halsen, stängde munnen och strök henne på halsen. Jag tittar på henne och tänker:
- Vad är det med dig ?? Very Confused

När jag börjar titta på henne ser jag att buken är jätte stor och när jag känner på den så är den stinn, som en ballong. Hon ville bara sova och drack jätte mycke.
Jag kastade mig på telefon och ringde gammelstan, fick en tid kl 13.
Jag var säker på att hon hade en livmoderinflammation, det trodde tjejen oxå på djursjukhuset som jag pratade med. Hon sa:
- Du får komma kl 13, men ser du att hon blir sämre så kommer du in direkt.

  Hela vägen dit tänkte jag:
- Jaha, då var det tävlat färdigt för det här året, hon kommer att få operera bort livmodern och vi missar både Boden och Gagsmark tävlingarna.
Men Smulan är ju viktigare än tävlingarna, huvudsaken är ju att hon är frisk.
Så när jag kom  till djursjukhuset hade jag hunnit intala mig att det blir ingen mer tävling i år. Jaja tänkte jag då får vi träna ordentligt till nästa år, för vi behöver MYCKE TRÄNING !!
  
Dom gjorde ultraljud på henne, men livmodern såg bra ut. Han gick och hämtade Pia så att hon oxå fick kolla, han ville att hon skulle kolla så att han inte hade missat nå.
-Nä, sa Pia det ser bra ut.
  Då tog dom tempen, ingen feber. Jaha då blev det röntgen på buken. Vad blev då svaret ?!

Jo, han svarade:
- Hon har ätit för mycke mat !
- Men sa jag hur kan det gå tillScared 1?! Hon har ju inte ätit igår kväll och inget nu på morgonen och dom får bara 2 gånger per dag. Nelly får lite mer än Smulan för annars blir hon för smal.
Då visade han mig röntgen plåtarna, magen var FULL i mat och det syntes inget konstig i tarmarna att det var nå som satt fast eller så.
Då började jag att tänka efterHmm i höstas sköt dom ju en älg i skogen  som är på andra sidan ängen och hon   har varit på väg dit flera gånger för dom har lämnat inälvor och sånt. Jag sa till Sanna:
- Tror du hon kan ha varit dit och ätit ?!

Han tyckte att vi skulle vänta och avvakta, om hon inte har blivit bättre på 2 dagar då måste vi komma tillbaka.
Hon har redan börjat bli mjukare om magen och när vi kom hem så klippte jag gräsmattan. Inte skulle hon sova då, hon vallade gräsklipparen i 1 timme, men jag såg att hon var ner på ängen och bajsade 2 gångerROTFL

Så jag var ganska sur på henne när vi for hem från Gammelstan, det kostade 1245 kronor för att hon eventuellt har varit och ätit inälvor.
Det bästa är, på kvittot står det ju diagnos. Vet ni vad dom har skrivit?!

SYMTOM PÅ ANOREXI !!!!  Belly Laugh

Helt otroligt, hunden ser ut som en gris men får diagnos anorexi.

Jaja, så var det med det. Så som det ser ut nu så kommer vi att tävla till helgen.

Nu måste jag avrunda här, jag håller på att baka kokosrutor och sen ska jag dammsuga innan det blir soffan.

Men ni får ha en bra kväll !!









Pinsamt.


Ja det kan man verkligen säga: PINSAMT !! Jag klarar inte av att blogga med jämna mellan rum. Nu måste det bli ändring.

Som ni ser så överlevde jag FREDAGEN DEN 13 !!

På Fredan tog vi det bara lugnt, grillade på kvällen och åt gott.

Lördan skyndade jag mig på affären innan den stängde, sen blev det järnet hem och klippa gräsmattan medans solen fortfarande visade sig. Det är få dagar det har varit sol så att man har kunnat vara ute och sola 
Tanny 
Sen duschade jag innan vi for upp till Överkalix på marknad. Min pappa var där, så vi var förbi och sa hej Hi  Vi var även och kollade på en husvagn som vi tänkte köpa, men det var ingenting vi ville ha.
När vi kom hem på kvällen for jag och Pier på Vitträsket och fiskade, 4 fjuttiga abborrar vad allt vi fick Thumbs Down 

På Söndan gick vi upp klockan 8, sen körde jag Pier ner till Boden. Han skulle ner till Stockholm en sväng. När vi hade lämnat av honom i Boden for jag och Sanna på bruks och tränade hundarna mellan 10-12.30. Det var fint väder när vi tränade men just när vi skulle fara så hörde vi åskan Thunder   Jag sa till Sanna:
-Nu måste vi skynda oss hem och dra ur datorn så att inte åskan slår sönder den.
Men när vi kom hem så var det ingen åska här ?!

På Måndan var då min första arbetsdag  No , jag hade gärna kunnat ha 3 veckor till.
Men trots allt så gick dagen ganska fort, det är så roligt när man kommer tillbaka och vårdtagarna blir så glad att se en.
  Jag slutade klockan 17, sen tog jag bilen och for ner till Luleå. Där köpte jag nya skor, typ Birkenstock fast en billigare variant. Sen for jag till Kallax och hämtade upp Pier.
Igår jobbade jag kväll 13-21, vi såg en film när jag kom hem som hette: Underworld-Evelution. Det handlade om vampyrer och varulvar, ingenting för mig.

Idag har jag jobbat 8-17, har bara tagit det lugnt. Imorgon är jag ledig så då blir det att städa, för sen jobbar jag Fre: 7-17, Lör: 7-16,30 och Söndag 7-16,30

  Har pratat med mamma idag, hon har varit och hämta katalogerna så snart ska hon beställa resorna.

Jag utomlands ?! Undra hur jag kommer att klara det, men alla säger att det är en annan värme som tur   var. Här hemma får jag ont i huvudet och börjar må illa när det är för varmtSweaty

Nä, då ska jag göra som alla andra, som jag hör att dom gör:
LIGGA MED EN PARAPLYDRINK I HANDEN !!Tanny

Mamma skulle ringa när hon har varit in och beställt resorna, då sticker hela familjen !! Undra vars vi ska ha hundarna ?? Ja, det löser sig nog. Man får börja höra sig för redan nu så att man är ute i god tid.

Nä, nu blir det ryggläge i soffan för mig. Men ni får ha de bra och jag ska verkligen skärpa mig så att det inte tar flera dagar till nästa gång jag bloggar.

Tjingeling !!Waving






FREDAG DEN 13 !!!!


  
Ja, nu är otursdagen här. Törs man göra nå idag eller ska man låsa in sig och kasta bort nyckeln  
Brows 

Ska då börja med att berätta vad som har hänt under denna vecka.

  Tisdag: Jag och Annika for till Skogså på bilbingo, å nu undrar ni säkert hur det gick ?!

JAG VANN 500 KR OCH ANNIKA VANN 400 KR !!!! Raise The Roof 

Det kändes bra att få vinna, man får blodad tand.

Onsdag: Tog det bara lugnt och njöta av ledigheten. Var på Agilitymöte på bruks och sen tränade jag med Smulan bakombyten. Men jag måste vrida min kropp tills hon är i tunneln, för vrider jag upp mig innan hon är i tunneln då år det kört. Såg SAW 3 på kvällen när jag kom från bruks, fy vad jag hatar sånna där filmer. Bara en massa blod.

Torsdag: Skulle städa men det spöregnade ute så jag tappade suget. Grilla skulle vi oxå göra men det har jag sparat till idag.
Fick ont i magen igår när jag läste HUNDSPORTNervous. Det stod om JUVERTUMÖRER. Så här står det b.l.a:

Om de typar svulsten som godartad är fallet avslutat när stygnen tas bort. Hundägaren bör dock vara medveten om att nya knölar kan dyka upp, särskilt i samband när tiken löper eller är skendräktig.

Hur många gånger tror ni att jag har varit och kollat Smulans mage ???? 1000 gånger räcker nog inte !! Hon tror nog att jag har blivit knäpp när jag ska knåda henne på magen flera gånger per dag. Vilken fasa om jag skulle hitta en ny en. Jag hoppas att det inte nu händer nå mer, vi har haft nog mycke otur redan. Sen har det ju gått bara bättre och bättre. Speciellt tävlingen i Gällivare.

Jag skulle väl aldrig ha kunnat tänka mig förra året när jag började tävla att jag året efter skulle komma tillbaka till Gällivare och tävla i klass 2 och fara hem som klass3. Vi började ju våran Agility karriär i Gällivare förra året, våran allra första tävling. Jag minns så glad jag var när jag for hem med resultaten 6:a, 6:a 1:a och 5:a. När jag kom 1:a hade jag tidsfel så det blev inte någon pinne. Men att vara bland dom 10 bästa det var jag nöjd med.

Nu tävlar man i klass 3, men vi har mycket kvar att träna på. Om jag ska vara ärlig så tror jag inte vi kommer att få bra placeringar i år, kanske nästa år att vi har en chans på  att ta ett Cert.

Mitt mål för detta år var ju att komma till klass3 och vi är ju där nu. Så kommande tävlingar i Boden och Gagsmark kommer jag bara att se som träningsmöjligheter. Det känns ganska skönt att inte ha förväntingar. Som när jag startade i klass 3 Hopp i Gällivare, hade inte några förväntningar alls.
 Jag var inte ens NERVÖS !!
   Jag tänkte :
-Det får gå som det går och där det går dåligt får jag ta med mig det hem och träna på.

Vilken känsla att komma i mål, göra ett felfritt lopp och komma 3:a !!!

Vad tiden rinner iväg !! Jag måste ju dammsuga och vaska golven, sen tänkte jag passa på att cyklaBike Riding med hundarna till Gunnarsbyn när det inte regnar. Det är 6 km från oss till Gunnarsbyn så det blir en lämlig cykeltur för hundarna. Jag har mått skitdåligt när det har regnatRainy, vi skulle ju börja cykla varje kväll och jag brukar gå med hundarna 5 km-spåret. Nu har det inte blivit någonting av det.

Nu måste jag avrunda här annars blir jag kvar hela dagen och ni orkar inte läsa allt.

Ha en trevlig helg !!!Hello





Tisdag


Nu är det länge sen sist, måste skärpa mig med bloggandet.

Ja, vad har då hänt här?!

Vi börjar väl med Onsdag:

Tog det mest lugnt hela dagen, var på kvällen och fiskade. Vi fick mycket fina regnbågar.

Torsdag: Städade och tvättade. Sen på kvällen satt jag hos min svärmor och surrade till halv 12 på kvällen.

Fredag: Upptäcker när jag stiger upp att SMULAN LÖPER !!! 
Great Snacka om att jag blev glad !!!. Nu kan jag  anmäla oss till Boden och Gagsmark-tävlingarna utan att orora mig att hon ska börja löpa.
Under dagen var det soffan som gällde, dåligt väder ute så jag tappade orken till att göra nå.

Lördag: Grillade fläskfile och åt gott. Gjorde en supergod Jordgubbspaj Goofy  Sen på kvällen var vi på Lassbypuben. Jag var lite rund under fötterna innan kvällen var slutBlurry Drunk. Vi hade då tur med vädret, hörde att det   hade regnat i Boden. Men här regnade ingenting från kvart i 10 på kvällen till halv 3 på morgonen när vi kom hem.

Söndag: Var inte bakis, men trött. Som tur var så skvittra det ute så jag hade inte dåligt samvete att jag låg på   soffan. En kompis från Älvsbyn (Anette) ringde och berättade vem det var som hade skjutit polisen i Älvsbyn. Om ni har läst det jag bloggade för ett tag sedan under rubriken UTMANING !! Så har jag skrivit om ett pinsamt minne, det är han !!
En annan sak som Anette berättade var: HON SKA BLI MAMMA IGEN I JANUARI !!!Blushy 2VA ROLIGT !! Hon har en pojke som heter Linus som blir 3 år i Januari.

Igår: Var bara hemma, tvättade och småplockade i allt. Sen på kvällen for jag, Sanna, min svärmor och hennes   man till Niemisel på bilbingo. Jag vann 300kr Wakka Wakka Jag fick full bricka på freeplayen som gav 600kr men GIVETVIS Grrr så var det en till som vann, TYPISKT !!!
Kommer ni ihåg tjejen som tappade sina rosetter i Gällivare som jag hittade?! Hennes pappa kom och hämtade rosetterna igår, han hade varit till Boden på trav. Jag fick 100kr av dom som tack för att jag hade tagit hand om rosetterna Happy .

Idag har jag SKRÄMT KROPPEN !!! Klev upp kl 8 !! Den sista veckan har jag sovit till 12-13. Men idag när jag vaknade 8 tänkte jag: NÄ, NU J***AR  SKA JAG UPP !!!!
Så nu är klockan snart 12 och jag har druckit kaffe, varit ut till hönorna, hundarna har varit ute säkert 5-6 gånger.
JOO, hönorna har börjat lägga ägg nuThumbs Upmen dom är små. Jag lägger ut receptet här på Jordgubbspajen:

Deg:
100 gr smör eller margarin
1½ dl socker
1 ägg
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
Blandas ihop och trycks ut i en pajform. Det står ingenting om smöret ska smältas eller ej. Jag smälte smöret och gick bra det oxå.

Fyllning:
250 gr Jordgubbar (skivas, jag skivar dom med äggskivaren.)
3 dl gräddfil ( jag tog 1 burk creme fraiche)
1 ägg
2 tsk vaniljsocker
1 dl socker

Fördela dom skivade jordgubbarna över pajdegen. Blanda gräddfil, ägg, vaniljsocker och socker och häll över jordgubbarna.
Grädda mitt i ugnen 200 grader i 30 minuter.
SERVERAS KALL !!

En annan paj som är god:

Ananaspaj:

3 dl mjöl
1 dl socker
2 tsk bakpulver
150 gr smält margarin

  Röres ihop och tryckes ut i en pajform.
Fyllning:

1 burk creme fraiche
1 dl socker
1 ägg
2 tsk vaniljsocker
1 liten burk krossad ananas

Röres ihop och hälles i pajformen. Grädda mitt i ugnen 175 grader i 30 minuter.
SERVERAS KALL !!!

Det blev lång blogg idag, hoppas att ni har orkat läsa ändå hit.
Men jag hoppas att ni får en TREVLIG DAG !!

BYE BYE Waving !!!





Tisdag kväll.



Har precis kommit hem från bilbingon i Skogså. Jag och Annika har varit och spela, men ingen vinst. Men vi har varit nära.

Igår tog jag det bara lugnt hela dagen, sen på kvällen var jag, min svärmor och hennes man på bilbingo i Niemisel. Men ingen vinst där heller. Men som sagt: MYCKET NÄRA !!
Tur att det inte kostar så mycket att spela: 170kr

Idag har jag oxå bara tagit det lungt. Var en sväng med hundarna så att dom fick bada. Hade tänkt att cykla med dom men det är alldeles för varmt ute på dagarna.

  Imorgon är jag sugen på att fara till Måttsund och spela bilbingo, där är det lite dyrare men desto högre priser.


Idag har en tjej ringt till mig angående rosetter som jag hittade när vi skulle fara från Gällivare. Dom låg mitt på vägen utanför OK i Gällivare.
Jag skrev i Norra Norrbottens kennelklubbs gästbok att jag hade hittat 4 stycken rosetter.
I dag ringde tjejen som hade tappat dom, hon var från Överkalix.
Hon berättade att hon var jätte lessen att hon hade tappat dom, det var verkligen fina rosetter bla Bäst i grupp 2. Hon hade lagt dom på biltaket och glömt dom där när hon körde iväg.
Så nu var hon jätte glad att hon skulle få tillbaka dom.

Nu kom Pier, vi ska fara och fiska. Jag ska ta med mig kameran och fotar om vi nu får fisk. Då lägger jag ut bilder på bloggen imorgon.
Nu ska vi fara, det blev en kort och tråkig blogg. Men bättre än ingen alls
Brows

Men ni får ha de så bra!!!








Gällivare!


Ja, då har man kommit hem. Har precis packat upp allt och städat ur hästbussen. Nu ska jag sova länge i morgon 
Happy 
Var och köpte mig en videokamera i Torsdags så nästan hela vägen från Gällivare har jag kollat loppen från   helgens tävlingar, bla vad jag ska träna mer på och lite andra saker som måste finslipas.
  
Så här har tävlingen gått för oss i helgen:

Fredag:
Agilityklass 2 blev jag 1:a och fick en pinne.
Hoppklass 2 blev jag 1:a och fick en pinne. Blev uppflyttad till klass 3

Lördag:
Hoppklass 3 blev jag 3:a. Jag var mycket nöjd med min insats. Vi gjorde ett felfritt lopp på banan men hade tidsfel. Ingen i klass 3 klarade tiden ?!
Agilityklass 2 blev jag 1:a och fick en pinne. Blev uppflyttade till klass 3.

Söndag :
Blev 2:a i DISTRIKTSMÄSTERSKAPET  för large.  

Så med andra ord:
JAG ÄR MYCKET NÖJD ÖVER HELGEN SOM HAR VARIT !!!Sunshine

Nelly har oxå tävlat i helgen, Emma lånade henne till Lagtävlingen och för att vara nybörjare tycker jag Nelly var duktigWell DoneDet blir roligt att se hur det går för henne och Sanna på U-DM: et. Jag har anmält både Smulan och Nelly till det.

Nu ska jag gå och duscha och sen blir det sängen. Jag känner mig trött och sliten efter helgen.

SOV GOTT !!! Pillow