<3 Nelly <3



Nu ska jag skriva om vad som hände med Nelly <3<3

Det började med att vi trodde att hon hade fått juverinflammation. Veterinären skrev ut penicilin och tog odling på den bruna sörjan som kom från hennes juver.
Vi hade då även hittat en ny juvertumör :(

Veterinären ville att vi först skulle få bort inflammationen i juvret och sen operera bort tumören.
Fredag var jag där och på Onsdan veckan efter ringer dom från Gammelstan och undrar hur Nelly har svarat på medicinen, dom hade inte hittat nå på odlingen dom hade tagit.
Juvret hade blivit mindre men inte bra, så dom ville att jag skulle komma tillbaka för återbesök och Fredag 2 dagar senare var jag tillbaka.

Dom prövade då att mjölka henne och nu kom det bara rent blod från juvret och man kunde nu känna flera knölar i juvret eftersom att det hade minskat lite i omfång.
Diagnos: Juvertumörer i det juvret (dom trodde det var elakartad )samt när dom undersökte henne hittade vi 8 nya tumörer som hade kommit under en vecka.

Om jag skulle ha opererat henne så skulle dom först ha fått opererat bort hela juverraden på den sidan där det kom blod från juvret, sen vänta tills det hade läkt och sedan ta andra juverraden eftersom att det var på båda sidorna tumörer.
Givetvis ville jag ju inte låta henne genomgå en stor och smärtsam operation och veterinären avvrådde mig.

Eftersom att Sanna inte var med så tog jag hem Nelly och bokade tid för avlivning.

Veterinärens sista ord till mig var: Håll koll på juvret så att det inte blir för stort, då kan det brista och då blir det en akut avlivning samt om hon börjar hosta så har det spridit sig till lungorna.

Nelly fick hostan och det kändes så hemskt att veta att nu hade det börjat sprida sig i kroppen. Glimten i hennes ögon försvann och helt plötsligt från att har varit den spralliga Nelly som hoppade och skuttade ute i skogen och skällde åt Max, så blev det en gammal tant som bara gick ut och gjorde sina behov för att sen gå in för att fortsätta att sova.
Man såg hur dåligt hon mådde.

Dom sista dagarna innan avlivning så fick jag även mjölka ur henne annars hade juvret brustit.

Fastän det var jobbigt att avliva henne så kändes det så skönt att veta att hon nu slapp lida.

Men då kom ju det dåliga samvetet fram, jag hade inte kört nå agility med henne på 2 år. I samband med att Smulan blev dålig så tappade jag allt intresset för agility.
Jag hade tänkt att kör Nelly nu i sommar någon tävling men nu blir det inget av det å jag är så förbannad på mig själv att jag inte tävlade med henne förra sommaren.

Så nu i sommar kommer jag att lägga all min energi på att hjälpa Sanna med Speedie så dom kan göra debut på agilityplanen.
Och jag säger bara en sak : SOMMAREN 2013 SKA SPEEDIE TÄVLA I AGILITY, blir det inte Sanna som kör så kommer jag att göra det själv.


Idag har jag fått mail: Jag kan hämta Nelly, hon är kremerad.
Det ska bli så skönt att få hämta hem henne och jag kommer att sprida Smulan och Nelly samtidigt.







Sanna och Nelly på agilitykurs på bruks i Boden på vårkanten, på sommaren gjorde dom debut.
Sanna klassa upp henne från Hopp 1 till hopp 2 på tre tävlingsdagar.
Året efter tävlade jag med henne och vi tog 9 pinnar och ett CERT.











Nu är dom tillsammans <3<3<3